Декоративна мазилка на балкона

Декоративна мазилка на балкона

Балконът е вид "лице" на целия апартамент или къща. Ето защо е толкова важно да се мисли за дизайна и красивия дизайн. Декоративна мазилка на балкона със собствените си ръце е доста просто. Това покритие може да имитира мрамор, кожа, дърво, плат или камък. Нейната текстура може да бъде груба или рафинирана. Завършването на терасата с декоративна мазилка трябва да се извършва съгласно определени правила. Това е единственият начин да се очаква дълъг живот на завършеното покритие.

Видове декоративна мазилка

1. Голяма релефна мазилка. Лесно е да се приложи. Специална подготовка на стени такива мазилка не изисква. Стените, покрити с тази мазилка, изглеждат като див необработен камък. Може да се прилага и с двете ръце и със специални инструменти.

2. Фино нанесена мазилка. Разликата му от големия релеф е само в размера на "зърна". Благодарение на този вид декоративна мазилка по стените можете да създадете чертежи с най-малките детайли. Прилага се с четки, платна, шпатули, мистрия.

3. Текстурирана мазилка. Мазилка "кората от дъб" помага да се пресъздаде кората на едно дърво върху стената на балкона. Мазилката "shagreen" е много приятна на допир и изглежда изключително ефективна. Текстурирана декоративна мазилка не е трудно да се приложи.

4. Моделирана мазилка. С негова помощ можете да създадете върху стените на балкона ефекта на облечен плат, дрехи, мокра коприна, меко злато или пукнатини.

5. Венецианска мазилка. Тази мазилка помага да се създаде имитация на такива благородни видове скали като гранит, оникс, яспис, мрамор, малахит.Подготвителна работа

Покрийте стените с декоративна мазилка може да бъде изолирана и остъклени балкон. Текстурирана мазилка на балкона е поставена само на внимателно подготвени стени.

1. Стените трябва да се почистват не само от прах и мръсотия, но и от стари бои.

2. Всички пукнатини и чипове в стените на балкона трябва първо да се разхлабят и след това да се ремонтират с шпакловка или гипс или цимент.3. Ако е необходимо, трябва да направите подравняване на стените. Той се прави в присъствието на големи неравности и депресии. Стените с малки дефекти не могат да бъдат изравнени, като тази задача ще се справи с самата декоративна мазилка.

4. На стегнатите чисти балконски стени се полага слой от грунд, специално разработен за тези цели. Благодарение на този грунд декоративната мазилка няма да се ексфолира от стените и ще понася по-добре колебанията във влажността и температурата.

5. Преди да нанесете мазилка, е необходимо стените да бъдат добре изсъхнали.

Техника за нанасяне на гипс върху стени

В зависимост от желания ефект, мазилката може да се полага върху стените по три различни начина. Нека разгледаме само някои от тях:

1. Ефектът на "короятен бръмбар". В този случай, мазилката се нанася с пластмасова пластина или шпатула. Основният слой трябва да бъде заземен. На завършената текстурирана повърхност се прилага друг слой. Довършителни слой от мазилка за по-добър ефект може да се направи отлично на цвят.

2. Ефектът на "shagreen". След като основният слой се постави върху стените, повърхността трябва да се навие с пневматична гумена ролка.

3. Ефектът на "древността". За да се получи този ефект, мазилката трябва да се нанесе върху сух грунд с дълга четка. В този случай движенията трябва да са кръгли. Където трябва да има стени, които трябва да бъдат изцапани, трябва да упражнявате по-голям натиск върху четката. Завършената повърхност трябва да бъде почистена с четка и да изтриете целия прах с навлажнена кърпа. Завършване на работата, на готовата мазилка трябва да се прилага слой от бял восък.

Как да се грижим за стените, покрити с декоративна мазилка

Прахът и прахът от стени, покрити с декоративна мазилка, могат да се измият без проблеми с миялен препарат или сапун. Периодично стените трябва да се почистват с влажна кърпа. Не използвайте абразивни частици или разтворители за почистване на такива стени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративната мазилка под камъка е стилна и евтинаДекоративната мазилка под камъка е стилна и евтина
Видове декоративна мазилка сравняваме, изберетеВидове декоративна мазилка сравняваме, изберете
Как да направите декоративна мазилка със собствените си ръцеКак да направите декоративна мазилка със собствените си ръце
Декоративна мазилка, като вид декорацияДекоративна мазилка, като вид декорация
Декоративна структурна мазилкаДекоративна структурна мазилка
Видове декоративни минерални мазилки, акрил, силикон, които да изберете за външна и вътрешна…Видове декоративни минерални мазилки, акрил, силикон, които да изберете за външна и вътрешна…
Как да се прилагат декоративни мазилка - апартамент като местообитаниеКак да се прилагат декоративни мазилка - апартамент като местообитание
Декоративни покрития Липецк, декоративна мазилка, венецианска мазилка, течен тапетДекоративни покрития Липецк, декоративна мазилка, венецианска мазилка, течен тапет
Декоративна мазилка - олимпийски декорДекоративна мазилка - олимпийски декор
Декоративна мазилка - декоративна и венецианска мазилкаДекоративна мазилка - декоративна и венецианска мазилка
» » Декоративна мазилка на балкона