Помпена помпа

помпа

Както беше казано в уводната част на тази глава, два вида помпи се използват за фонтани и водопади. Потопяема помпа за езеро. Той е проектиран да работи под вода, не може да се използва извън водата. Помпа за повърхността на езерото. Той е предназначен за монтаж на брега и не може да работи във водна среда. Има обаче такива потопяеми помпи, които могат да се настроят за монтаж на брега.

Изглежда просто, но всъщност за такава класификация има огромен брой различни модели, следователно, при избора на помпа за езерце. лесно е да направиш грешка. Тази страница съдържа данни, които ще ви помогнат да се ориентирате в това разнообразие. Първо, за обикновения фонтан, независимо дали ще подредите водопад или не, имате нужда от потопяема помпа. На повърхността помпи, както е посочено в дясната страна на страницата, има редица предимства, но те засягат само с едновременното инсталиране на няколко чешми и / или водопад със значителен разлика във височината, които изискват извършването на най-малко 4,5 тона вода на час.

Потопяемата помпа е монтирана върху една или повече тухли, така че да не влиза в допир с дъното, така че корпусът й да е напълно потопен. Водата през филтъра влиза в помпата и след това се изхвърля през дюзата точно над помпата или чрез маркуч към фонтан, инсталиран в друга част на езерото. Обикновено тръбата е свързана с помпата, така че потокът от вода към фонтана може да бъде блокиран или отведен до водопада. Купете помпата само заедно с чайника - дори ако не планирате водопад устройство, може да се наложи допълнително кранче за изпомпване на вода при почистване на езерото или за инсталиране на допълнителен филтър. В края на сезона помпата трябва да бъде издигната от езерото, да бъде почистена и почистена до следващата пролет. Ако това не е възможно, през зимата, когато няма лед, помпата трябва да бъде включена за кратко време на всеки две седмици.

Когато малък фонтан устройство със струя не повече от 1.2 m височина, или височина водопад от 0,5-1 m и ширина на гайката не повече от няколко cm е достатъчно ниско напрежение помпата (24). За големи инсталации е необходима помпа, работеща от мрежата. Използването на тръби или маркучи с малко напречно сечение намалява ефективността на помпата. Половин инчови тръби или маркучи са свързани с нискоенергийни помпи и тръби или маркучи с вътрешен диаметър от 3/4 инча или 1 инч са свързани с помпи с висока мощност.

Повърхностната помпа е монтирана в подходяща кутия, както е показано. Кутията е поставена възможно най-близо до езерото, свързващите тръби са направени колкото е възможно по-къси. Ако помпата е разположена над нивото на водата в езерото, трябва да се монтира възвратен клапан в края на всмукателната тръба, за да може да се напълни системата с вода преди стартирането на помпата.

Предимство на потапяема помпа

• Удобство - не е необходимо да се инсталира, достатъчно е просто да го пуснете в езерото.

• Евтиност - Моделите за малки и средни постижения са доста достъпни за всеки градинар• Има модели с ниско напрежение за малки фонтани и водопади.

• Няма нужда от предварително запълване.

• Безшумен - за разлика от повърхностна помпа, това не бушува.

Предимство на повърхностната помпа

Висока производителност - може да обслужва няколко фонтана и големи водопади в същото време.• Помпата с асинхронен електродвигател може да работи непрекъснато.

• Помпата е лесно достъпна за проверка и почистване за зимата.

Как да изберем помпа

При описването на водопадите бяха дадени данни за силата на помпите. Свързани с фонтан помпа с капацитет от 800 литра / час ще осигури поток от вода на височина 1,2 т капацитет помпа на 2 тона / ч фонтан поток може да достигне височина от 1,5 м.

Но това са приблизителни цифри. На практика, изпълнението на помпата зависи от много условия .. дължината и диаметъра на тръбите, наличието на тези завои, вида на дюзата, височина водопад и др За повечето градински фонтани ще бъде достатъчно, с капацитет на помпата на 1,5-3 т / ч, но по-добре да се консултира с компетентния продавач, като му е предоставил цялата необходима информация относно:

• Височината на горния резервоар на водопада над нивото на водата в езерото.

• Модели на дюзата и естеството и височината на водната струя, която излъчва.

• Ширината на водопада.

• Размерът на езерото.

• Дължината и диаметърът на тръбите.

• Целта на помпата е да настроите фонтана, водопада и / или филтъра.

• Умение да работите с помпата в постоянен или временен режим.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Омск - помпени станции, водна помпа, добре, добре, напояване, ремонт и монтаж на помпи -…Омск - помпени станции, водна помпа, добре, добре, напояване, ремонт и монтаж на помпи -…
Водата в страната наВодата в страната на
Помпена станция за частна къщаПомпена станция за частна къща
Помпените станции calpeda ИталияПомпените станции calpeda Италия
Избор на повърхностна помпаИзбор на повърхностна помпа
Помпи Водолей Потопяеми помпи за кладенци и кладенци Онлайн магазинПомпи Водолей Потопяеми помпи за кладенци и кладенци Онлайн магазин
Как да изберем помпа за фонтанКак да изберем помпа за фонтан
Помпено оборудване calpedaПомпено оборудване calpeda
Коя помпа е най-подходяща за отопление? ЦеноразписКоя помпа е най-подходяща за отопление? Ценоразпис
Фекална помпа за ямка - избор и монтаж!Фекална помпа за ямка - избор и монтаж!
» » Помпена помпа