Електрически радиатори за стена, за къщи, купувам, цена

Нюанси при избора на електрически отоплителни радиатори

Електрически нагреватели са необходими, когато няма централно отопление или където работи лошо. Има например много селски къщи, където живеят само при топло време, а през зимата и есента собствениците идват там рядко.

За отопление на такива сгради като вили, павилиони, гаражи, електрически нагревателни батерии ще бъде изход. Те са икономични и компактни и можете да ги купите предварително или когато настига студът.

Трябва само да посетите магазина и да изберете най-подходящия, като се съсредоточите върху неговия обем, капацитет и цени. Но за това трябва да знаете нещо за техните видове и характеристики на функциониране.

1 От какво се състои нагревателят?

Първо трябва да решите как да поставите радиатора или радиатора в стаята. Радиаторите могат да стоят или да се движат около пода, да се прикрепят към стените, тавана. Електрически радиатори за стени и тавани са най-удобни, защото не пречат на никого. Те не протягат тел, който по някаква причина се препъва непрекъснато и такива електрически батерии не изискват мястото им на пода. Това качество е много ценно за малка вила.

Конвенционален радиатор се състои от следните елементи:

  • тялото;
  • нагревателен елемент;
  • термостат.

Нагревателите на стени работят чрез нагряване на нагревателния елемент, тоест на елемента за нагряване. За безопасност, той е запечатан в запечатана кутия (стомана или алуминий). Той обикновено получава тази форма, за да увеличи аеродинамичното представяне.Доставя се с крила, вложки, плочи за отвеждане на въздуха и т.н. Всичко това увеличава отоплителния капацитет на батерията. В допълнение, тези радиатори са проектирани по такъв начин, че да не изгарят кислород в помещението и да не намаляват значително влажността.

Чрез метода за генериране на топлина, електрическите радиатори са разделени на топлинни вентилатори, конвектори, масло и инфрачервени лъчи. Всички те са подходящи за вили.

2 Вентилаторни нагреватели

Вентилаторите имат възможност бързо да затоплят малка стая, но подобни електроуреди не могат да издържат на продължителна употреба. Те често се използват само за временно отопление. Това е основният им недостатък.

И основният плюс е, че в горещо лято такова устройство може да охлади въздуха, което също е много полезно за даване. Цената е от един и половина хиляди до 16. Керамиката струва 2,5 хил. Фирми Поларис - 2300, Хинтер - 2400.

2.1 КонвекториЗа дълго отопление на стаята се нуждаете от надежден нагревател. Като например конвектор. Тези устройства могат да бъдат монтирани на стена. Основата на конвектора е керамичен или метален елемент, през който протича въздух. Електрическите нагреватели, монтирани на стена, работят безшумно, затоплят помещението добре, лесни за употреба и компактни.

От недостатъците е необходимо да се спре прекомерното нагряване на кутията и появата на неприятна миризма в помещението поради навлизането на прах в нея. Можете да закупите радиатори на различни места: обикновен магазин или интернет. Но е по-добре там, където има компетентни консултанти. Цената е от 2,5 хиляди до 6 хиляди (Delonghi).

2.2 Маслен нагревател

Масленият охладител се състои от корпус, в който е поставен контейнер с масло и нагревателен елемент. По външен вид те са много сходни с всички известни батерии с оребрени връзки. Те се различават по надеждност и продължителност на отоплението (до 3 дни без прекъсване).

Не създава шум, е компактен, няма външни миризми. Недостатък 2 - прилично тегло и бавно загряване (до половин час). Цени на вилицата в рубли: 900 (7 раздели) - 2900.

2.3 Инфрачервен нагревател

Нагревателят работи чрез инфрачервено лъчение. Повърхностите се нагряват и след това дават топлина на предмети. Той не се нуждае от дълго време да генерира топлина. Такива електрически батерии са най-малко енергоемки. За вили те са идеални, тъй като бързо отопляват една стая, която е охладена лошо в отсъствието на собствениците.

Когато няма производствени дефекти, устройството е много надеждно. Ако въпросът е, кой радиатор да купува, тогава инфрачервеният нагревател трябва да изглежда внимателно. Но цените за него са значително по-високи от тези за другите радиатори. В рубли: Зенет (1899 г.), Поларис (1485), Нойрот Рой (21200).

2.4 Монтиране на стенен нагревател

Нагревателите за стени изискват надеждно закрепване. Трябва да купите (ако къщата не е) ключ, винтове или винтове, отвертка или отвертка. Инсталацията се състои от следните етапи:

  1. Определете местоположението на стената, като вземете предвид местоположението на изхода;
  2. Прикрепете скобата точно с помощта на самонарезни винтове, които държат радиатора (крепежните елементи са в опаковката с нагревателя);
  3. Закачете радиатора. Необходимо е да комбинирате отворите за закрепване и отворите в скобата и да ги затегнете с винтове.

2.5 Изчисляване на мощността

За да изберете правилния нагревател, трябва да знаете каква енергия е необходима за отоплението. Изчислява се средно по следния начин: 1 киловат съответства на площ от 10 м 2 и височината на помещението е 3 м. Вземат се предвид и възможни загуби на топлина (прозорци, врати, дебелина на стените). Ако устройството не се използва за основно отопление, но само при тежки студове, тогава мощността от 1-1,5 kW е достатъчна за стая от 20 m 2.

Когато стаята не се отоплява постоянно, за всеки 10 м 2 пространство е необходим нагревател с капацитет 1 киловат. В стая с отопление изчислението на мощността е следното: 1-1,5 киловата на 20 м. 2. По-точни цифри ще бъдат поискани от специалисти. Те трябва да предоставят следните данни: желаната температура в помещението и нейния обем, външната температура, на която ще се използва устройството, височината на тавана, качеството на топлоизолацията.

Цените на радиаторите зависят от дизайна, мощността, вида на отоплението. Всеки може да избере и купи отоплителен уред, след като направи необходимите изчисления. Обърнете внимание и на скоростта на отопление, продължителността на работа. Ако всичко това се вземе под внимание, грешките при покупката ще бъдат сведени до минимум. Нагревателят ще работи дълго и добре, внасяйки уют и топлина в стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на радиаториИзчисляване на радиатори
Електрически отоплителни конвектори за домаЕлектрически отоплителни конвектори за дома
Централно газово отоплениеЦентрално газово отопление
Правилното отопление на помещениятаПравилното отопление на помещенията
Десет в батериите за отопление в гаражДесет в батериите за отопление в гараж
Leroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвекторLeroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвектор
Трифазни електрически котлиТрифазни електрически котли
Икономични електрически нагревателни батерииИкономични електрически нагревателни батерии
Характеристики на електрически отоплителни радиатори за вили и къщиХарактеристики на електрически отоплителни радиатори за вили и къщи
Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
» » Електрически радиатори за стена, за къщи, купувам, цена