Електрически отоплителни радиатори Стенни ревюта, цени, изчисление на мощността, снимка

Преглед на електрически конвектори тип стена

Отоплителните уреди създават комфортен микроклимат в жилищни или офис сгради в студен период от време. Електрическото отопление е най-достъпният начин за отопление на частни къщи и вили на негазирани площи или източник на допълнителна топлина в апартаментите. Лесните за монтаж, монтирани на стената електрически отоплителни радиатори имат необходимите характеристики на оборудването: ефективност, безопасност и икономичност.

Описание и принцип на действие

Електрически батерии - високо ефективна, новаторска технология за пестене на енергия. На външен вид, те са подобни на конвенционалните радиатори за нагряване на водата - оребрената повърхност значително увеличава количеството излъчена топлина.

Електрическият стенен монтиран радиатор се състои от серия от секции, всяка от които е монолитна конструкция на нагревателен елемент и тяло, изработено от алуминиева или биметална сплав. Разпределението на топлината се осъществява чрез конвективен и радиационен топлообмен. Избирайки броя на сегментите, номиналната мощност на акумулатора и капацитетът му се регулират.Купете радиатори за стена топлина може да бъде от два вида:

  • Течност - в сегментите на устройството има специални канали, напълнени с топлоносител (вода или масло). Трансферът на топлина се извършва на няколко етапа: от нагревателния елемент до течността, от носача до металния корпус, от участъците към въздуха.
  • Не-течност - нагревателят се монтира директно във всяка част на нагревателя, като се образува единична леярска конструкция. Един от видовете радиатори са конвекторите.

Основни елементи:

  • Метален корпус, изработен от алуминий, най-често способен да издържа на високи температурни натоварвания.
  • TEN. Устройствата са във формата на нихромна резба, поставена в стоманена тръба. Този тип в монолитния дизайн на електрическите радиатори ефективно осигурява топлопреминаване и изключва появата на микрокредити - трайни, икономични и безопасни. При отоплителните конвектори, нагревателният елемент може да се състои от две пръти, което прави възможно да работи при половин мощност. Бюджетните модели са оборудвани с игли или ленти TENs - диелектрична тънка пластина с инсталирана хром никелова нишка.
  • Термостатът контролира зададената температура на въздуха в помещението, така че панелът може да се включва или изключва независимо, за да осигури необходимите параметри. Той е електромеханичен и електронен. Първият тип предполага ръчно настройване, а грешката при измерването е доста висока - от 0,5 до 2 ° C. Наличието на сензори гарантира точност до 0,1 ° С.

Електрическите конвектори и радиатори могат да бъдат оборудвани с "интелигентна" електроника, която ви позволява да програмирате температурата на нагревателя за 24 часа и една седмица.

Как да изберем радиаторИзборът на уреда за отопление трябва да се извършва внимателно, като се вземат предвид многобройните критерии:

1. Мощността на конвекторни нагреватели за стени зависи от площта на стаята. Обикновено се изчислява, че за отопление 10 м 2 с таван от 2,6 м се изисква около 1 кВт. При по-високи проекти, получената стойност трябва да бъде увеличена с коефициент 1,5. Това изчисление е подходящо, ако електрическите радиатори са основният източник на топлина. За спомагателния отоплителен радиатор проектният капацитет може да бъде намален.

2. Избраният тип нагревателен елемент зависи от експлоатационния живот и качеството на въздуха.

3. вида на термостата се определя цената на стенни електрически радиатори: контрол на електронния блок за 2 пъти по-скъпо, механични, но поради по-голяма точност може да даде 3-4% от енергийните спестявания.

4. Мястото за монтаж на радиатора ще определи неговите допълнителни свойства и размери. Например, за баня изберете модели с защита от влага. В жилищните помещения оборудването е инсталирано под отворите на прозорците - работата на батерията ще компенсира загубите на топлина колкото е възможно повече. При инсталиране на електрически нагревател на стена в специална ниша е необходимо да се вземат предвид общите размери.

5. Как да се свържете с мрежата. За устройства с щепсел е достатъчно да има изход на мястото на монтажа. За радиатори без него се изисква допълнително окабеляване, но те лесно могат да се свържат с една отоплителна система и да използват панел за дистанционно управление. Схемата за свързване на електрически конвектори с нагревателно покритие на стена трябва да включва защитен прекъсвач с разряд от поне 30 mA. Особено внимание трябва да се обърне на напречното сечение на основното ядро ​​на кабела в къщата - тя трябва да съответства на общата мощност на консумирания ток на всички батерии.

6. Появата на дизайна на радиатора е уникална по форма и цвят. Някои модели с миметично покритие на корпуса имат сянка, която доминира в интериора.

Общ преглед на електрически нагревателни батерии на стена

В пазара на отоплителни системи отговарят и двете внесени и руско производство: Noirot (Франция), NOBO (Норвегия), Ensto му (Финландия), Сира Group (Италия), "ефективна енергия" (Санкт Петербург), "KievEkoGrup" (Украйна) ,

Характеристики на конвектори с мощност от 1 кВт на различни марки:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Биметалните отоплителни радиатори имат технически характеристики и преференциални характеристикиБиметалните отоплителни радиатори имат технически характеристики и преференциални характеристики
Електрически отоплителни конвектори за домаЕлектрически отоплителни конвектори за дома
Какви са батериите за отоплениеКакви са батериите за отопление
Leroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвекторLeroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвектор
Как да избера подходящите радиатори и какъв вид селекция, видовеКак да избера подходящите радиатори и какъв вид селекция, видове
Модерни частни системи за отопление на къщиМодерни частни системи за отопление на къщи
Вградени конвектори за подово отопление, дизайн и типовеВградени конвектори за подово отопление, дизайн и типове
Кои батерии са по-добре да се затоплятКои батерии са по-добре да се затоплят
Икономични електрически нагревателни батерииИкономични електрически нагревателни батерии
Характеристики на електрически отоплителни радиатори за вили и къщиХарактеристики на електрически отоплителни радиатори за вили и къщи
» » Електрически отоплителни радиатори Стенни ревюта, цени, изчисление на мощността, снимка