Как да си направим дървен гараж?

Как да си направим дървен гараж?

Изграждането на дървен гараж е много различно от дизайна на всички други видове гаражи, затова трябва да се обърне специално внимание на изграждането на този гараж. Основната разлика е стените на дървен гараж.

Тъй като структурата на дървото е по-малко надеждни и по-скоро зле понасят влага и температурни промени, трябва да се обърне специално внимание на хидроизолация и топлоизолация на стените на гаража.

Фондация за дървен гараж

Да започнем с основата. За този тип гаражи ще бъде достатъчно, за да положат колонен или плоча основата, би било много по-ефективен от основата на лентата, която се използва за по-тежки дизайн, и в този случай ще бъде подходящо.Има няколко варианта за изграждане на дървени гаражни съоръжения: рамка - евтини и не сложни, както и дизайн на кръгла бар - по-скъпи.

Как да направите скелетен дървен гараж?Нека разгледаме подробно структурата на скелета. В зависимост от размера на гаража, той обикновено е изработен от дървени греди със сечение от 100x100 mm или повече. Преди да инсталирате дървените греди, основата се полага с покривен материал. След това рамката трябва допълнително да бъде обработена с хидроизолационна импрегнация. Тъй като топлоизолация е най-добре да се използва минерална вата, която, за разлика от пяна е устойчив на огън. От външната страна на рамката трябва да се насочват в водоустойчив слой филм, върху вътрешната страна на - пара бариерния филм за осигуряване на бариера срещу проникване на влага в изолацията.

След това скелетът е обрязан с дърво. За външно и вътрешно покритие, най-често се използват дъски, шперплат, OSB плочи, облицовка. Също така за вътрешната кожа, можете да използвате други материали, като например гипсокартон.

Как да направите дървен гараж от закръглена дървесина?

Изграждането на гаража от закръгления дървен материал се състои от специални парчета дървени трупи. За да премахнете пукнатините между регистрационните файлове по време на инсталирането, трябва да поставите кръпка. Стените, изработени от кръгъл бар след монтажа, не се нуждаят от топлоизолация. Този дизайн изглежда твърд и красив, не изисква допълнителни довършителни работи. Въпреки, че опитът показва, че независимо от външната красота, тези структури не са достатъчно държат топлина, трупи с течение на времето да се справи, те се появяват пукнатини и цепнатини, както и качеството на дървесината пада, във връзка с това, което е необходимо, във всеки един момент да се следи състоянието й и времето за отстраняване на недостатъци ,

Покрив на гаража

Покривът на гаража може да бъде направен от различни покривни материали, но обикновено е изработен от дърво. Покривът може да бъде направен от едностранна или от четка. Като покривен материал обикновено използвам същото като за дома, за да не наруша хармонията на изграждането на обекта. За изграждането на покрива на гаража, както и неговите други елементи, можете да прочетете в заглавието "Изграждане на гараж от А до Я".

Гаражни врати

Идеален вариант на гаражната врата може да бъде секционен или ролетен щок, а също и обикновени евтини дървени люлетни врати. Скъпите метални врати не се препоръчват, тъй като те изглеждат тромави и смешни на фона на сравнително малък и лек дизайн на гаража.

Гаражна защита

Всички дървени елементи на гаража трябва да бъдат обработени със забавители на горенето, поради факта, че дървото лесно се запалва и това третиране ще служи като добра защита. Отвън, стените също трябва да бъдат третирани със специални антисептици, за да предпазят дървото от вредители, влага и слънчева светлина. Само при спазване на всички правила на строителството, гаражът ще ви служи дълго и ефективно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате метален гараж - походова технология!Как да изолирате метален гараж - походова технология!
Чертеж за изграждане на гараж, направен от велпапеЧертеж за изграждане на гараж, направен от велпапе
Банер гараж собственост - съвет от адвокати и адвокатиБанер гараж собственост - съвет от адвокати и адвокати
Сутерен за гараж със собствени ръцеСутерен за гараж със собствени ръце
Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
Планиране на гаражПланиране на гараж
Неподвижният кофраж е подходящ за изграждане на капиталов гаражНеподвижният кофраж е подходящ за изграждане на капиталов гараж
Дървен гараж със собствени ръце - гараж от дървоДървен гараж със собствени ръце - гараж от дърво
Проектите от дървени къщи с гараж са различни опцииПроектите от дървени къщи с гараж са различни опции
Как да направите основа за гараж със собствените си ръцеКак да направите основа за гараж със собствените си ръце
» » Как да си направим дървен гараж?