Етажи в банята

Етажи в банята

Има три вида руски бани: проста страна, големи обществени бани, например "Sanduny", както и фамилни руски бани. Между тези три вида бани се различават по размер на парна баня. В руската страна баня - малко пара от влажна пара в големи обществени бани - фино двойки, където метла не е суха, и семейната стая има същите свойства като на обществото, но се различава - по-малък размер.

Има и три вида сауни: древна финландска сауна (подобна на руската селска баня), класическа финландска сауна от иглолистна дървесина и руска сауна от твърда дървесина.

Основните разлики от руската традиционна финландска сауна следните: с помощта вместо твърда дървесина, иглолистна дървесина, на принципа на без смесване на различни видове дървесина в едно и също пространство, температурата в руската двойка 120 ° С, във финландската 90 ° С, принцип на вентилация и дизайн.В зимна баня можете да използвате замазка на основата на перлит, която има високи топлоизолационни свойства. На върха на бетона често не поставяйте дърво, а керамични плочки.

Дървени подове в руски бани, съгласно приетата класификация, могат да бъдат от няколко вида: течащи и не-течащи. Основната разлика между тези видове подове е методът на полагане. При настройване на течащите подове плочите се полагат свободно, с интервал между дъските от 5-6 мм (не се фиксират върху дървените трупи). Този метод ви позволява да завъртите и изсъхне дъските след като сте посетили банята. При изграждането на неестествен тип под, е необходимо да се поставят дъските по такъв начин, че едната страна на пода да е по-висока от другата. Под долната страна на дъските трябва да поставите табла, за да събирате дренажната вода и нейния изход. За един или друг вид етаж в руска баня служил толкова дълго, колкото е възможно, тя трябва да бъде суха, и е по-добре да се използва вентилационен комин (за да направите това, вземете дъска или етернитови тръби).Самостоятелните вани не се различават много от вградените вани. Независимо от това възниква въпросът - дали отделна вана се отоплява или не. Във вградените вани и сауни, стайната температура винаги се поддържа в парните помещения. Ако банята не се нагрява и струва отделно, тогава има сериозен проблем - замръзването на банята, което причинява влага при нагряване. Разбира се, отделна неотопляема сауна е по-лесна и по-евтина, но е по-трудно да я удавите. Днес най-популярният вариант - производството на отделна двуетажна вана с стаи за гости на втория етаж.

Когато завърши парна баня руска баня, по-специално на подовата настилка, много експерти препоръчват да се използва дърво, което не се променя под влияние на влагата и съдържа малко количество смола (трепетлика, Basswood, бреза). В някои случаи се прилага кедър, както и бор (след обработка).

Но не всички гористи гори. По този начин фирмите, специализирани в производството на сауни, използват тропически дървета. Например, при декорирането на елитни сауни се използва махагон. Напоследък дървото Абаши (abachi, abishi) придобива специална популярност. Почти пълното отсъствие на смолисти вещества, специални топлоизолационни качества, трайност, атрактивен външен вид го правят един от най-търсените видове дървесина.

Керамичният гранит в сравнение с традиционните керамични плочки е технически по-перфектен продукт, който има минимална абсорбция на вода (

Вашият коментар или въпрос:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня 4 на 4 разпределение вътре и снимкаБаня 4 на 4 разпределение вътре и снимка
Скъпоценни камъни от Иваново - закупете евтина баняСкъпоценни камъни от Иваново - закупете евтина баня
Основните грешки в изграждането на баня от бар, как да ги избегнем - с криво гредаОсновните грешки в изграждането на баня от бар, как да ги избегнем - с криво греда
Финландска саунаФинландска сауна
Шведска саунаШведска сауна
Почивка в банята, дизайн и интериор, декорация, проекти за баняПочивка в банята, дизайн и интериор, декорация, проекти за баня
Проекти на бани с кухняПроекти на бани с кухня
Руска баняРуска баня
Коя фурна за баня е по-добра?Коя фурна за баня е по-добра?
Проекти на финландски дървени къщи характеристики на материали и технологии на ерекцияПроекти на финландски дървени къщи характеристики на материали и технологии на ерекция
» » Етажи в банята