Как да подготвим стени за довършителни работи

Как да подготвим стени за декорация

Независимо от вида декорация на стена, която сте избрали (тапети, боя, керамични плочки и т.н.), преди да започнете довършителните работи, стените ще трябва да бъдат подготвени правилно. При този процес, подготовката на повърхността на стената ще бъде почти идентична, независимо от избраните довършителни материали. Как да подготвим стените за финала?

Първият етап на подготовка на стените - за почистване на повърхността остатъци от старата финала, мръсотия, прах и т.н. В зависимост от състоянието на материала на стената и, че са прекратени преди да можете да използвате механична, химична или термична обработка, ...

За да премахнете старите тапети и остатъци от бои, ще е достатъчна една шпатула. Ако тапетът е отстранен, можете да го намокрите. В трудни случаи може да се използва твърда четка и мелница за механично почистване. Ако стената е поставена керемида, тя се почиства с длето.От стария лак, лепило или боя, стената може да се почисти с конструктивна сешоар или химически специални разтворители. Термичното почистване с горелка се използва за премахване на ръжда и мащаб.

След почистване на стената от старото покритие се обезмаслява със специални препарати и след това се обработва с грунд или противогъбичен разтвор. Резултатът трябва да бъде чиста, леко груба повърхност.

Следващият етап на подготовка на бетонни стени за довършителни работи е първично изравняване с гипс. Тъй като слоят от мазилката ще служи като основа за оставащите слоеве на стените, е много важно да нанесете мазилката правилно и качествено.За това как да ги измазаме, ние подробно пишехме в отделна статия. така че няма да се съсредоточим върху всички нюанси на процеса, но припомним само основните моменти. Има два основни типа мазилка - цимент и гипс. Циментова мазилка е по-евтина, но мазилката е много по-удобна за работа. Заслужава си да се спомене обаче, че гипсовата мазилка не се използва в помещения с висока влажност.

Не забравяйте, че мазилката не трябва да се нанася много дебело, тъй като след изсъхването тя ще се счупи. Ако стените са много неравномерни, по-добре е да нанесете гипс с няколко тънки слоя. позволявайки на всеки слой да изсъхне напълно, преди да приложите следващия. След като сухият слой се изсуши, той се раздробява с абразивен плат.

Има алтернативен начин за изравняване на стените. При значителни неравности е възможно да ги покриете с гипсокартон. Гипсовите плоскости са залепени или завинтени по стените с винтове, докато между стената и гипсокартона трябва да се постави слой за бариери срещу пара. Смеси gipsokartonnyh плочи, обработени със специален състав за фугиране на фуги или тънък слой мазилка.

След като грубите стени, можете да отидете на шпакловка. което ще осигури по-фино изравняване. На шпакловите стени отново пишехме в отделен материал. така че си спомняме само няколко акцента. Замазката като мазилка е мазилка и цимент. Няма особена разлика между тях, но циментът може да се използва в помещения с висока влажност и гипс - не. Също така мазилката замазка продължава по-дълго.

Слоевете замазки трябва да са тънки, около 1-2 mm. Ако за идеално изравняване е необходимо да нанесете замазката на няколко слоя, нов слой се прилага само след изсъхване на предишния слой. При сушене на шпакловка трябва да се избягва спада на температурата в помещението, тъй като може да се счупи.

Последният етап на подготовка на стените за довършване е грунд. Грундът изпълнява няколко функции наведнъж: подобрява адхезията (прилепване на довършителните материали към повърхността на стената), увеличава водоотблъскващите свойства на стените и има антисептичен ефект. Грундиране стени е много проста: разреждане на хоросан съгласно инструкциите, той се прилага към стената.

След като грундът изсъхне, можете да продължите направо към финала на стените. Не забравяйте, че качеството му ще зависи от това колко добре сте изравнявали стените, така че в никакъв случай стените не могат да бъдат подготвени за завършване след ръкавите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отключите старите тапети самиКак да отключите старите тапети сами
Подготовка на стени за видео тапетиПодготовка на стени за видео тапети
Подготовка за тапетиране Правила и технологии за тапетиранеПодготовка за тапетиране Правила и технологии за тапетиране
Как да подготвим правилно стените за тапетиране?Как да подготвим правилно стените за тапетиране?
Премахване на старата маслена боя от стенитеПремахване на старата маслена боя от стените
Пригответе стени, таван за боядисванеПригответе стени, таван за боядисване
Как да лепене тапети на основата на мазилка основни правила и някои функцииКак да лепене тапети на основата на мазилка основни правила и някои функции
Подготовка на стени преди тапетиране на инструменти, етапиПодготовка на стени преди тапетиране на инструменти, етапи
Remmaster63 - подготовка на стени за довършителни работиRemmaster63 - подготовка на стени за довършителни работи
Подготовка на стени за лепене на тапетиПодготовка на стени за лепене на тапети
» » Как да подготвим стени за довършителни работи