Проектиране на 4-стайни апартаменти, какви професионалисти предлагат

Разработването на проект за голяма площ на апартамента, експертът взема под внимание оформлението му и предпочитанията на собственика. Основната отправна точка е визията на собственика на бъдещата ситуация и професионалната гледна точка на майстора за начина, по който можете да оборудвате помещенията, така че да са уютни и красиви. Дизайнът на 4-стаен апартамент ще бъде най-подходящ само ако дизайнерът и клиентът взаимодействат.

Проектиране на различни стилове

При декорирането на интериора на един голям апартамент, състоящ се от четири стаи, на първо място е необходимо да се надграждат архитектурните особености на вътрешното оформление. Те могат да включват размера на помещенията, височината на таваните, наличието на ниши, арки, арки и т.н. Всеки от изброените елементи трябва да бъде печеливш за победа, често зависи от тях изборът на стил на проектиране.

Концепцията за създаване на интериор може да бъде от два вида.

  1. Дизайн, който осигурява един стил на декорация за четирите стаи. Тази опция е особено характерна за комбинираните помещения. Например, когато кухня, трапезария, хол е едно пространство без прегради. В този случай разликата в стиловете на дизайнерските зони се възприема от мнозина негативно, въпреки че талантлив дизайнер в неговия проект може да комбинира биологично стилове. В резултат на този професионален подход можете да получите изключителен и интересен дизайн.
  2. Проектиран проект, състоящ се от четири отделни проекта, създадени за всяка стая. Разработването на такъв план не е лесна задача за специалист, тъй като е необходимо да се състави обединителен лейотиф за целия апартамент и да се направи всяка стая за разлика от другата. Това означава, че има свой собствен външен вид.

Ще ви покажем и двете концепции на примери. Ще откриете, че дизайна на 4-стаен апартамент може да бъде традиционен, както и много интересен и оригинален.

Общи традиционни интериори

Традиционното обзавеждане на четирите стаи включва стандартни мебели - стени, меки ъгли, маси, столове, шкафове, апартаменти в коридора и т.н. Една проста опция за дизайн е изборът на предмети за стени, подови настилки, интериор с единични стени също е безпроблемен. Пример за непретенциозен подход към дизайна е предложеното изображение. Трябва да се отбележи, че думата "непретенциозен" не означава липсата на стил. Това е подход, при който има няколко елемента на фантазия, а по-скоро ред и сбитост.

На снимката мебелите в кабинета и спалнята са хармонично комбинирани с панелите под формата на дървена лента, която се използва за облицоване на стените в офиса. Шкафовете и масата са изработени от масивно дърво със светло дърво. Подовата настилка е лек ламинат с дървена текстура. Има достатъчно светлина и пространство в стаите. Интересно решение в спалнята е да се промени шаблонът на стените, той е направен под формата на различаващи се лъчи. Леглото и бордюрът, стойката под огледалото са малко по-светли в цвят от мебелите в офиса, но те са също толкова лаконични. Декорацията на останалите стаи е направена в същия стил без ненужно декориране и декорация. В този случай можете да говорите за модерния стил с извадка, но не и евтини мебели и украса.

Модерен среднобюджетен интериорДизайн Проект 4-стаен бизнес апартаменти днес са предпочитани от много собственици на имоти. За да разберете какви са тези апартаменти, разгледайте снимките на стаите в неокласически стил.

Специализирани коментари

На пример за абсолютно очевиден факт е цветната еднородност на интериора и един лейтмотив на финала. За "леките" класики се характеризира с липса на блясък и дворцов шик, но със запазването на церемониалните стаи и стриктната геометрия в архитектурата и подреждането на мебелите и самата форма на мебелите. В стаите е изработена от естествено дърво в цвят "слонова кост" и се комбинира с оцветяването на вратите.

Съвременните класики (неокласицизъм) са модерен и популярен стил сред хората от средната класа.

Луксозни апартаменти от четири стаиДизайнерски проект за 4 х премиум стая апартаменти предвижда голяма площ, и по тази причина, просторни стаи с високи тавани и луксозно завършени. Специалисти използват при проектирането на различни стилове на апартаменти, има възможност да се реализират всяка творческа визия. Всякакви ограничения върху използването на стил линии съществува големи площи, подходящи тук всички дестинации класики (барокови, рококо, империя, готически, класицизъм и др.) И всички модерни стилове (хай-тек, модерен, таванско помещение, минимална, фюжън, поп изкуство).

Сравнително нова и модерна тенденция в интериорното изкуство е група стилове "провинциална Европа". Тази категория включва:

  • Прованс
  • Средиземно море,
  • Тоскански стил.

Желанието на богати хора за тази декорация се обяснява с факта, че лекотата и умишлената грапавост на финала, наличието на естествена облицовка, изобилието от светлина приближава собственика на апартамента по-близо до природата. Тя е за нейните копнежи бизнесмени в дълбините на техните офиси и офиси.

Задачата на дизайнера при декорирането на интериора в тези стилове е да създаде настроение за собствениците на безгрижна почивка. За тази цел се използват следните методи:

  • минимум сериозни декорации по стените, се позволява да се правят снимки, светлинни сцени в рамки без багет;
  • подходящ елемент от декорацията могат да бъдат мозаечни панели;
  • Подовете са направени от масивни естествени дъски или плочки от естествен камък;
  • на тавана може да има изпъкнали греди;
  • в кухнята има много керамични и стъклени изделия, ракита.

Когато избирате мебели, трябва да се съсредоточите върху неща без орнаменти, но елегантни. Задължително изискване е техният древен произход, често ретроглед на мебелните предмети получава изкуствено остаряване. Декорът е разрешен от издълбани елементи.

Доминиращата цветова гама се характеризира със спокойни преходи на цветове, близки до естествените цветове. Естествените нюанси са слънчевата палитра, зелените, сините, тюркоазените и белите тонове. Вижте примерите в снимката. Първият показва стая в тоскански стил. На втория - една спалня в стила на Прованс.

Тези две изображения потвърждават основните правила, описани по-горе. Това са слънчеви стаи с естествени дантели, снежнобели, леки тапицерии от фотьойли и дивани. В тези апартаменти всичко изглежда като у дома, напомня на детството. Това са тези характеристики, които добавят броя на поддръжниците на европейските провинциални стилове.

Нови идеи в интериорното изкуство

Можете да украсите околната среда по много начини. Например, оригиналното допълнение ще бъде стъклопакет в стаята. Той е идеален за прованс, готически, тавански стил и страна.

Във всеки консервативен интериор старинните мебели, картините или аксесоарите ще станат скъпа декорация. Село стил Рустик не прави без гърдите и подовете на баба, така че търсете уникални предмети от миналото и ги поставяте в ред. Те могат да направят дизайна на стаите във вашия голям апартамент уникален.

Някои от малките неща, които можете да създадете със собствените си ръце, ще ви помогнат да направите ситуацията по-топла и уютна. Креативните фрагменти са подходящи както за величествените класики, така и за еклектиката. Най-важното е да знаете кои ръчни платове, гоблени или бродерии хармонично се вписват в интериора и не вредите на цялостната мислеща конструктивна концепция. Това е, не се страхувайте да правите промени в дизайна, интуицията ще ви каже какво ще стане нещата в апартамента ви

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиран проект на двустаен апартаментПроектиран проект на двустаен апартамент
Модерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериорМодерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериор
Интересен дизайн на двустаен апартаментИнтересен дизайн на двустаен апартамент
Готов проект за 3-стаен апартаментГотов проект за 3-стаен апартамент
Интериорен дизайн апартамент 50 кв. М фотография, съветиИнтериорен дизайн апартамент 50 кв. М фотография, съвети
Дизайн на 4-стаен апартамент в МумбайДизайн на 4-стаен апартамент в Мумбай
Апартамент с биомасаАпартамент с биомаса
Дизайн проект на апартамент екологична геометрияДизайн проект на апартамент екологична геометрия
Просторен и просторен апартаментПросторен и просторен апартамент
Проектиране на стандартен апартаментПроектиране на стандартен апартамент
» » Проектиране на 4-стайни апартаменти, какви професионалисти предлагат