Пластмасов пенополистирен състав, характеристики, недостатъци

Екструдиран пенополистирол

Делът на екструдираната пяна от полистирол възлиза на около 9% (през 2013 г.) в обема на потребление на топлоизолационни материали.

Екструдиран пенополистирол (XPS, Епс екструдиран полистирол), получен на инсталацията като непрекъсната пластмасов материал екструзия пяна.В първия етап на процеса на производство на гранулиран полистирол се стапя и се смесва с други увеличава здравината и намаляване на запалимостта на суровините компоненти. След това пенещо вещество, въглероден диоксид, се подава в хомогенната стопена маса под високо налягане. След процеса на екструзия - стопената маса се прекарва през правоъгълен отвор на екструдера и поне връщане към нормално атмосферно налягане, газът се разширява и се разпенва полистирол. Получава се лента с определена дебелина и ширина (регулируема според размера на отвора). С помощта на металорежещи машини лентата се нарязва на плочите и ръбовете се обработват. На горния слой на плочите се задържа пяна. За да се прилага "топлоизолация под мазилка" обвивка пяна се отстранява и след това плочата има грапава повърхност или неговата повърхност се подлага на щамповане vafelnoobraznomu.

приложение

Високата здравина и твърдост, ниската водопоглъщаемост и дълготрайността на плоскостите от екструдиран полистирол пяна позволяват използването им за изолация на основи. мазета. подови настилки. подове на земята. мазилни фасади.

Топлопроводимост

Екструдираната пяна от полистирол има един от най-ниските коефициенти на топлинна проводимост сред нагревателите, широко използвани в строителството. Поради цяло микроструктура, състояща се от малки, напълно затворени клетки, материалът има топлопроводимост от 0.029 W / (m · ° С), който е възможно най-близо до индекса на топлопроводимост на въздуха, което е стандарт - 0.025 W / (М · ° С).Топлоизолационните плоскости не намаляват топлоизолационните си свойства не само при атмосферна влажност, но и при контакт с вода.

Присъствието на "L" ръба предотвратява появата на "студени мостове", подобрява свързването на плочите между тях.

Якост и твърдост

Екструдираната пяна от полистирол има много по-голяма якост на натиск от полистироловата пяна. Висока якост екструдиран полистирен е основната му предимство и позволява да се използва не само като изолация, но също така и като строителен материал, понякога дори извършване помощни функции или структури носещи.

Притежаващи висока якост на огъване, плоскостите EPS могат да се монтират директно върху пясъчната подготовка без риск от материални щети.

Екструдираната пяна от полистирол е много по-малко повредена от гризачи в сравнение с гранулираната полистиролова пяна.

Абсорбция на водата

Затворената порьозност на екструдираната пяна от полистирол елиминира капилярните явления и осигурява минимална водопоглъщаемост дори при условия на хидростатично налягане. EEPP може да се управлява чрез пряк контакт със земята и подземните води.

Ниската абсорбция на водата осигурява много малка промяна в топлопроводимостта при мокри условия, което прави възможно използването на EPP без допълнителна хидроизолация.

трайност

Затворена порьозност от екструдиран полистирен изключва капилярна явление, като плаките висока студоустойчивост и отлична биологична стабилност, което позволява използване на плочата в директен контакт с растителността и подпочвени води в продължение на 40 или повече години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Екструдирана полистиролова пяна за подово отоплениеЕкструдирана полистиролова пяна за подово отопление
Затопляне на модерната къща с екструзионна полистиролова пяна technonik въглероден въглероден еко…Затопляне на модерната къща с екструзионна полистиролова пяна technonik въглероден въглероден еко…
Затопляне на външни стени с екструдиран полистирол, външни стени от екструдиран полистирол,…Затопляне на външни стени с екструдиран полистирол, външни стени от екструдиран полистирол,…
Екструдирана полистиролова пяна за подово отоплениеЕкструдирана полистиролова пяна за подово отопление
Екструдиран полистирол под ламинат, какво трябва да знаете?Екструдиран полистирол под ламинат, какво трябва да знаете?
Затопляне на основата на банятаЗатопляне на основата на банята
За дебелината на екструдирания полистиролЗа дебелината на екструдирания полистирол
Топлоизолация на стени с полистиролТоплоизолация на стени с полистирол
Екструдираната пяна от полистирол е вредна за здравето?Екструдираната пяна от полистирол е вредна за здравето?
Затопляне и довършване на фасадата на къщата с експандиран полистиролЗатопляне и довършване на фасадата на къщата с експандиран полистирол
» » Пластмасов пенополистирен състав, характеристики, недостатъци