Електрически нагревател за селска къща

Електрически нагревател в стаята

Електрическо отопление на вила

Собствениците на частни къщи постоянно търсят най-печелившите и ефективни отоплителни системи за домовете си. Всеки знае, че най-доброто е водното отопление, което тече от газовия котел. Но какво ще стане, ако в близост няма природен газ и използването на котли на твърдо гориво е много скъпо? В този случай най-доброто решение ще бъде закупуването на електрически нагреватели.

Този вид енергия е малко по-скъп от газа и се използва по-често от летните жители, които отопляват домовете си през пролетните и есенните месеци. също електрическо отопление на къщата може да се използва като опция като топъл под.

Видове електрически нагреватели

Загрявайте къщата си с различни устройства, работещи от електрическата мрежа:

 • когато топлият въздух се захранва от специално проектирани въздуховоди
 • вентилаторни нагреватели
 • преносими маслени нагреватели
 • електрически конвектори
 • инфрачервени нагреватели
 • подово отопление
 • топлинни акумулатори
 • електрически бойлери

Топлинни генератори

Отоплението на къщата чрез топлинни генератори или термични генератори се дължи на захранването с топъл въздух в канализационната система или директно в отделна стая. В първия случай няколко помещения се отопляват едновременно, а система с разклонени въздуховоди позволява да се осигури, заедно с отоплението на помещенията, тяхната вентилация и климатизация.

Принципът на действие на такова устройство е както следва. Въздухът се загрява с помощта на електрически спирали или вентилатори, а вентилаторът се подава в помещението или във въздуховодите. Някои топлинни генератори с ниско статично налягане не са предназначени за използване в жилищни помещения с канализационна система. По-добре е да ги инсталирате директно в стаята за отопление.

За да се затоплят няколко помещения наведнъж, се използват топлинни генератори с по-мощни вентилатори.

Вентилаторни нагреватели

Вентилаторните нагреватели могат да бъдат приписани на категорията на топлинните генератори, защото и в двата, а в други има вентилатор. Той кара в стаята силен поток от топъл въздух. Устройствата с висока мощност се наричат ​​топлинни оръдия и се използват за отопление на големи обществени и промишлени помещения.

Вентилаторният нагревател като електрически нагревател се състои от нагревателен елемент и вентилатор. Нагревателният елемент може да бъде отворен нихром спирали, тийнейджъри или керамични елементи. Вентилаторът извършва задължително подаване на топъл въздух от отоплителните елементи към помещението.

От само себе си, нагревателите имат малка площ и за да може въздухът през тях бързо да се нагрее, те трябва да произвеждат доста висока температура. Температурата на нагряване на спиралите или тесите зависи пряко от тяхната площ. Отоплителните елементи с малка площ със силно нагряване дават повече вреди, изгарят кислород, прах и микрочастици във въздуха. И отоплителните елементи с голяма отоплителна площ са много по-лесни за създаване на комфортна стайна температура:

 • с по-малко консумация на енергия
 • с по-ниска консумация на кислород
 • при липса на неприятна миризма на запалим прах
Вентилатор нагревател за дома

Въздушен нагревател ABO Termia

Модерните модели на вентилатори имат нагревателен елемент с увеличена площ, която е направена от метал и керамика. Това решение позволява отопление на помещения с по-голяма ефективност при минимална температура. По местоположение тези устройства могат да бъдат монтирани на пода или на стена и да имат няколко етапа на управление на мощността.Обърнете внимание! Тъй като топлият въздух се издига в съответствие със законите на физиката нагоре, на нивото на пода температурата може да бъде по-ниска с 5-10 градуса, отколкото под тавана. А в стаите с високи тавани разликата може да достигне до 20 градуса.

Ето защо се препоръчва да се инсталират допълнително вентилатори за таван, чрез които топлият въздух ще се разпределя по-равномерно в помещението.

Недостатъкът на такива устройства е:

 • увеличава шума от феновете
 • изгаряне на кислород
 • температурна разлика на тавана и пода

Маслени отоплители

Нагревател в стаята

Маслен нагревател

Този тип нагревател е далеч от най-горещите, тъй като и е евтин, и на работната среда е толкова просто, че дори едно дете разбира. Това е метален панел на подложки, постоянни или под формата на ролки, с вертикални вдлъбнатини и издатини. В тях преминават каналите, пълни с минерално масло и отоплителни елементи.

Предимствата на такива устройства включват:

 • безшумна работа
 • няма изгаряне на кислород
 • Повърхността не се нагрява твърде много, затова е безопасно дори и за деца.
 • ниска цена
 • възможност за инсталиране във всяка стая
 • леко тегло
 • наличието на таймер за управление на мощността, който осигурява по-икономично използване на таймера

Някои модели могат да имат отделение за поставяне и съхранение на електрически свързващ кабел, както и датчик, който изключва захранването при падане на устройството. В хоризонтално положение масленият охладител не работи, а ако няма датчик, тогава когато се преобърне, той се разрушава. Недостатъкът на този нагревател е, че той се загрява твърде дългоПри избора на петролни радиатори за отопление на къщата трябва да се ръководи от изчислението, че 10 квадрат. m на отопляемата площ се изразходва 1 кВт мощност на устройството.

Електрически конвектори

Конвектор на пода

Електрически нагревател Макс

Устройствата от този тип са на пода и монтирани на стена. За разлика от маслените радиатори, които излъчват топлина от тяхната повърхност, конвекторите загряват въздуха, преминаващ през нагревателния елемент. Обикновено се правят под формата на правоъгълни панели с процепи в долната и горната част.

В този случай студеният въздух навлиза в долните отвори и излиза от горните слотове, естествено разпределени в цялата стая. Модерните модели конвектори са оборудвани с нагревателни елементи под формата на монолитни конструкции от нискотемпературни сплави.

Предимствата на тези устройства включват:

 • безшумна работа
 • екологично чисти, тъй като те не изгарят кислород и не изсушават въздуха
 • няма внезапна спада на температурата на пода и тавана
 • загряване в минути;
 • Висока ефективност - в рамките на 90%
 • способност да издържа на колебания на напрежението в електрическите мрежи от 150 до 242 V

Важно! Конвекторите имат висока степен на електрическа безопасност, тъй като са създадени като основен начин за отопление на жилищни сгради.

Широко приложение на конвектори е получено във Франция, където за тях е изработен нискотемпературен монолитен нагревателен елемент. Устройствата от този тип, произвеждани от Noiro, могат дори да се използват в помещения като бани и басейни, където други електрически нагреватели изобщо не са приемливи по електрически причини. А наличието на термостати ви позволява да пестите енергия по-икономично. В допълнение, електрически нагреватели с ниска степен на отопление могат да бъдат разположени дори върху стени от дърво.

Въпреки това не можем да кажем за недостатъците на такова оборудване. Основното нещо е голямото потребление на енергия. Въпреки че може да се намали с висококачествена изолация на всички дизайни на къщи - под, стени, тавани, прозорци и врати. За незначителна липса е възможно да се носи и прах, който се разпределя чрез топлинни въздушни потоци върху всички обитаеми помещения. Но това може лесно да се управлява с помощта на редовно мокро почистване.

Подово отопление

Устройството на топъл под

Подово отопление IWARM

Днес, изграждането на топъл под в домовете е широко разпространено. За тази цел гъвкавите електрически нагреватели се използват под формата на електрически подложки или инфрачервени филмови устройства. Под основното подово покритие е разположена отоплителна система, включваща самия нагревателен елемент и различни сензори за контрол на температурата. В този случай нагряването на стаята се дължи на естествената циркулация на топъл въздух от пода до горното пространство на помещението.

В допълнение към топъл под, гъвкави електрически нагреватели могат да се използват в стените. Те се произвеждат под формата на рула с различни размери както по ширина, така и по дължина.

Инфрачервени нагреватели

Устройства от инфрачервен тип

Инфрачервен нагревател Мистър

Инструментите от инфрачервен тип са най-добрите от гледна точка на икономичното използване на електроенергия.

Принципът на тяхната работа е да прехвърлят топлината към предмети в стаята, които след това я прехвърлят в околния въздух.

Предимствата на такова отопление са очевидни:

 • създавайки комфортна среда без изсушаване на въздуха и изгаряне на кислород
 • безшумна работа
 • всяко място на отоплителни елементи - на стената, тавана, преградата, вратата и други конструкции
 • минимална консумация на енергия
 • устойчивост, когато се използва правилно
 • пожарна безопасност
 • проста операция
 • бързо отопление
 • естетика

Модерни разработки на инженери, свързани в едно устройство на свойствата на инфрачервеното лъчение и конвекция. Конвекторите, инфрачервените електрически нагреватели имат в своя дизайн два източника на топлина - нагревателен елемент и инфрачервен излъчващ панел. Освен това такива устройства са оборудвани с цифров електронен термостат, който ви позволява да поддържате зададената температура с максимална точност.

Предимства на електрическото отопление у дома

Електрически нагреватели за помещения

Електрическо отопление на къщата

При електрическото отопление има само един недостатък - това е висока цена на самата електроенергия. Има много по-положителни моменти:

 • Екологично чисти, защото с този метод на отопление не се изгарят продукти, което означава, че няма вредни емисии в околната среда.
 • Не се изискват отделни помещения за отопление.
 • Проста инсталация и последваща работа.
 • Висока ефективност, тъй като нищо не се изхвърля с горивни продукти във въздуха, какъвто е случаят с газ или твърдо гориво.

заключение

Възможности да направите дома си уютен и топъл. Електрическите отоплителни инсталации, ако не станат основната отоплителна система, ще ви помогнат да поддържате желаната температура, като допълнителен източник на топлина с ниско качество на основното отопление или в аварийни ситуации.

Модерните производители постоянно предлагат нови модели, които се различават по функционалност и икономичност. Ето защо не е трудно да изберете електрически нагревател, от който се нуждаете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически отоплителни котли - продажба на електрически бойлери в Санкт Петербург, с капацитет 3…Електрически отоплителни котли - продажба на електрически бойлери в Санкт Петербург, с капацитет 3…
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Електрически мини котлиЕлектрически мини котли
Трябва ли да използвам електрически бойлери за отопление на селска къща?Трябва ли да използвам електрически бойлери за отопление на селска къща?
Електрически котли за отоплениеЕлектрически котли за отопление
Модерни частни системи за отопление на къщиМодерни частни системи за отопление на къщи
Електрическо отопление на жилища и апартаментиЕлектрическо отопление на жилища и апартаменти
Отопление с щракванеОтопление с щракване
Отопление за избор на домашна система и енергиен източникОтопление за избор на домашна система и енергиен източник
Трифазни електрически котлиТрифазни електрически котли
» » Електрически нагревател за селска къща