Вентилация в практически видео решения в банята на парната баня

Вентилация в парната баня на руската баня

  • Видове и характеристики на вентилацията
  • Основните системи на устройството за вентилация в парна баня на баня
  • Практически решения
  • Някои функции

Баня е наистина руски забавно. Хората се събират не само да се измият, но и да се забавляват. За целта е необходимо да се създадат благоприятни условия. Това важи за всички части на банята, включително за парната баня. Трябва да има подходящ микроклимат, който да предпазва дървената конструкция от гниене и мухъл и да създава благоприятни условия за човека.

Схемата на устройството за естествена вентилация на руската баня.

Вентилацията в парна баня на сауна или сауна може да бъде подредена по различен принцип и тип. Всичко зависи от специфичните условия и възможности на човека. За това как се организира вентилацията в руската баня и ще продължим нататък.

Видове и характеристики на вентилацията

В парната баня на руската баня можете да използвате няколко вида вентилация, които ще се различават помежду си според принципа на работа. Започва с най-простия вид. Естествената вентилация на парната баня е най-евтиното решение на проблема. Въпросът е, че въздушният поток се създава от разликата между налягането извън помещението и налягането на въздуха, който е вътре в него.

Схема за вентилация с качулка.

В този случай е много важно правилно да намерите изпускателните и входящите отвори. Естествената вентилация на въздуха, разбира се, се случва да съществува, но в парната баня това не е от значение. Тук комбинираният метод на подреждане е по-подходящ. Той вече може да създаде прилична вентилация на закрито. Тук се предполага, че се използват механични устройства, за да се създаде непрекъснат поток от въздух.

Това устройство е вентилатор. Инсталира се на входа, за да се натовари въздухът. Този метод на вентилация в сауната обаче не е 100% ефективен. Тя позволява, разбира се, да се създаде непрекъснат поток от въздух, но може и да не е достатъчно.Когато е по-лесно и по-прогресивно да се прилага напълно механизирана система, където циркулацията на входа и изхода се извършва с механично оборудване. Това е най-ефективният метод, но не винаги е полезен от материална гледна точка.

Връщане към съдържанието

Основните системи на устройството за вентилация в парна баня на баня

Схемата на устройството на захранващата вентилационна система.

Вентилацията на захранването е най-честият метод за подреждане на такава система в терма. Това е вентилационен канал, който се намира под пода на стаята. Заключението се намира в непосредствена близост до пещта. При това направете дупка в метала. Той е защитен от голямо разнообразие от горещи въглища. За подреждането се използват специални кутии. Размерът му в напречното сечение трябва да надвишава с 20 см размера на димния канал.

Връщане към съдържанието

Практически решенияДиаграма на движението на въздуха в парната стая с подходяща вентилация.

Понякога захранващият и изпускателният отвор се намират на една стена. В този случай входният отвор може да бъде допълнен от вентилатор. Тук всичко е изключително просто. Въздухът влиза в парната баня през притока. След това удря срещу горещата фурна. Тук има отопление. След това той се издига и това води до факта, че той започва да излиза през изпускателната дупка. Тази схема се използва и достатъчно често, за да осигури вентилация в парната баня на руската баня.

Това е отличен изход за тези случаи, когато самата парна баня се намира в дълбочината на помещението, т.е. има само една стена, свързана с външната среда. Ако се използва вентилатор, веригата може да бъде значително опростена. Не е необходимо да поставяте дупките на едно ниво тук. Едната е разположена на стената, а втората - на противоположната стена на същото ниво. Тук въздухът се отстранява чрез принудителен метод, т.е. чрез вентилатор.

Тук студеният въздух се държи малко по-различно. Той влиза в стаята през дупка, която между другото трябва да се намира в долната част на печката. В същото време то се нагрява до определена температура. След това бавно започва да се охлажда. Това води до това, че пада на пода, където издърпва вентилатора. Тази схема на подреждане е много популярна, защото има висока скорост на работа, което означава, че въздушният поток директно преминава през стаята. Винаги ще бъде топло и уютно тук.

Схемата за инсталиране на принудителна вентилация.

Такава система е приложима и за течащ под. Тук се използва само една дупка, която служи за входящ въздух. Той се намира точно зад печката. Тук изтощеният студен въздух се спуска към пода, а след това през пукнатините изгасва. Много удобен и прост метод за подреждане на вентилацията в парната баня на руската баня.

Често се използва, защото най-често се извършва течащ под. Въздухът от пода се влива в тръбата за вентилация и след това се извежда навън. Тази схема не само бързо отстранява отработения въздух отвън, но също така насърчава сушенето на пода. Това е отлично за представянето му. Тя ще продължи много по-дълго, отколкото при използване на различен тип вентилация. Тези типове се използват главно само в местата, където пещта работи непрекъснато. Например, в обществени бани. Има само едно отваряне на входящия поток.

Връщане към съдържанието

Някои функции

Представените по-горе варианти за вентилация в руска баня се отличават с факта, че допринасят за бързото изнасяне от помещението не само на отработения въздух, но и на парата. За руска баня, разбира се, те също могат да бъдат използвани, но най-често има малко по-различна версия и схема.

Модерните руски бани често са оборудвани със специален генератор за инжектиране на пара.

Това устройство се използва и в турските бани. Влажността в някои ситуации може да достигне 100%. Извличането на механичното действие се използва тук. Той е монтиран директно под купола. Необходимо е да поставите изсушителя. Той ще предпази парната баня от кондензация, която постоянно ще се намира във ваната.

Изсушителят ще помогне на водата да се източи през канализационната система. Понякога в руските бани не са оборудвани с вентилационни пролуки. Хората просто заобикалят най-обикновената вентилация на стаята. Това, разбира се, не е най-ефективният начин за отстраняване на отработения въздух, но ви позволява да се отървете от излишната влага. Понякога не е необходимо да се отваря вратата за вентилация. Достатъчно е да инсталирате вентилационна решетка върху самата конструкция.

Винаги помнете, че когато организирате вентилацията в парната баня на руска баня, определено трябва да използвате специални вентилатори, които могат да издържат на висока влажност и високи температури. Те се разпространяват от специализирани магазини. Те се различават от обикновените, доколкото са изработени от топлоустойчив материал - полиамид. Никакви промени в температурата и повишената влажност не са ужасни за тях. Ако инсталирате обикновени фенове, тогава може да има редица проблеми. Те нямат защитни обвивки и черупки.

Те имат висока топлопроводимост, и под влиянието на влага много бързо се провалят. Следователно, този нюанс трябва да се обърне особено внимание. Между другото, защитените проби работят на мрежа от 220 волта. Това е стандартното захранващо напрежение. В модерните магазини можете да си купите фенове с различни диаметри. Това означава, че няма проблеми с подреждането на принудителната вентилация не трябва да бъде.

По този начин в момента има много различни видове вентилация за парната баня на руската баня. Всички те имат предимства и недостатъци. Изборът на конкретна опция директно зависи от дизайна на самата стая и желанието на собственика.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Прозорци за скелетна вана - избор на блокове за прозорци за подреждане на сградатаПрозорци за скелетна вана - избор на блокове за прозорци за подреждане на сградата
Избор на нагревател за сауна с фолиоИзбор на нагревател за сауна с фолио
Строителство и видове баниСтроителство и видове бани
Баня 4 на 4 разпределение вътре и снимкаБаня 4 на 4 разпределение вътре и снимка
Изграждане на дървена баняИзграждане на дървена баня
Полагане на пода в тоалетнаПолагане на пода в тоалетна
» » Вентилация в практически видео решения в банята на парната баня