Истината за инфрачервената сауна

С навлизането на керамични нагреватели, работещи върху радиация в инфрачервения диапазон, използването им за сауни е само въпрос на време. Компактността, икономичността и ефикасната работа с директно нагряване на обекта (а не чрез конвекция) се превърнаха в сериозен аргумент за оборудването на "сухата баня".

Принцип на въздействие

Най-мощният източник на инфрачервено лъчение е слънцето. Това е част от диапазона, който е "отговорен" за отоплението на земната повърхност и от него вече се загрява въздух. Едно лице постоянно е изложено на тази радиация, дори и да не е от слънцето, а от отопляеми обекти. Освен това самият той е източник на инфрачервено лъчение. Ето защо самите инфрачервени вълни не са опасни, въпросът е само в дозировката, което може просто да доведе до прегряване на тялото.

Истината за инфрачервената сауна

Радиация в инфрачервения спектър прониква в човешкото тяло на дълбочина 4 см, така че той се загрее тялото много по-ефективно, отколкото в контакт с повърхността с горещ въздух или пара на Руски финландска сауна. Тази характеристика се използва, когато керамичният нагревател се използва в инфрачервена сауна. Разбира се, не само човек получава доза радиация. От него се нагрява и интериор кабина подкъсяване, но въздухът се нагрява много по-бавно и по време на сесията не достига много високи температури, така че дори не е предвидено с принудителна вентилация (съвсем естествено) в пилотската кабина на инфрачервена сауна.

Дизайнът на такава сауна е доста проста - тя е кабина, откъснато отвътре с дърво. Нагревателните елементи се намират отпред, отпред (или от ъглите отпред) и от краката.

достойнствоВ обикновена баня или сауна нагряването се извършва за сметка на висока температура на въздуха, така че човек чувства определен дискомфорт, дори можете да получите изгаряния на горните дихателни пътища с дълбока въздишка. Въздухът в инфрачервената сауна достига 45-50 ° С.

Високата влажност на руската пара или турска баня води до намаляване на парциалното налягане на кислорода и това е отрицателно за сърдечно-съдовата система. В инфрачервена сауна влажността на въздуха съответства на останалата част от стаята. В руската парна баня няма вентилация, така че има бързо насищане на въздуха с въглероден диоксид и дим.

В инфрачервената сауна няма нагреватели или горещи повърхности, изгарящи кислород. Въпреки ниската температура на въздуха, човек в инфрачервената сауна се загрява повече и се изпотява повече, а това е основният здравен ефект на ваната.

Струва си да се спомене за икономическия компонент - за дълго време не се изисква висока консумация на енергия, така че инфрачервената сауна да бъде поставена в "работно състояние".

Ползи и препоръкиПолзите от инфрачервена сауна са същите като при посещение на редовна сауна или парна баня.

Бронхитът или вирусните инфекции на дихателните органи след посещение в сауната са много по-меки. Подобрява кръвоснабдяването и отхрачващия ефект, което намалява проявата на симптоми и улеснява възстановяването. Разбира се, при високи температури посещението на сауната е противопоказано.

Артрит и ревматични болки са традиционни заболявания, които се отстраняват чрез посещение на баня. Самата причина не се елиминира, но синдромът на болката намалява.

Истината за инфрачервената сауна

Лечението на много кожни заболявания задължително включва процедура като инфрачервена сауна. На курса на дерматолозите и козметолозите се дава специален цикъл от лекции.

Също така има подчертан благоприятен ефект върху състоянието на кожата - подобрява кръвоснабдяването, храненето и почистването.

Инфрачервената сауна има тонизиращ ефект върху тялото. Тя намалява умората, подобрява благосъстоянието и настроението, повишава апетита и ефективността. Банята е добър стимулант в борбата срещу депресията и хроничната умора.

Говорейки за факта, че много токсини са премахнати, това е очевидно преувеличение. Кожата покрива четвъртото място след бъбреците, стомашно-чревния тракт и белите дробове по отношение на елиминирането на токсините. Разбира се, лечебният ефект е налице, но не толкова голям, колкото е боядисан.

Излекуване на вече съществуващата целулитна сауна не може, но като превенция в борбата срещу нея в ранните етапи, тя е доста успешна.

Противопоказания

  • Основните противопоказания са сърдечно-съдови заболявания. Напълно е забранено посещението на инфрачервени сауни с изкуствени сърдечни клапи и стимуланти.
  • Не можете да вземете сауна при висока температура и по време на постоперативния период.
  • Когато приемате лекарства, трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да посетите сауната.
  • Силиконовите имплантанти и инфрачервената сауна са несъвместими.
  • Съществуват противопоказания за онкология.
  • Жените по време на бременност и на "критичните" дни да посещават сауната също не се препоръчват.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове електрически отоплителни системи Предимства и недостатъциВидове електрически отоплителни системи Предимства и недостатъци
Електрически отоплителни уреди 500w fricoЕлектрически отоплителни уреди 500w frico
Инфрачервен топъл под - икономичен и полезенИнфрачервен топъл под - икономичен и полезен
Обикновена цена за отопление, рецензии, инсталация и принцип на работаОбикновена цена за отопление, рецензии, инсталация и принцип на работа
Инфрачервена топла подови лентаИнфрачервена топла подови лента
Инфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минусиИнфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минуси
Отопление, технически спецификации, видео, филмова системаОтопление, технически спецификации, видео, филмова система
Топ плюсТоп плюс
Инфрачервено отопление частна къща лъчисто отопление, цениИнфрачервено отопление частна къща лъчисто отопление, цени
Видове електромагнитно излъчванеВидове електромагнитно излъчване
» » Истината за инфрачервената сауна