Тъмни тюл и светли завеси във вътрешността на всекидневната и спалнята фото примери

Светлините завеси и тъмния тюл в интериора

Мислейки за интериора на Вашия дом, е много важно да обърнете дължимото внимание на текстилния дизайн. Декорацията на прозореца не само благоприятно подчертава дизайна на стаята, но създава неописуема атмосфера в къщата, привличайки окото на първо място. Класическото решение на дизайна на прозоречното отваряне е използването на завеси и бял тюл, но днес такива традиции вече са излезли на преден план. На снимката виждаме, че се появяват абсолютно нови, оригинални тенденции, при които светлинните завеси могат успешно да бъдат комбинирани с тъмен тюл, което дава на интериора сянка на изключителност.

Красиви светлинни завеси

Модно решение

Повечето от съвременните модни потребители знаят, че тенденциите им могат да се отнасят не само до нашите дрехи, но и до интериора на апартаментите. Същото важи и за текстилните изделия, които използваме за украса на прозорци. Дълго време дизайнерите на интериора не експериментират с завеси и завеси, предпочитайки да използват класически лек тюл в комбинация с по-тъмни завеси.

В модерния интериор използването на оригинален тъмен тюл може да се намери по-често. Такова решение може да се нарече модерен и оригинален, дори и на снимката дизайнът на прозорци по този начин изглежда невероятно стилен. Необходимо е обаче да се приложи внимателно това нестандартно решение за дизайн. Не всеки интериор може хармонично да приеме отваряне на прозореца, в чийто дизайн ще се използва тъмен тюл заедно със светли завеси. Така например, в класически хол, подобно решение ще изглежда малко чуждо, но за съвременните стаи то ще се побере добре.Ако говорим за стилове, в които такъв ход ще бъде най-приемлив, тогава можем да различим:

Изборът на светлинни завеси и тъмни тюл, смятат, че такива завеси ще забавят известно време естествената светлина, така че използвайте такива драперии по-добре в просторни и светли помещения. Снимката показва най-успешните примери за такива прозорци.

Идеи за дневната

Дневната от дясно е заглавието на основната стая на всяка къща, което означава, че нейният интериор трябва да бъде просто безупречен. Използвайки светлинни завеси в комбинация с тъмнокафяв тюл, можете да постигнете стилна и изискана атмосфера, която няма да бъде лишена от подходящ уют:

  • Крем, бежово, праскови пердета ще съвпадат перфектно с тюл от тъмно кафяви тонове. Интериорът ще изглежда много елегантен и дори аристократичен;
  • Ултразвуковото решение може да се нарече използването на бели завеси и черен тюл. Разбира се, този дизайн на прозореца трябва да допълва общата декорация на дневната, която е предимно в черно и бяло;


  • тъмносиният тюл също изглежда страхотно заедно с бели или светлосини завеси;
  • можете да се отнесете към зелените нюанси, като използвате тъмно маслинено тюл, заедно със завеси от бледо зелено, бяло, жълто и други подходящи нюанси.

Снимката също така илюстрира, че текстил с украшение може да се използва в хола. Когато избирате картина, не забравяйте за хармонията на пространството. Много стилен и модерен може да изглежда най-обикновената лента, малък цветен модел - по-изтънчено решение. Много ефективно ще изглежда като завеси с триизмерен украшение, което е подчертано не на цвят, а на текстура.

Спални опции

Спалнята е стая, чиято атмосфера предполага известна интимност и уединение. Ето защо атмосферата на мистерия, която може да се създаде с помощта на тъмния тюл в комбинация със завеси от светли цветове, ще бъде особено важна тук. Цветовите комбинации, които можете да изберете, се ръководят от същите принципи, както за хола. Ако в спалнята искате да видите монохромни завеси, а след това акцентът може да бъде направен по тяхната нетривиална, интересна текстура или стил.

В спалнята тъмният тюл ще изглежда доста необичаен, но много елегантен. Бялата завеса ще изглежда невероятно изискана заедно с булото на тъмно зелено, лилаво или сянка на небето по време на гръмотевична буря. Винаги можете да играете с контрасти и експерименти.

Можем да кажем, че използването на светлинни завеси във вътрешността на спалнята и хола, съчетано с тъмния тюл, е смело решение, но много ефективно. Ако искате прозорците във вашия дом да бъдат украсени с изисканост, тогава не забравяйте да опитате този декор опция. Ако се съмнявате в собствените си дизайнерски умения, винаги можете да потърсите помощ от професионален декоратор.

Свързани статии

Избираме право завеси по прозорците в апартамента

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Текстилен дизайн на завесиТекстилен дизайн на завеси
Кратки завеси в красивия дизайн на спалнята с снимкаКратки завеси в красивия дизайн на спалнята с снимка
Завеси на бели тапети идеи за избор на снимкиЗавеси на бели тапети идеи за избор на снимки
Барета за пердета фото идеи за приложениеБарета за пердета фото идеи за приложение
Модерни завеси през 2014 г. за фотозаснемане пердетаМодерни завеси през 2014 г. за фотозаснемане пердета
Как да използвате плат в интериора 30 снимкиКак да използвате плат в интериора 30 снимки
Модерни завеси през 2015 тенденции на предстоящите сезони - приказна къщаМодерни завеси през 2015 тенденции на предстоящите сезони - приказна къща
Направете прозореца красив - всичко за дизайна на прозорецаНаправете прозореца красив - всичко за дизайна на прозореца
Дизайн на завеса за спалня Снимка Красива завеса модел за спалняДизайн на завеса за спалня Снимка Красива завеса модел за спалня
Фотогалерия завеси за кухнята Различни видове и видове завеси в кухненския интериорФотогалерия завеси за кухнята Различни видове и видове завеси в кухненския интериор
» » Тъмни тюл и светли завеси във вътрешността на всекидневната и спалнята фото примери