Френски завеси със собствени модели на ръце, изработка

Как да направите френски завеси със собствените си ръце и да изчислите модели?

Един от най-добрите начини да се създаде атрактивен интериор в стаята е да се обмисли декорирането на отвора на прозореца с правилно избрани завеси. Днес на потребителите се предлага голям избор от завеси, вариращи от щори и завършващи със светли завеси. При избора е необходимо да се фокусира върху общия стил на дизайна на стаята, нейния размер и цел. Така че, ако стаята трябва да получи тържествен и изискан външен вид, френските завеси могат да я направят.

Френските завеси са отлични за декориране на прозореца на залива.

Какво различава френската завеса от харесваните?

Френската завеса или маркировка е не само безопасно убежище от външни гледки, но и великолепна декорация, достойна за царските стаи. Благодарение на изящно събраните вълни, марксизите изглеждат парад, великолепни и помпозни. Такива завеси идеално се вписват в класическия интериор на просторна стая, обзаведена със скъпи антични мебели. Но можете също да украсите с марки и спалня в стила на Прованс. Тук малките и светли тенти, изработени от кърпа в поляти или малък шаблон, ще изглеждат хармонично.

Фигура 1. Образец на френски завеси.

Основната особеност на Маркиза е, че те не само могат напълно да покрият отвора на прозореца, но и да се издигнат нагоре, като образуват драскан въздушен ламбрекен. Тъй като обикновено френските завеси са изработени от светли, прозрачни и меки тъкани, те могат да бъдат допълнени с завеси, изработени от по-тежък и плътен материал. Краищата на маркиз са украсени с ресни, четки или шепи.

Много любовници, които решават да използват този декор във вътрешността на своите апартаменти, питат: как да направите френски завеси със собствените си ръце? Трябва да се отбележи, че тази задача е разрешена, въпреки че ще изисква определени умения. Освен това трябва да купите всички необходими материали и инструменти:

 • лека тъкан;
 • Завеси дървена завеса пръчка;
 • Плътна тъкан за декориране на стрехи;
 • лента;
 • събиране на плитка;
 • малки карамфили;
 • пластмасови или метални пръстени;
 • найлонов шнур;
 • закопчалка;
 • куки;
 • шевна машина;
 • сантиметрова лента;
 • ножици;
 • креда или молив;
 • чук;
 • конец под цвета на завесите.


Когато се закупят всички материали, е необходимо да се направи модел на бъдещия маркис. Тъй като моделът с голям размер може да бъде достатъчно голям, е възможно да се създаде скица на бъдещи завеси по скала, например 1: 5.

Основното е да се изчисли правилно разстоянието между стъпалата и пръстените - това е ключът към успешното приспособяване.

Как да направите шаблон правилно?

Фигура 2. Модел на френски завеси с вдлъбнатини.

Като пример може да се използва следната схема (фигура 1).

Дължината и широчината на тентовете се изчисляват въз основа на размера на конкретния отвор на прозореца. Така, ако ширината на прозореца е 2 метра, ширината на завесата ще бъде: 2 м х 2 + 10 см в странични шевове = 4 m 10 cm дължина на прозореца е 1 м 50 cm, на средната дължина на навеса ще бъдат :. 1 m 50 см х 2 + 5 см на сгъване = 3 м 5 см.Освен това, производството на рязане тъкан трябва да се разглежда и ширината на стъпка - разстоянието между направляващите линии, които ще бъдат зашити с пръстени sboryaschaya кабел ремъци. С помощта на шнур френските завеси могат да се повдигат и спускат. Обикновено ширината на стъпката зависи от размера на отвора на прозореца. Така че, ако прозорецът има стандартна височина и ширина, стъпката може да бъде от 25 до 50 см. При много високи тавани стълбата може да има ширина на стъпала до 1 м.

След това на линиите, където ще бъде поставена лентата, обърнете внимание на местата за закрепване на пръстените, през които ще минава кабелът. Първият, долният ред пръстени се намира на разстояние 5 см от края на завесата.

Фигура 3. Използвайки първия шаблон, можете да направите лека романтична завеса.

Размерът на стъпката между редиците пръстени трябва да бъде около 30 см и може да се променя така, че горният ред да не се намира на повече от 12 см от горния разрез.

Някои майстори в производството на завеси предпочитат да използват модели с дартс (Фигура 2).

Разликата между този образец и първия е наличието на дартки, разположени в горната част на маркизма. Наличието на дартс ви позволява да създавате драпирани гънки в горния край на завесата. Освен това, благодарение на дартс, завесите се монтират строго вертикално, без да се отклоняват от центъра. Обикновено размерът на дартс зависи от дължината на завесата: колкото по-голяма е височината на завесата, толкова по-дълбока и по-дълга трябва да бъде танга.

Въз основа на първия модел можете да направите малка и лека тента, която ще даде на стаята дух на неприязън и романтика (Фигура 3). Вторият модел трябва да се използва за шиене на елегантни и буйни френски завеси в помпозна стая (фигура 4).

Как да шиете френска завеса?

Когато моделът е подготвен, можете да започнете да правите тента. На първо място, е необходимо материалът да се разстила на равна повърхност и да се желязо. След това всеки от страничните ръбове трябва да бъде огънат с 2,5 см и да бъде гладен. Горният ръб е огънат с 2 см и е гладен.

Закрепване на плетка и пръстени

Фигура 4. Френски завеси в комбинация с дебели завеси, перфектно пригодени за касационния стил на интериора.

След това трябва да оборудвате френските завеси с плитка. Трябва да направите това, както следва:

 1. Профилът се нарязва на толкова парчета, колкото броят на стъпките се изчислява при изчертаване на шаблон. Дължината на всяко парче трябва да бъде 5 см по-дълга от дължината на материала.
 2. Краищата на оплетките са огънати до 2,5 см.
 3. Мястото на плитката е маркирано върху тъканта според модела.
 4. Лентата се поставя върху задната част на материала по такъв начин, че неговите краища да не се простират извън ръбовете на тъканта. После сложи ръка върху шевната машина.
 5. Прикрепената лента се обработва с желязо.

След това завесите трябва да шият върху пръстените. На всяка реплика на основата на шаблона са маркирани местата за пръстените, след което пръстените са закрепени с няколко бримки и възли на конеца. С помощта на специална игла с кука от всяко парче плитка, трябва да издърпате 2 корда, малко да вземете плата и да ги свържете с възел. Това трябва да гарантира, че тъканта не се изправя. Такава операция трябва да се извърши в долната част на завесите.

След това гъста лента е прикрепена към горната част на гримаса, а долната част на тъканта е огъната, затваряйки краищата на плитката. Козирката, върху която ще бъде закрепена френската завеса, е покрита с гъста кърпа. След това е необходимо да се монтират куки, през които ще премине найлоновият кабел.

Осигуряване на тента на корниза

Последният етап от работата е закрепването на завесите към корниза. Това може да се направи с помощта на малки карамфили и чук. Куки за изтегляне на найлон кабел върху корниз трябва да се намира до линиите на плитка върху материала. Когато щората е прикрепена към корниз, кабелът трябва да бъде прекаран през пръстените. Краят на кабела е фиксиран на най-долния пръстен и е изнесен през горния пръстен, преминаващ през куката, предназначена за него на корниз.

Въпреки факта, че френските завеси изглеждат много хубави и луксозни, те могат успешно да се произвеждат със собствените си ръце. В същото време резултатът може да надхвърли всичките ви очаквания: изразходвайки доста пари и време, напълно трансформирате стаята, давайки й оригиналност и изтънченост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Корнизи за завеси, корнизи с кордарски контрол, корнизи mottura, таван профил алуминиеви корнизи…Корнизи за завеси, корнизи с кордарски контрол, корнизи mottura, таван профил алуминиеви корнизи…
Модерни завеси за спалнятаМодерни завеси за спалнята
Проектиране на завеси за малка кухняПроектиране на завеси за малка кухня
Как да изберете размера на завеситеКак да изберете размера на завесите
Кратки завеси в красивия дизайн на спалнята с снимкаКратки завеси в красивия дизайн на спалнята с снимка
Как да изберем подходящите завеси в кухнятаКак да изберем подходящите завеси в кухнята
Завеси в хола 49 снимки на новости през 2015 г. в дизайна на завесиЗавеси в хола 49 снимки на новости през 2015 г. в дизайна на завеси
Как да изберем римски завеси за спалняКак да изберем римски завеси за спалня
Метална завеса за завесиМетална завеса за завеси
Как да шиете завеси със собствените си ръцеКак да шиете завеси със собствените си ръце
» » Френски завеси със собствени модели на ръце, изработка