Баня дизайн на малки размери

Баня дизайн на малки размери

Голяма просторна баня е мечтата на повечето хора, които живеят в панелна къща или в Хрушчов. В края на краищата, това е чудесна възможност да се създаде оригинален интериор с голяма джакузи вана, удобно е да поставите всички аксесоари за баня и вещи в многобройните шкафове и рафтове. Освен това, можете да построите пералня в банята в банята и да я скриете от любопитни очи. Баня, комбинирана с тоалетна и биде, е класически дизайн за просторна баня.

Мечтите са добри, но нека да преминем към реалностите. Малка баня в Хрушчова е обикновено 180 на 150 см, а това със сигурност е огромно минус, но не трябва да се разстрои! Модерни проекти за проектиране ви позволяват да направите многофункционален шедьовър в стила на минимализма.

Всъщност, в такава малка, едва достигаща три квадратни метра баня може компактно да побере доста голям брой необходими елементи. Най-важното е, че те са компактни и многофункционални.

Дизайнът на малка баня е истински тест за много дизайнери и, честно казано, не всички успешно се справят със задачата. Разработването на проект и реализацията му за дизайнера е възможност да се покаже оригиналност, нестандартен подход към дизайна и изобретателността. Може да се каже, че само талантлив човек може да се заинтересува да играе малка площ и да го направи удобен и удобен.

Дизайн на баня снимка

Има няколко принципа за проектиране на малко пространство, те се прилагат не само за банята, но и за дизайна на интериора на малка кухня или всяка друга стая. Някои от тях зависят от това дали ще ремоделирате съществуваща баня или започнете да планирате и декорирате нова стая. Така че понятията и правилата за визуално увеличение и оптимизиране на пространството са следните:

  1. Нищо излишно.
  2. Цвят, светлина, огледало.
  3. Многофункционалност и оптимизация на системите за съхранение.
  4. Специфични ВиК и оборудване.
  5. Минимален декор.

Нека разгледаме всяка от тези точки.

Нищо излишно

Дизайнът на малка баня започва с премахването на допълнителни неща или внимателното планиране на интериора на новия проект.

Когато преработвате съществуваща баня, трябва да прецените какви елементи са необходими и да ги използвате постоянно и които са непокътнати за седмици и месеци. По правило рафтовете се пълнят с буркани и бутилки с остатъци от козметика, декоративни предмети под формата на вази или свещи. Всичко това без колебание се изхвърля. Същото важи и за кошчетата за пране (мръсни неща могат да се съхраняват директно в пералнята), кофи, басейни. Тези предмети не принадлежат към прилична баня.Интериорен дизайн на малка баня в Хрушчевска снимка

След като освободихме стаята от ненужни предмети, банята ни вече стана много по-просторна.

Цвят, светлина и огледало

Не е тайна, че с помощта на цветовете и правилното местоположение на източниците на светлина можете да промените визуално пространството. За банята този метод не е най-подходящ и популярен, тъй като целта на банята е приемането на водни процедури и експлоатацията на санитарен фаянс. А цветът на покритието всъщност не променя размера на банята или душ, но трябва да се вземат предвид някои правила.

Желателно е да се украси баня в Хрушчов или къща панел, без ярки, привлекателни елементи. Подовата настилка трябва да е най-тъмната на цвят, стените на един и същи нюанс, но по-леки, а таванът трябва да е най-светлият. Контрастните цветове ще доведат до обратния резултат. Отличен ефект дава лъскави опънати тавани за банята. тяхната лъскава отразяваща повърхност ще забележимо "повдигне" тавана и ще добави елегантност към стаята.

Баня дизайн снимка

Осветлението в малка баня е желателно да се направи точка, в две версии, така че е възможно да се подчертае тази или онази зона. Огледалото е незаменим атрибут във вътрешността на всеки санитарен възел, а за малката - изключително необходима. Предимството на огледалата е ясно. ние няма да се занимаваме с тях подробно.

Многофункционалност на обектитеМебелите в малка баня по принцип трудно могат да си представят, но това е необходимо. Като алтернатива, мивката тук може да бъде инсталирана върху плоча, закрепена в стената, и цялото пространство под нея може да се използва за съхранение на неща, като се оборудват необходимите рафтове и чекмеджета. От само себе си се разбира, че вратите трябва да са плъзгащи.

Друго оригинално място за съхранение може да бъде подиумът, на който е инсталирана ваната. Тази доста голяма площ ще служи като отлично хранилище за домакински химикали или други предмети.

Интериор на малка баня без тоалетна снимка

Не забравяйте за закачалките и мецанините. Поръчайте мебели по индивидуален проект, ще получите оригинални системи за съхранение, оптимизирани за вашата баня. Допълнителните аксесоари под формата на хавлиени кърпи, куки, висящи елементи също ще помогнат на стаята да стане по-функционална.

Специфични ВиК и оборудване

Говорейки за дизайна на интериора за баня в малък размер, е необходимо да се мисли за нестандартните водопроводни инсталации. Най-често за да спестите място в такава стая, поставете душ. Но бихме искали да обърнем внимание на модерните дизайнерски бани.

Изборът им е толкова голяма, че можете да вземете и най-малка стая с размери 170-150 см отличен модел и да си позволят несравнимо удоволствие да вземе вана с много пяна.

Баня снимка с малък размер

Банята се различава от типичния модел с по-къса дължина, но с по-голяма дълбочина. Такива вани могат да бъдат вградени джакузи и джакузи. Така че малка стая няма да ви попречи да се насладите на всички предимства на водните процедури. Банята обаче ще ви позволи да създадете допълнителна зона за съхранение на подиума, както е споменато по-горе.

Допълнителна лекота на интериора ще добави стъклени мивки, а ако има инсталирана душ кабина, е по-добре да изберете прозрачно, а не замръзнало стъкло за оградата.

Вторият важен въпрос за оборудването на банята е инсталирането на пералня. Естествено, моделът ще трябва да бъде избран с малък товар и компактен размер. В този случай трябва да пожертвате пространството под мивката и да го поставите там.

Ако говорим за с тоалетна баня в Хрушчов, се оказва малко по-голямо пространство и може да се настрои по-голям, мощен пералня, или по някакъв начин по друг начин за използване на наличното пространство.

Минимален декор

Последният в нашия списък е принципът на минималните декорации и декорните елементи на банята. Да, разбира се, една малка стая не ви позволява да използвате декорации. Ярките акценти могат да бъдат оцветени кърпи, необичайни куфарчета, миксери, сушилни за кърпи. Въпреки това, в допълнение към претоварване скромен размер на стаята не си заслужава.

Малък дизайн баня

По този начин виждаме, че дизайнерските опции за банята са огромни. Снимки от най-ярките и оригинални примери могат да бъдат намерени както в интернет, на нашия уеб сайт, така и в списания, посветени на интериорния дизайн.

В зависимост от предпочитанията, дизайнът на малка баня може да бъде направен във всеки стил: високотехнологични, строги класики, модерни, провинциални, еклектични и други. Всичко зависи от вашето въображение и възможности!

Препоръчваме да прочетете повече за тази тема:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Дизайн на баня и тоалетнаДизайн на баня и тоалетна
Оранжев дизайн на баняОранжев дизайн на баня
Баня дизайн идеи 85 снимкиБаня дизайн идеи 85 снимки
Интериор на малка баняИнтериор на малка баня
» » Баня дизайн на малки размери