Изящни стъклени врати безупречен стил и функционалност

Стъклените врати традиционно се свързват с чупливостта, защото в сравнение с металните бронирани структури те изглеждат ненадеждни и не са надеждни. Това обаче не е така. Съвременните методи за обработка на стъклото могат да доведат до завидна степен на устойчивост на удар, така че сега стъклото може да се използва не само като интериорни врати, но и като вход в офиси или дори апартаменти.

интериорни врати
Стъклени интериорни врати

Видове модерни стъклени врати

Съвременният интериор е невъзможен без използването на нови материали. Стилен вид на къщата е създаден благодарение на комбинация от традиционни и иновативни материали. Стъклените врати са новост за много хора, но привлекателният им външен вид, функционалност, устойчивост на неблагоприятни фактори и дълъг експлоатационен живот получават доверието на все повече и повече клиенти.

Здравите врати с двоен стъклопакет са инсталирани не само в офиси, спортни и лечебни заведения, но и у дома. Особено подходяща стъклена врата в баня, сауна и душ - стъкло е по-добре в сравнение с други материали носи високо съдържание на влага, без загуба на естетически качества.

Стъклени врати
Стъклени врати към банята

Стъклените врати са трайно удароустойчиво закалено стъкло. Най-известните от тях са:

 1. Интериорни врати - незаменими за дома, апартаменти и офиси. Основната цел е разделянето на личното пространство, зонирането на помещенията. Могат да бъдат както люлеещи, така и плъзгащи, в зависимост от предпочитанията на клиента и архитектурата на къщата.
 2. Външните стъклени врати се различават по това, че техният отвор може да се появи в две посоки. Този дизайн е удобен в райони с голям трафик. Вратите на махалото не се монтират на входа, а се закрепват към пода и тавана. Когато вратата се отвори, затварящото устройство на вратата осигурява автоматично рестартиране, което е много удобно в кафенета или офиси.
 3. Автоматичните плъзгащи врати се отварят, когато се приближават към тях, като използват вградения сензор за движение. Плъзгащи се стъклени врати са едно парче стъкло лист, който се движи по релси, вградени в пода и тавана, и вместо на обемисти долната релса използва невидими водачи. Такива врати често могат да се видят в супермаркетите и големите търговски центрове - където има ежедневен поток от хора.
 4. Ротари входни врати в хората се наричат ​​въртящи се врати или "karuselkoy". Дизайнът на такава врата включва няколко прегради с прозорец с двоен стъклопакет с един механизъм за движение, свързани един към друг.


стъклени врати
Стилни стъклени интериорни врати

В допълнение, входните врати от стъкло могат да бъдат разделени според предназначението им: врати за баня, сауна или вана. Изключително високата степен на влагоустойчивост прави тези врати незаменим атрибут на модерен интериор.

Предимства на закалени стъклени врати

Входните врати с прозорци с двоен стъклопакет са произведени с помощта на иновативни технологии, които гарантират тяхната здравина и сигурност. Най-често използваната дебелина на стъклото от 8 мм, която не е по-ниска в сравнение с крилото на вратата от дърво. Но, за разлика от силата, стъклените входни врати са коренно различни от другите модели. Техните предимства могат да бъдат изброени за дълго време. Най-основното: 1. Безопасността е на първо място за много купувачи, които не вярват на качеството на стъклената врата, тъй като този материал е неподходящ за производство на врати. Наистина, твърде тънките стъклени врати могат да бъдат причина за безпокойство, но при избора на изолиращо стъкло с дебелина 8 мм от надеждна фирма, ще се предпазите от нараняване. Такава чаша е много трудна за разбиване, но ако се случи, тя ще падне със сигурни фрагменти със заоблени ръбове. Има по-надежден дизайн, наречен "триплекс" - здрави стъкла са заварени заедно със специален полимерен филм. Ако една чаша е повредена, фрагментите се задържат от останалата чаша.
 2. Високата пропускателна способност на светлината Ви позволява визуално да разширите пространството в коридора и да подобрите осветлението.
 3. Звукоизолацията директно зависи от качеството на вратата, дебелината на прозореца с двоен стъклопакет и инсталацията. Максимална шумоизолация се постига чрез използването на стъкло триплекс, но плъзгащите се врати се гордеят с висока звукоизолация изпълнение не може.
 4. Благодарение на простата инсталация, вратите с двоен стъклопакет не изискват много време за монтаж - надеждните крепежни елементи бързо и лесно фиксират вратата в отвора.
 5. Стъклени врати доста непретенциозни - модерна стъклена почти никакви драскотини, както и лекото замърсяване бързо отстранени с помощта на конвенционално гъба и почистване на стъкло.
 6. Оригиналният дизайн и многото варианти на дизайна ще създадат уникален интериор, подчертават елегантността на къщата и отличния вкус на собственика.
 7. Стъкло - напълно екологично чист материал, който също е безспорен плюс.

Стъклени врати
Стъклени врати в офиса

В допълнение към входните врати, използвани в офисите, магазините и другите институции, има входни врати с двоен стъклопакет за къщата. Елегантните рисунки, нанесени чрез химическо офортване, гравиране или фиксиране, ще украсят всеки интериор. Съвременните производители предлагат стъклени врати с фини дървени фурнирни облицовки или плъзгащи се врати с обемно оцветяване.

Недостатъци на дизайнерските врати

Вратите с двоен стъклопакет обаче не са много популярни сред широката общественост. Това се дължи на няколко причини:

 1. Един от най-значимите недостатъци е цената. Качественият прозорец с двоен стъклопакет може да бъде доста скъп, а надеждните входни стъкла ще ви струват значителна сума. От друга страна, прозорците с лошо качество на двойните стъкла могат да спестят пари, но да причинят травма на наемателите у дома.
 2. Вратите с двоен стъклопакет изискват постоянна грижа. Стъклото, както и никакъв друг материал, веднага разкрива дори и най-малкото замърсяване. За да сте сигурни, че вашата врата изглежда чиста, винаги трябва да сте чисти.
 3. Някои хора смятат, че стъклените врати не са подходящо решение за защита на личното пространство. Възможността да се изолирате, да се чувствате защитена в собствения си дом, е неотменимо право на всеки човек.

стъклени врати
Стилни стъклени врати

Въпреки класическото възприятие на стъклото като нещо светло и прозрачно, има врати с потъмнен прозорец с двоен стъклопакет, плъзгащи се врати с непрозрачен декор и много опции за хора, които предпочитат личния живот.

Опции за дизайн

Можете да украсите стъклената врата по различни начини. Модерните технологии позволяват да се реализират най-оригиналните идеи.

 1. Печатът на снимки е надежден начин за украса на стъклена повърхност. Произвежда се чрез нанасяне върху стъклото на изображението с последваща висока устойчивост на избледняване и агресивна среда.
 2. Гравиране с лазерни, диамантени машини и пасти на основата на киселини. По-достъпен е имитацията на гравирането с аерозолни бои.
 3. Витражи. Бюджетен вариант - прилагане на боя и филм върху стъклото. Изключителното витражно стъкло е скъпо удоволствие, но естетическата стойност на такава врата ще бъде несравнимо по-голяма.
 4. Полимерният филм позволява да се постигне имитация на различни материали и текстури, стъклопакети, както и получаване на различни орнаменти на повърхността.
 5. Пясъчен декор - обработка на стъкло с въздух с частици пясък под високо налягане.

Отделно е необходимо да се отбележи технологията за запояване на очила - триплекс.

Тя ви позволява да постигнете фантастични възможности за декориране: различни цветни слоеве от стъкло, комбинация от различни стилове на обработка и дори поставянето на счупено стъкло между две цели числа, за да създадете уникален ефект.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фибростъкло за окомплектовка - sdmФибростъкло за окомплектовка - sdm
Монтаж на модерни интериорни вратиМонтаж на модерни интериорни врати
Вътрешни врати форма, материал, аксесоариВътрешни врати форма, материал, аксесоари
Опции за врати за гардероби с плъзгащи се вратиОпции за врати за гардероби с плъзгащи се врати
Стъклени панели за стениСтъклени панели за стени
Модерни интериорни вратиМодерни интериорни врати
Завеси за интериорни вратиЗавеси за интериорни врати
Стъклени рафтове - 54 снимки в интериораСтъклени рафтове - 54 снимки в интериора
Стъклени плъзгащи завеси за завеси за фото баня и рецензииСтъклени плъзгащи завеси за завеси за фото баня и рецензии
Стъклени врати, стени и прегради красота или удобство?Стъклени врати, стени и прегради красота или удобство?
» » Изящни стъклени врати безупречен стил и функционалност