Характеристики на електрически отоплителни радиатори за вили и къщи

Предимства на електрическите радиатори

В момента електрическите батерии са популярни, тъй като цените за централно отопление са се увеличили леко. В частните домове, много собственици предпочитат да инсталират само такива батерии, ползата от техния избор на съвременния пазар е много голяма.

Видове радиатори за електрическо отопление?

От всички електрически батерии има три основни типа:

 1. конвектори,
 2. Вентилаторни нагреватели.
 3. Маслени радиатори.

Всички те са предназначени за локално отопление и могат да бъдат произведени в два типа - стационарни и преносими.

Стационарни са използвани за постоянно отопление на определено помещение, те са чудесни за частни къщи, в които хората живеят постоянно. Портативните могат да бъдат пренареждани както в самата стая, така и в другите стаи.

Всички електрически отоплителни радиатори са разделени на три вида:

 • етаж;
 • електрически отоплителни радиатори на стената;
 • таван.

Предимства при използването на електрически радиатори

Популярността на електрическите радиатори е възникнала не само защото те имат огромен брой предимства при използването на батерии в локалните системи за отопление.

 • Основното им предимство е бързото нагряване на помещението. Неговото инсталиране не отнема много време и благодарение на доброто разсейване на топлината, електрическият радиатор бързо и равномерно загрява стаите;
 • не разходи за монтаж и поддръжка - Инсталиране на батерии може ли някой, че е лесно достатъчно, но да се запази този вид батерия е необходима много рядко, защото има по-силен автоматизация, предназначена за непрекъснат период на експлоатация 20 25 години?
 • не гори кислород;
 • работи безшумно.
 • е в състояние да поддържа температурата в стаята за дълго време.
 • има висока ефективност.
 • позволява да се спести значително месечно плащане на комунални плащания.
 • има голямо разсейване на топлината.
 • е абсолютно безопасна в експлоатация и икономична.
 • е устойчив на колебания на напрежението в мрежата.
 • подходящ за отопление на апартамент, офис или частна къща.

Монтаж на електрически радиатори за отоплениеВсички електрически радиатори могат да бъдат свързани към еднофазна мрежа, но е по-добре да свържете по-мощни нагреватели към трифазен нагревател с номинално напрежение 220 V.

Този процес може лесно да се извърши независимо, без да се налага да се получават различни разрешителни от отдел "Жилищно строителство".

Такива радиатори често са отличен вариант при липса на централизирано нагряване или наличие на трудности при свързването с него. Тоест, можем да кажем, че електрическите нагревателни батерии са добра резервна опция за човек, което го прави лесен за отопление на селски къщи. В края на краищата, в домове, където не живеете трайно, просто е нежелателно да провеждате местно отопление от обща система, много по-добре е да закупите електрически радиатори.

Конвекторите са подходящи за малки къщи - това е много често срещана опция за отопление. Той е мобилен и ще бъде добро решение, ако трябва бързо да загреете стаята.Независимо от факта, че най-често електрическите батерии се използват в домовете, много жители на апартаменти също преминават към такова отопление, тъй като им позволява да регулират собствената си температура и да плащат по-малко за отопление.

Колко струват електрическите радиатори?

Средната цена на отоплителния радиатор ще зависи от вида на отоплителното тяло. Конвекторите ще струват малко повече от термичен вентилатор, но крайната цена зависи от материала на производителя и производителя, както и от техническите характеристики.

Най-простият конвектор може да бъде закупен само за 2000 рубли, горната граница на цената е средно 6000 рубли.

Рубрика: Ремонт на апартаменти Дата: 12/07/2014

Свързани статии:

Кои радиатори са по-добри

В момента в апартаментите и къщите се използват няколко вида радиатори: алуминий, чугун, биметален, стомана, конвектор. Недвусмислено подчертайте ...

Най-добрите отоплителни радиатори биметални

Прегледите на форуми за биметалните радиатори за отопление потвърждават предимствата им в сравнение с останалите. Избирайки между алуминий и ...

Чугунени радиатори

Чугунени радиатори са най-популярните отоплителни уреди от миналия век. И до днес, чугунните батерии са сами ...

Как да изберем и инсталираме радиатор в апартамента

В момента на пазара можете да намерите огромен брой различни радиатори. Те се различават по техническите характеристики, ...

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За да купите отоплителни радиатори не е проблем Но какво е по-добре?За да купите отоплителни радиатори не е проблем Но какво е по-добре?
Домодедово ОтоплениеДомодедово Отопление
Какви са батериите за отоплениеКакви са батериите за отопление
Отопление в Тула Отопление на частна къща Отоплителна техника Отопление до ключ Монтаж и ремонт на…Отопление в Тула Отопление на частна къща Отоплителна техника Отопление до ключ Монтаж и ремонт на…
Радиаторите в Подолск купуватРадиаторите в Подолск купуват
Leroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвекторLeroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвектор
Модерни частни системи за отопление на къщиМодерни частни системи за отопление на къщи
Електрическа къща за отопление, отоплителна техникаЕлектрическа къща за отопление, отоплителна техника
Кои батерии са по-добре да се затоплятКои батерии са по-добре да се затоплят
Икономични електрически нагревателни батерииИкономични електрически нагревателни батерии
» » Характеристики на електрически отоплителни радиатори за вили и къщи