Душ кабина в малка баня Тайни за оптимизиране на пространството

Мнозина не могат да се похвалят с големи бани. Ето защо планирате ремонтните работи в стаята, трябва да го оборудвате така, че душът в малката баня да не заема много място. На някои оборудване, разбира се, трябва да се откажат, за да се подобри степента на ергономичност на банята.

Начини за оптимизиране на пространството

душ в малката баня
Възможност за компактна душ кабина

В една компактна стая трябва да се побере не само водопроводно оборудване, но и мебели с аксесоари за баня, така че си заслужава да се обмислят възможните варианти за запазване на района:

1. Банята "яде" твърде много пространство, така че компактен душ в малката баня стаята ще бъде добра алтернатива на тромавите водопроводни инсталации;

Този вариант има много предимства:

 • вземането на душ ще отнеме по-малко време от вана;
 • спестяване на вода;
 • пространството за пералня или нощно шкафче е освободено.


Но в този случай ще срещнете някои проблеми. Разбира се, Хрушчов не е особено доволен от размера на бани, но премахването на вани ви отнема много усилия и пари, така че е необходимо да се реши по своя собствена: дали да се направят промени, или не.

Съвет: Ако все още сте определени, душ в малка ъглова вана тип с заоблени страни ще ви позволи да запишете още по-ценни метра в банята.

душ в малката баня
Успешното поставяне на баня и душ в една стая


2. Малък бани с душ кабина ще задоволят потребителите, които искат да имат в банята си и двата вида санитарен фаянс. Тази опция има няколко предимства:

 • Не е нужно да избирате между тях душ и вана;
 • комбинираното устройство ще заема по-малко място от стандартния размер на шрифта;
 • ще бъде осигурено място за допълнително оборудване в стаята (шкаф, шкаф, пералня, кошница за пране).

3. Но ако по някаква причина тази опция не ви харесва, дуплексът за малка баня ще бъде алтернатива. Ъгълът е почти същият като кабината, но без задната стена. Следователно, този тип оборудване трябва да бъде инсталирано в ъгъла на банята. Те са доста лесни за монтиране, но връзките между стените и оборудването трябва задължително да бъдат запечатани, така че водата да не изтича през пукнатините в стаята. Разбира се, такъв душ в малка баня има своите предимства:

 • достъпна цена за душ ъгъл;
 • простота на инсталиране на оборудване;
 • компактност на устройството;
 • икономичност на материалите.
душ в малката баня
Душ кабина ще направи място за пералня

4. Ако дори малък душ не ви позволява да поставите пералня в стаята, не се обезкуражавайте. Изходът е да се монтира машината в ниша под нощното шкафче или обща декоративна стойка под мивката.

5. Друга версия на спестяващото пространство е малка баня с ъглова кабина. По принцип тази опция е подобна на ъгъла, но ако се нуждаете от капацитет за измиване на големи неща, закупете такова оборудване. Стандартни модели ъглови кабини могат да бъдат оборудвани с дълбоки палети, в които дори е възможно да се къпят децата.

Идеи за малки стаи

Хрушчов баня душ
Възможността за инсталиране на душ кабина в хрушчевка

Компактна баня не е изречение още, ако е правилно подредена, никой никога няма да мисли да нарече вашата баня прекалено малка.

 • Ако сте планирали грандиозно обновяване, използвайте керемиди от светли тонове за довършване на стените в банята, така че ще можете да визуално разширявате пространството в стаята;
 • Стандартната врата може да бъде заменена с плъзгаща се врата;
 • Душът трябва да бъде направен от прозрачни материали;
 • Ако таваните в стаята са ниски, използвайте плочки с вертикален шаблон.

В действителност, не много апартаменти дори в новите сгради могат да се похвалят с големи бани. Ако наскоро сте се преместили в малки жилища или просто сте планирали ремонт във вашата баня, дайте предимство на компактните водопроводни инсталации. Душ кабина в малка вана или миниатюрна баня ще освободи достатъчна площ в банята, която след това може да се използва с предимство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Идеи за малка баняИдеи за малка баня
Ремонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в ТоглиатиРемонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в Тоглиати
Интериорен дизайн на малка баня - фото идеиИнтериорен дизайн на малка баня - фото идеи
Баня дизайн 4 стаи 15 снимкиБаня дизайн 4 стаи 15 снимки
Баня дизайн 3 кв. МБаня дизайн 3 кв. М
» » Душ кабина в малка баня Тайни за оптимизиране на пространството