Електрически отоплителни радиатори

Електрически отоплителни радиатори

Начало »Електрически отоплителни радиатори за стена

25 април 2014гЕлектрическите отоплителни радиатори на стената ще Ви позволят да създадете самостоятелно отделно отопление в къщата. Или като опция допълнете вече съществуващата. Електрическите отоплителни радиатори са монтирани на стена (конвектор), оборудвани с термостати, което ви позволява да настроите и задържите зададената от вас температура.

Основните предимства на електрическите отоплителни радиатори са простата инсталация на стената и бързата връзка с изхода. Това направи възможно инсталирането на електрически отоплителни радиатори на стената почти навсякъде, в къщи, офиси и поне в апартамента. Оригиналният дизайн, мобилността, безопасността и дълъг живот са основните качества на тези радиатори.

Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори

Тези радиатори могат да работят непрекъснато, те не могат да бъдат изключени, термостатът контролира напълно температурата на нагряване. Електрическите отоплителни радиатори са монтирани на стена и отговарят на всички видове безопасност, заграждението не загрява повече от 80 градуса по Целзий. Самото ограждение е от затворен тип. Термостатът обикновено се намира на неговата страна и се представя под формата на колело с температура или просто разделяне. Настройването на температурата на термостата ще го поддържа и включва и изключва от конвектора.

Електрическите отоплителни радиатори на стената се различават под формата на електрически вентилатори. Електрическият тен е най-важният елемент в електрическия радиатор. Зависи от него качеството на отработения въздух. Най-добрият вариант на десет е твърдият X-образен тип, при нагряване на елементите му да се разширяват равномерно и да се охлаждат, когато се охлаждат. След като той отива форма на десет-инчов под формата на медна тръба, на която метал радиатор на различни форми е на върха. Недостатъкът на този дизайн е, че металните плътности са различни и се разширяват при нагряване, по различни начини. Поради това е възможно да се скърца, когато се загрее и с течение на времето, триене на медната тръба в точките на контакт на металите. Третият вид електрически отоплителни радиатори е стена монтирана система за загряване на иглата. От всички проекти, десетте са най-евтините и не много успешни. Нека обясним защо подгряващият въздух променя своята влажност в зависимост от температурата на отоплението му, това влияе на какъв вид въздух в помещението е сух или мокър. Оптималната влажност в помещението трябва да бъде от 40 до 60%. Когато се нагрява, иглата се загрява до високи температури, при които не само въздушната влажност се променя много, но и самият газ се изгаря, което е неприемливо. Човек с хронични респираторни заболявания ще го почувства.

Електрическият монтиран на стената нагревател не изисква специална връзка, той е включен в контакта 220V, а нагревателят е готов за работа. Ако обаче имате алуминиево окабеляване от радиатори от стар тип не от всички сили, от които се нуждаете. Ако имате нов меден проводник, започващ от 1,5 кв. Мед, тогава не е нужно да се притеснявате. Необходимо е също така електрическите предпазители (автомати) да имат подходящ капацитет, вариращ от 16 ампера. че в превод за киловатци ще бъде приблизително 3,5 kW. Мощността на отоплителните радиатори варира от 250 W до 3 kW.

В зависимост от зоната на отопляемото пространство се избира силата им. По-правилно е да се каже, че изборът на нагревателя зависи от кубическия капацитет на помещението, но тъй като електрическите нагреватели купуват повече в апартаменти, където височината на тавана е средно 2,6 м като допълнително отопление. Това се изчислява по формулата 1 метър квадрат 100W. Това означава, че електрическите отоплителни радиатори, монтирани на стена с мощност 2 kW, ще се поберат в стая от 20 квадратни метра като основно отопление.

Когато купувате електрически радиатор, първо обърнете внимание на конструкцията на десетте, както е посочено по-горе. Ако не сте насочени към марки, това със сигурност ще ви помогне. Дори някои известни производители вече са започнали да икономисват това. Сред доказани компании, които са се доказали през годините, заслужава да се отбележи, копаене Ensto е специализиран в отопление, електрически радиатори стенните, те произвеждат твърди гласове Тан. В средния сегмент отбелязваме компанията "Атлантик", те имат два елемента, а цената на Атлантик е малко по-евтина от Ensto. Качеството на тези и тези електрически нагреватели е на най-високо ниво. Електрическите отоплителни радиатори на стената имат своите недостатъци. Основното е, че те работят върху електричеството. Този вид енергиен носител не е евтин и нагревателите го консумират много, в зависимост от неговата ефективност.

Също така ще ви бъде полезно да знаете

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Диаграми за свързване на радиатори за отопление на батериитеДиаграми за свързване на радиатори за отопление на батериите
Биметалните отоплителни радиатори имат технически характеристики и преференциални характеристикиБиметалните отоплителни радиатори имат технически характеристики и преференциални характеристики
Електрически отоплителни конвектори за домаЕлектрически отоплителни конвектори за дома
Чугунени ретро радиатори за отопление, помощ при избора, производители и цениЧугунени ретро радиатори за отопление, помощ при избора, производители и цени
За да купите отоплителни радиатори не е проблем Но какво е по-добре?За да купите отоплителни радиатори не е проблем Но какво е по-добре?
Домодедово ОтоплениеДомодедово Отопление
Отоплителна инсталация SolnechnogorskОтоплителна инсталация Solnechnogorsk
Монтиране на отоплителни радиатори със собствените си ръцеМонтиране на отоплителни радиатори със собствените си ръце
Отопление в Тула Отопление на частна къща Отоплителна техника Отопление до ключ Монтаж и ремонт на…Отопление в Тула Отопление на частна къща Отоплителна техника Отопление до ключ Монтаж и ремонт на…
Радиаторите в Подолск купуватРадиаторите в Подолск купуват
» » Електрически отоплителни радиатори