Как да изберем цвета на завесите?

Как да изберем цвета на завесите?

Как да изберем цвят?

Въпросът за избора на цвета на завесите е не по-малко важен от избора на стил. Правилно избраната цветова скала ще ви помогне да разширите пространството, да направите стаята по-светла или напротив, да откраднете последните лъчи на слънцето. За да не бъдете погрешни, трябва да се ръководите от общото правило: светлите и топли цветове допринасят за добавяне на светлина, докато свежите и хладни нюанси се справят с излишъка от слънчеви лъчи.

Завеси - това е елементът на интериора, който позволява с минимални усилия и разходи да се промени външността на стаята. Ето защо, не се отнасяйте към придобиването на декор, както и към новия диван. Дори ако в продължение на пет години диванът остане, промяната на завесите, за да задоволят новите тенденции на модата, ще помогне да се промени интериорът по всяко време.

Как да изберем цвета на завесите?

С какво да комбинираме завеси?

Няма строги правила за избор на цвета на завесите. Никой дизайнер няма да ви каже: "Изберете цвета на завесите под цвета на тапета "Или"Купете завеси за мека мебел ".

Завесите обикновено не могат да бъдат комбинирани с нищо в цвят, но се вписват в интериора със стил, текстура, украшение, стил. Разбира се, за такава дръзка стъпка имате нужда от дизайнерски усет. Ако това е трудно за вас изберете цвета на завесите . слушайте нашите съвети.

Как да изберем цвета на завесите: няколко прости правила

1. За да спестите пари. За икономическите хостове се препоръчва да изберете цветни завеси и завеси в мебелите за тапициране на тонове . а не както обикновено в повечето семейства: те са извършили ремонт. постави нов тапет, а след това в техния тон променя пердетата. Тапетите се променят по-често от обзавеждането, а тяхната цена не е съизмерима с текущите разходи за мебели и завеси.

Ако спестяванията не са включени в плановете ви, можете лесно да изберете пердета за цвета на стените.

2. Възможност за спечелване на печалба. Ако в стаята ви има много цветове, затова сте изгубени и не знаете какво да комбинирате цвета на завесите. изберете за прозорци драперии цветен плат, който почти съвпада с цвета на най-голямото парче на мебели в стаята (голям диван, килим на пода, кухненски фронтове, покривка за легло и престилка в спалнята, и т.н.). Това е печеливш ход.

3. В неутралност. Ако интериорът не е проектиран от стилист и има съмнения във вашите собствени дизайнерски способности, можете да спрете на неутрални нюанси на завеси (пясък, сметана или бежово ), които винаги са на мода. В този случай можете лесно да промените стила и настроението на стаята, без да променяте завесите.

Неутрални цветни завеси в спалнята, които се поддържат от други интериорни елементи и текстил. Промяна на настроението на тази стая няма да бъде трудно.

4. Цветен пакет. Избор на неутрални сянка завеси, можете да ги свържете с други елементи от интериора на тъмно, светло или ярки цветове, например, за да украсят един прозорец или повече цвят перде къса драперия или да направите завеси с цвят на тръби и т.н.

5. Прозорецът е в центъра на вниманието. Ако желаете да се привлече вниманието към прозореца и изглежда далеч един от друг, а не на най-успешната част от вашия интериор, изберете ярки завеси, по-добре е не просто и райета, клетка или печат. Интегрирайте интериорните компоненти със светли завеси: направете покривка, салфетки, възглавници, абажури и т.н. от същата тъкан. Купете други аксесоари от същия цвят и със същата украса като завесите.Светли завеси в светла, "неутрална" спалня. Цветът на завесите се поддържа от калъфки за възглавници и покривки за легла, както и от тапицерия на стола

6. Многоцветни. Ако вашият интериор полихромна, това означава, че има голям брой от цветове, даде очите си почивка, като не е много шарени завеси в цвета на стените или само една стена (в случай, че комбинацията от цветове, използвани в украсата на стените).

7. Монохромен. Ако искате да създадете монохромен интериор, не е необходимо да избирате завеси, чийто цвят съвпада точно с цвета на стените и / или покрива, тапицерията на мебелите и други текстилни изделия. Изберете завеси, които не са идентични, но затворете сянка или изберете двуцветни завеси - така че прозорецът да се разпределя, а не да се слее.

Добър избор на завеси: монохромен не е счупен, но в интериора ненатрапчиво въведе още един сянка - зелено, а завесите не се сливат със стените

И още един съвет, който не е свързан с цвета на завесите: колкото по-прости и по-малко вашите завеси, толкова по-скъпа е тъканта, от която е пришита.

Цвят на завесите и размера на помещението

Не е тайна, че цялостното впечатление на стаята зависи от цветовия обхват. Можете да разширите визуално и 7-метровата кухня, както и да скриете "допълнителния обем" на голямата всекидневна. За да направите това, просто изберете правилния цвят за завесите.

Топлата цветова гама от виолетово-червено до жълто създава ефекта от увеличаването и "приближаването" на прозореца.Цветовете, навлизащи в студената цветова палитра, визуално разсейват обекта. Този ефект ще помогне да се постигнат завеси, например перла, синьо, лавандула, нежна зеленина и други нюанси.

Светлите цветове правят стаята по-широка, докато тъмните се отслабват визуално.

Цвят на завесата и функционален

възлагане на помещения

За една спалня, която се счита за зона за почивка, препоръчително е да изберете мътни нюанси. което няма да попречи на релаксацията. Крещи и ярки цветове са възможни само в аксесоарите. Приятният релаксиращ ефект е приятно зелен. Тъмносини (но заглушени), кремавосиви и перлени цветове.

Завесите за хола могат да бъдат много различни. тук полетът на фантазията не е ограничен, основното е, че цветът на светлинните завеси и завеси хармонично се вписват в общия цветен фон на стаята. Това е просто стая, където са възможни ярки експерименти.

Завесите за кухнята играят важна роля, тъй като в повечето случаи тази стая е достатъчно малка. Цветовата схема на завесите зависи от избрания стил на интериора. може да бъде стила на "страната" (обикновено са светлинни завеси в пастелна лента и в клетка или с ярки орнаменти - цветя, "птичи" и т.н. ), "Високотехнологични" (минималистични завеси с хладен сянка ) или класика (монохромни завеси от всеки подходящ цвят или двуцветни завеси в лента или в кутия ).

В повечето случаи основното платно на кухнята е достатъчно светло, за да осигури достъп до слънцето, така че неговата рамка зависи изцяло от желанията на собствениците. Тъмните завеси в кухнята са възможни, но това обикновено е завеса-ламбриен или римски завеси - т.е. декор на прозореца не пречи на преминаването на светлината в кухнята.

Ярки римски завеси в кухнята

Цветна схема на завеси и цветни комбинации

Всеки разбира, че дори и най-упоритите предложения, независимо колко модерни тенденции не са регулирани, няма да бъдат чути, ако обитателите на помещенията категорично не харесват предложения цвят. Не се занимавайте с модата: запомнете това цветът на завесите би трябвало . и е необходимо да започнете от това и изберете сянката, която ще бъде най-подходяща за определен дизайн.

Изберете цвета на завесите: бели завеси. Независимо от свойството да се разшири пространството, в чист вид белият цвят е твърде агресивен, така че е по-добре да го смекчите с добавки от розово, кафе или бежово или да се комбинирате с други цветове.

Избор на цветни завеси: жълти завеси. Смята се, че жълтият цвят стимулира психическата острота и ефективност. Ярките нюанси на това визуално разширяват пространството, така че завесите от подобен цвят са подходящи за всекидневната и шкафа.

За спалнята и кухнята е желателно да се използват по-спокойни тонове.

Жълтите завеси са подходящи за детската стая. особено ако неговите прозорци са обърнати към северната страна. Психолозите препоръчват да се мотае "слънчеви" завеси в стаята на едно меланхолично дете.

Ярко жълто се вписва добре в зелено и бяло, но неговите по-неутрални тонове, превърнали се в бежово, ще отговарят на други цветове. Комбинацията от жълто и синьо също е успешна.

Изберете цвета на завесите: зелени завеси. Независимо от факта, че зелените завеси се използват по-често в хола, меките нюанси на зелените са подходящи за трапезарии. Този цвят успокоява и се приспособява към успокоението, така че в спалнята могат да се окачват зелени завеси.

Избор на цветни завеси: тюркоазени завеси. Този цвят не излиза от модата през последните няколко години, но изисква уважение. Светлите нюанси на тюркоаз изглеждат добре с прилична рамка (например в хола със скъпи мебели), а леките полутонове отговарят на детската стая.

Най-добре е тюркоазеният цвят да се използва в завеси, а не като част от една кърпа, за да се запази чувството за пропорция, но като допълнителен цветен акцент. В този случай е подходяща комбинация с позлата.

Избор на цвят завеси: сини завеси. Синьото е спокойна версия на синьото, то се успокоява и поради това сините завеси са подходящи за една спалня. В стаята не изглеждаше скучна, струва си да добавите аксесоари като възглавници или картини в топли цветове - те ще направят стаята по-чиста.

Сини завеси. Синият цвят в интериора се отпуска, което прави стая охладител от усещанията. Тя е идеално комбинирана с бяла, като повечето цветя, но в подобен комплект изглежда доста студена. За да омекотите този ефект, ще ви помогне да отпечатате жълто и бежово. Синята в един дизайн "изгасва" светлината, създавайки усещане за тъмнина.

Избор на цвят завеси: червени завеси. Червеният цвят за завеси в чиста форма се използва рядко поради яркостта му. Изобилието от червени "преси" върху подсъзнанието и размерите на помещението скриват. Но в комбинация с топли цветове, заглушен червен цвят е идеален за всекидневна.

Ако спалнята е изработена от мебели от естествена дървесина, тя също ще бъде подчертана от светло червена органза или подобен интериор от завеси от сянка.

Изборът на цветни завеси: оранжеви завеси. Orange е противоположна на червеното, освежава всяка стая, изглежда добре в детските стаи, хола и трапезарията. Стилно и благородно решение е сянката на теракота, която е в разгара на модата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тайните на избора на тюл и завеси за една спалняТайните на избора на тюл и завеси за една спалня
Как да изберете размера на завеситеКак да изберете размера на завесите
Как да изберем подходящите завеси в кухнятаКак да изберем подходящите завеси в кухнята
Как да изберем римски завеси за спалняКак да изберем римски завеси за спалня
Как да изберем комбинация от цветове, текстури и мотиви към тапетаКак да изберем комбинация от цветове, текстури и мотиви към тапета
Как да изберем подходящите завеси в кухнята? 5 ценни съветаКак да изберем подходящите завеси в кухнята? 5 ценни съвета
Кои завеси са съчетани с люляк тапет снимки на идеята за цветяКои завеси са съчетани с люляк тапет снимки на идеята за цветя
Кои завеси ще задоволят бежовите тапети 23 снимки идеиКои завеси ще задоволят бежовите тапети 23 снимки идеи
Как да изберем завеси за интериораКак да изберем завеси за интериора
Как да изберем завеси в холаКак да изберем завеси в хола
» » Как да изберем цвета на завесите?