Избираме най-добрия и висококачествен инвертор за отоплителен котел, преглед на моделите

Избор на надежден инвертор за котела

Инверторът за котела дава възможност да се предотврати проста система в ситуации като аварийни прекъсвания на електрозахранването или неизправности. Дългосрочната неспособност на отоплителното оборудване през студения сезон обикновено е основната причина за непланирани ремонти на цялата система. Като инструмент за защита срещу такива проблеми е инверторът на котела.

Обхват и цел

Техниката, използвана за нагряване на вода и нейното дестилиране през тръбопровод, е нестабилна, т.е. ефективността на операцията се определя пряко от качеството на напрежението на електрическите мрежи. При такива условия се препоръчва да се използва инвертор за котела. В резултат на това в случай на непредвидена ситуация, независимо дали става дума за изключване от електрическата мрежа, вълни на напрежение или авария, оборудването ще бъде защитено от счупване.

Гледаме видео, обхвата на устройството:

Вследствие на такава ситуация цялата система може да се провали, ако поради прекъсване на електрозахранването в зимните месеци има дългосрочна и проста техника. Електрическият инвертор за котела се използва като защита за всеки тип устройство: газ, течно и твърдо гориво.

Класификация на апаратите

Техниката от този вид изпълнява функцията на батерия, която поддържа захранването на котелно оборудване за период от време от няколко часа до няколко дни. Съществуват следните видове резервни източници на захранване:

  1. «Off-лайн» - този вид устройства с възможните стойности на параметрите на електрическата мрежа обикновено са "заспали", че е, не участва в работата на оборудването за отопление, тъй като напрежението е стабилно. Ако има сравнително големи отклонения (скокове и колебания), или когато инверторът електрически котли за отопление е напълно изключен от мрежата, а след това на UPS, известен също като непрекъсваемо захранване, моментално превключва на резервно оборудване власт.
  2. "Line-interactive" - ​​универсален вариант, съчетаващ източник "off-line" и регулатор на напрежението. В резултат на котелно оборудване с приемливи стойности на електрически параметър е мрежа задвижвани и изходното напрежение се контролира от стабилизатор или допълнителни филтри, които изглаждане проблем шум и мрежа намеса, който е свързан с инвертор отопление котел.
  3. "On-line" - устройството от този тип работи непрекъснато, грубата схема на свързване на котела ще има следната форма: електрическа мрежа - UPS - инверторен котел за отопление.

Принципът на последния вариант се основава на повтарящата се трансформация на параметрите на електрическата мрежа. На първо място, напрежение AC на входа на инвертора се превръща в постоянна равна на стойността 12, а след това обратен ефект настъпва, в който напрежението на изхода на инвертора става променлива със стойност от 220 V. Голямото предимство на такова устройство е, че инвертора захранва котела на отоплителната система от високо напрежение. Но има и минус - значителна цена на UPS и малко ниво на производителност.Гледайте видео, работете с различни видове резервни източници на захранване:

Също така резервните захранващи устройства на инвертора са разделени на типове:

  • Устройства без батерии - в този случай е възможно да се свържат батерии;
  • Устройството с вградени акумулатори, в тази версия, се изключва разширяването на капацитета чрез външни батерии и котелът на инвертора на отоплителната система работи в автономен режим за не повече от 10 минути;
  • Универсална версия - с възможност за разширяване на капацитета и с вградена батерия.

Всяка от опциите включва определен период на работа на отоплителното оборудване, когато UPS е свързан. Най-добрият вариант е да свържете външни батерии, което увеличава продължителността на непрекъсваемото захранване.

Как да изберем инвертор

На първо място е необходимо да се определи дали инверторът е съвместим за котел за газ или твърдо гориво с избран тип захранващо напрежение. Някои изпълнения на котелно оборудване са в конфликт със свързването на устройството с механизма за действие "линия-интерактивен", поради липсата на преминаващ неутрален елемент. Най-популярен е вариантът "on-line", който се обяснява просто: котелът е снабден с висококачествено напрежение.

Гледайте видеоклипа, критериите за подбор:Освен това се взема предвид капацитета на отоплителното оборудване, което трябва да съответства на капацитета на батерията на UPS. Това ще осигури достатъчно време, докато устройството работи безжично.

Между другото, продължителността на работата на резервното електрозахранване също е важна, която трябва да се вземе предвид при покупката, особено ако задачата е да изберете инвертор за котел за газ или твърдо гориво, който да поддържа работата на нагревателя в продължение на няколко дни.

Преглед на характеристиките на популярните модели

CyberPower CPS 600 E

Като пример за "он-лайн" система можете да разгледате устройството Victron PracticVolt-0212-1 / 100. Предимството му е липсата на закъснение при превключване към резервно захранване. В допълнение, тази опция е в състояние да осигури до 7 часа подред автономна мощност на нагревателя. В опаковката е включена безжична батерия с капацитет 100 Ah, зарядно устройство за батерии и самия инвертор за газов котел. Цената на комплекта оборудване е 36 000 рубли.

Друга възможност е CyberPower CPS 600 E. Цената му е само 11 500 рубли. но по отношение на техническите характеристики това представяне по никакъв начин не е по-лошо. Инверторът преобразува DC напрежението в променлив еквивалент и съответства на товар от 600 VA. Диапазон на входното напрежение: от 170 до 270 V. Възможно е да се увеличи капацитета на устройството. Комплектът включва батерия с капацитет 100 Ah. Друго решение на същата марка е CSP 1000 E. Това устройство захранва инверторния отоплителен котел за 14 часа, цената му е около 22 000 рубли.

Характеристики на инсталацията

Основният проблем на UPS е намаляването на продължителността на експлоатацията при продължително излагане на високи температури на устройството. Препоръчва се режимът да бъде поддържан в рамките на 20-25 градуса. Основната грешка на потребителите е инсталирането на непрекъсваеми токозахранващи устройства в непосредствена близост до отоплителното оборудване.

Гледайте видеоклипа, правилната връзка с котела:

Когато свързвате инвертора към котела, е необходимо внимателно да наблюдавате полярността и да се уверите, че оборудването е заземено. Ако направите грешка при свързване на фазата и неутрала, тогава електрическата част на оборудването ще има проблеми при работа. За да се уверите, че фазовата връзка е правилна, първо трябва да стартирате UPS без да го свързвате към мрежата, след което фазата се определя с помощта на специален инструмент и машината може да бъде включена.

Ако предварително зададената фаза все още е на същия контакт, тогава инверторът е бил правилно свързан. Все още е желателно да се използва минималната дължина на проводниците между UPS и котелно оборудване.

По този начин ползата от автономен източник на енергия е доста висока, което е особено забележимо, когато става въпрос за високо чувствително оборудване, което е оборудване за отопление на газ. Инверторът съответства на капацитета на отоплителното устройство. Тя отчита външния вид на самия UPS: с вградена батерия или с външна батерия. Всяка от опциите има своите плюсове и минуси, които в резултат ще повлияят на продължителността на работа в автономен режим и на качеството на напрежението, подадено към входа на котелното оборудване.

Рейтинг на продукта:

(Няма гласове, бъдете първи)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Непрекъснато захранване - sibcontact - ibps-12-600n купете в КазанНепрекъснато захранване - sibcontact - ibps-12-600n купете в Казан
Слънчевите инвертори са незаменим компонент на систематаСлънчевите инвертори са незаменим компонент на системата
Безпрепятствено за преглед на цените на котела, което е по-добре да изберетеБезпрепятствено за преглед на цените на котела, което е по-добре да изберете
Монтаж и тръбопровод на газов котелМонтаж и тръбопровод на газов котел
Пускане в експлоатация на котела в Полша Първоначално пускане в експлоатация и въвеждане в…Пускане в експлоатация на котела в Полша Първоначално пускане в експлоатация и въвеждане в…
Инверторна киберна енергия, непрекъсваемо захранване, мини електроцентрали, аварийно захранване и…Инверторна киберна енергия, непрекъсваемо захранване, мини електроцентрали, аварийно захранване и…
Инверторни отоплителни котли - характеристики и характеристики на работатаИнверторни отоплителни котли - характеристики и характеристики на работата
Индукционен отоплителен котел със собствени ръчни снимкиИндукционен отоплителен котел със собствени ръчни снимки
Инверторни отоплителни батерии в структурата на електрически независима система за отопление на домаИнверторни отоплителни батерии в структурата на електрически независима система за отопление на дома
Стабилизатор на напрежението за газовия котелСтабилизатор на напрежението за газовия котел
» » Избираме най-добрия и висококачествен инвертор за отоплителен котел, преглед на моделите