Завеси в архитектурното решение на всеки проблем

Завеси в арката - дизайн решение на всеки проблем

Начало? Завеси в арката - дизайн решение на всеки проблем

Апартаментите в жилищни сгради от края на 19-ти и началото на 20-ти век често имат сводеста конструкция от отвори за прозорци. Арката е много стилна версия на прозоречното решение, но в същото време доста сложна. Наскоро новите наематели на старите апартаменти избират един от двата варианта на дизайнерското решение на такъв деликатен проблем. Можете внимателно да запазите духа на ерата на модерността и упадъка, като разрешите този въпрос, като изберете пердета в арката с изискванията на постмодернизма.

Идеалният вариант за щастлив собственик на апартамент, който има собствена история и съдба, е да потърси помощ от професионален дизайнер. Която и да е версия на решението, ще трябва да направите завеси в арката не само на прозореца, но и на вратата. Стилистичното приемане съгласно закона за дизайнерския състав трябва да се използва самостоятелно и в процеса на вземане на решение може да има неограничен брой възможности.

Работите обикновено се извършват съгласно следната схема:• Изберете обща концепция, която отговаря на изискванията на клиента.

• Определя се приблизителният бюджет на целия проект. По делови начин може да се каже, че клиентът и дизайнерът правят оценката.• Дизайнерът предлага няколко опции за правене на завеси в сводести отвори, комбинирайки ги с варианти на различни стилове.

Можете да използвате декорирането в стила на постмодернизма, което означава, че има възможни различни неочаквани "смеси" за античността или абсолютно невероятно модерно решение с възли за завеси, плетене на тъкани, задно осветяване. Всичко, което дизайнерът е в състояние да предложи на клиента по време на полета на въображението си, със сигурност ще въплъти в работните скици.

Ако изберете опция за чистота на арт нуво стил, тогава предпочитание ще бъде дадено на двойна тъкан. Например, гъста печатна атлас и лека органза в един цветен диапазон с завеса плат. Понякога долната прозрачна завеса има няколко разширени вертикални корда, така че да можете да симулирате ефекта "дъга в арката". Тази техника само подсилва общото впечатление за уникалността на решението.

Възможността за съвремено решение за завеси в арката неизменно ще бъде с изключение на оргазма, комбиниран с щори или други многопластови структури. Арката обикновено не се измерва, а подробно се изобразява върху картона, така че всички детайли да се поберат в прозореца на залива точно до милиметър. Скобите в този случай имат сводеста форма.

Не е необходимо завесите в дъгата винаги да повтарят идеалната форма на прозореца. Доста перфектно е, ако завесата трябва да бъде прикрепена извън прозореца на пристанището и само за да напомни, че прозорецът не е съвсем стандартна. В този случай можете да си припомните стиловете "барок" и "рококо", като класически стилистични направления. Ще изглежда страхотно "кардинални ръкави" от копринен плат. Асиметрията и красивите декоративни възли или въжета от найлоново въже с четки са допустими.

Възможността за завеси в арката за кухненски прозорци обикновено има дължина до перваза на прозореца и дизайн, свързан със старото френско село. В този случай дори сатенен в цветето е подходящ за горните завеси. Горната завеса може да повтаря арката, а долната, напротив, пада до центъра на перваза на прозореца. Тя може също толкова лесно да дублира горната завеса, но да бъде по-дълга от нейните сантиметри до десет, така че цветята на перваза на прозореца да допълват организираната концепция.

С други думи, арката на прозорец или врата може да се разглежда като подарък на съдбата и в никакъв случай не трябва да се стремим да се отървем от нея, а само много внимателно да се занимаваме с въпроса за дизайнерския подбор. Като цяло, правенето на завеси в арка за опитен майстор винаги е творчески завладяващо и не създава проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отрежете арка?Как да отрежете арка?
Опции за проектиране на вратиОпции за проектиране на врати
Как да направите арка на вратата в кухнята със собствените си ръцеКак да направите арка на вратата в кухнята със собствените си ръце
Модерни завеси за спалнятаМодерни завеси за спалнята
Проектиране на завеси за спалниПроектиране на завеси за спални
Текстилен дизайн на завесиТекстилен дизайн на завеси
Стабилността на стойката в равнината на рамката е гарантирана. Проверяваме стабилността на арката…Стабилността на стойката в равнината на рамката е гарантирана. Проверяваме стабилността на арката…
Декорация на арката в апартаментаДекорация на арката в апартамента
Как да поставите арка на мястото на врататаКак да поставите арка на мястото на вратата
Аркадни завеси върху опциите за избор на снимки на прозорцитеАркадни завеси върху опциите за избор на снимки на прозорците
» » Завеси в архитектурното решение на всеки проблем