Коя фурна за баня е по-добра?

Коя фурна за баня е по-добра?

Ще направите ли баня на вашия сайт? И каква фурна сте избрали? В крайна сметка, това зависи от дизайна на сградата, закупуването на необходимите материали и изливане на основи. От друга страна, изборът на печката зависи от вида на ваната.

Така че коя печка за баня е по-добра? Има три основни типа:

Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Но нека да разгледаме всичко в ред. Пещта за баня се избира в зависимост от двойката обем, неговото местоположение и лични предпочитания. За малък стайна до 4.5 m3, например бани в апартамент, е достатъчно, за да бъде електрически и за парна баня търговски с обем от около 30 m3 изисква внушителната структура - стоманена пещ, облицовани с тухли с дърво или газификация.

Печка на дърва

Това е традиционен вариант за руска баня, която все още е обичайна в селските райони. Обикновено тя е изработена от тухли или метал (чугун, стомана). Пещта може да бъде разположена в самата баня и да излезе в чакалнята. Последният вариант е много по-удобен и подреден, но не винаги приемлив.Печката може да бъде с отворена или затворена печка. Откритата печка обикновено се прави във финландска сауна. Тя позволява не само да се поддържа висока температура (около 90 ° C) в помещението поради нагряване на камъни, но и да се овлажнява въздуха, когато се полива. Понякога за тази употреба използвайте вода с инфузии от лечебни билки.В руската баня температурата на въздуха е много по-ниска (около 60 ° C), а влажността, напротив, е висока. Ето защо, за нейната по-подходяща затворена печка, в която камъните се загряват повече и запазват топлината по-дълго. Когато водата попадне върху тях, пара е по-лесно и първо се разпространява по посока на рафта и след това се разпространява из цялата стая.

Електрическа фурна

Както споменахме по-горе, електрическата фурна е по-подходяща за по-малки помещения. Приблизителната му мощност се изчислява по формулата - 1 кВт на 1 m3, но придобива по-добре с малък марж (5 кВт), защото много зависи от изолацията във ваничката и вентилационната тръба.

Сред предимствата на електрическата пещ са:

  1. Лесна работа. Контролният панел ви позволява да зададете определена температура, включете и изключете фурната в точното време.
  2. Постоянна температура. Наличието на термостат позволява поддържането на температурата на едно и също ниво за дълго време. Ако се прегрее, то ще изключи TEN своевременно.
  3. Security. Когато използвате електрическа пещ, въглеродният оксид не може да бъде отровен и правилното инсталиране с правилно заземяване ще ви предпази от токов удар.
  4. Безопасност на движението. Малкият размер и специалният корпус ще предотвратят изгаряния.

За недостатъците може да се отдаде само типа гориво - електричество, което наскоро стана по-скъпо.

Газова фурна

В банята са монтирани само отоплителни пещи с газ. Основните им разлики са:

  1. Материалът, използван за производството. Подобно на дървото, газовата печка може да бъде изработена от тухли или изработена от метал. Тухлената пещ е по-обемна, изисква повече гориво и се отоплява по-дълго от металната. Заводската стоманена печка е компактна и лесна за монтаж. Има и комбинирани газови пещи, работещи с всякакъв вид гориво.
  2. Тип на използваната горелка. Те могат да бъдат атмосферни и надуваеми. Атмосферна горелка - най-простият вариант, който не изисква инсталиране на специална автоматизация. Ефективността на горелката зависи силно от обема на входящия въздух. За надуваеми горелки е необходим електрически вентилатор, който доставя въздух в камерата. Такива горелки са подходящи за комбинирани фурни. За повече подробности вижте Газови горелки за сауна фурни.

Домашните печки за газове в банята е по-добре да не се инсталират - съществува сериозна опасност от пожар или отравяне с газ и неговите горивни продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Баня 4 на 4 разпределение вътре и снимкаБаня 4 на 4 разпределение вътре и снимка
Ремонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в ТоглиатиРемонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в Тоглиати
Отопление в банята на всички видове - какво и къдеОтопление в банята на всички видове - какво и къде
Руска баняРуска баня
Ние правим нагревател за руска баня със собствените си ръцеНие правим нагревател за руска баня със собствените си ръце
» » Коя фурна за баня е по-добра?