Основи на ремонт на мазилка на вътрешните стени и екстериор как да се укрепи финала, отколкото да се поправят на бита, как да се избегнат стени пукнатини след мазилка, фото примери за възстановяване

Основи на ремонта на гипс от вътрешни стени и фасада

Мазилката е една от най-популярните покривни покрития. Ако обаче е извършено грубо нарушение на технологичния процес или е извършено небрежност в експлоатация, настъпи повреда от различно естество: пукнатини, проливане, пилинг.

Технологични причини за дефекти

Когато местните ремонт мазилка стени отделни места пукнатини и точен частици се почистват от разпада твърда четка, след това откритата повърхност на грунд с изобилие дълбоко проникване. Времето на пълно изсушаване е посочено на опаковката и може да се различава от различните производители, въпреки че рядко превишава 3-5 часа.

Счупване на фрактури преди ремонт

Покриващият слой, нанесен върху пукнатините, се разтрива внимателно, на нивото на общото ниво, препоръчително е да не се разрешава разпръскване на разтвора върху предварително обработената повърхност.

Прясна мазилка с малки пукнатини, разпръснати на малко разстояние един от друг, се разтрива по цялата площ. За ремонт на монолитна циментова смес или варо-циментова смес се разтваря. Като пълнител се използва пясък от фини фракции с размер на зърната 0.3-1.2 mm.Почистване, обезпрашаване на прах

Важно: абсолютно забранено е използването на гипс по време на ремонт на разтвори за триене, тъй като той губи свойствата си по време на процеса. В резултат на това повърхността може да падне от слоевете.

Ремонт на мазилки на вътрешни стени чрез повърхностно смилане:

 1. Повърхността се навлажнява с вода;
 2. На рендера спечелете малко ремонтна смес;
 3. Нанесете върху повърхността на пукнатините в отделни удари;
 4. Решетката се почиства, навлажнява се с вода, работната зона се пръска с четка;
 5. Разтворът се разстила в тънък слой по протежението на пукнатината чрез кръгови движения на поплавъка.

Поява на пукнатини по време на сушенеИма и друга причина, поради която гипсова мазилка се разпука, когато изсъхне. Точката не спазва условията на температурата и влажността. Според SNP 3.04.01-87, както и на немски стандарт DIN V 18550: 2005-04 за изолиране и довършителни покрития, най-популярната на гипсова мазилка Knauf трябва да се изсуши при температура не по-висока от 18-20 ° С и влажност: стените 8 % и въздух 40-55%. Много е важно да не се организира интензивна вентилация в стаята.

Повърхност, напукана в резултат на изсъхване от прегряване

За циментните състави скоростта на сушене с оптималните параметри на външната среда е различна, освен това силно зависи от вида на субстрата. Варианти, защо мазилката по стените може да бъде много по-голяма.

Пясъчно-циментова и тежка декоративна мазилка върху тухлена и бетонна основа, за да се избегне напукване, трябва да изсъхне при температура 15-25 ° С и относителна влажност не повече от 75%. В същото време, от влажността на стената 5-15% зависи от продължителността на сушене, до една четвърт от целия период. Следователно, слоят от 2 см може да изсъхне за 18 до 30 часа.

Важно: За да се избегне напукване на мазилката след завършване на довършителните работи, е необходимо строго да се спазват условията за температура и влажност в помещението.

Местен ремонт на дефекти

Разрушете състав за ремонт на пукнатини

Ремонтът на стара мазилка се извършва на няколко етапа:

 1. Проверка на заобикалящия слой, отстраняване на изолиращата част;
 2. Почистване и разширяване на пукнатини;
 3. грунд;
 4. Междинен слой от ремонтния състав се нанася в пукнатината 2-3 мм под общата повърхност на стената;
 5. Докато сместа не е замразена, мрежата се нанася върху нейната повърхност със шпатула, за да се подобри адхезията на декоративния слой;
 6. След като ремонтната смес се изсуши, се прилага декоративен слой за завършване, на който е дадена съответната текстура.

Тази последователност от действия е подходяща за ремонт на декоративна мазилка с еднакъв модел.

Важно: Възстановяването или ремонта на венецианска мазилка е много по-сложно, тъй като има многоцветна повърхност с хаотичен образец. При забележими, макар и локални пукнатини, се препоръчва завършването на цялата стена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на повредени стени от гипсРемонт на повредени стени от гипс
Ремонт на стениРемонт на стени
Стена в гипс дрехиСтена в гипс дрехи
Декоративна гипсова тухла за вътрешно обзавеждане на ценатаДекоративна гипсова тухла за вътрешно обзавеждане на цената
Декоративни стени с декоративна мазилка, нанасяни от себе си, стъпка по стъпка снимкаДекоративни стени с декоративна мазилка, нанасяни от себе си, стъпка по стъпка снимка
Пукнатини в мазилкатаПукнатини в мазилката
Обработена мазилкаОбработена мазилка
Подготовка на стени за тапетиранеПодготовка на стени за тапетиране
Ремонт на стени преди боядисване строителна работилницаРемонт на стени преди боядисване строителна работилница
Декоративна мазилка на балконаДекоративна мазилка на балкона
» » Основи на ремонт на мазилка на вътрешните стени и екстериор как да се укрепи финала, отколкото да се поправят на бита, как да се избегнат стени пукнатини след мазилка, фото примери за възстановяване