Как да си направим разделена термопомпена система?

Как да си направим разделена термопомпена система?

Топлинна помпа от битов климатик.

Ако сте решили да драстично повишаване на ефективността на вашата система за отопление за сметка на преработка (преработка занаятчийско) климатик нормално домакинство в термопомпата, тя може да разочарова - е малко вероятно да го получи. Извършвайки такава промяна без достатъчно техническо обучение, специализирано оборудване и инструменти, вероятно ще разваляте климатика си. От друга страна, ако вашият апартамент (къща), климатична система "топло-студено", оборудван със специално устройство, носещ обръщането на охлаждащата течност поток (четири превключващ вентил), след като вече разполага с термопомпа, и в промяната си сплит система не е нуждае. Както и да е, силата му на топлина няма да се увеличи. И това е въпреки факта, че климатикът и термопомпата са топлинни машини (хладилници), работещи на същия принцип. По-долу ще се опитам да обясня какъв е въпросът и така:

Първото нещо, което трябва да запомните - целият известен принцип на запазване на енергията. На този принцип законите за опазване на енергията се основават абсолютно във всички части на физиката, включително термодинамиката. "Термодинамична формулация" на закона:

Промяната във вътрешната енергия на термодинамична система, когато тя преминава от едно състояние в друго, е равна на сумата от външни сили на системата и количеството топлина, прехвърлени в системата и не зависи от начина, по който преходът се извършва.

Този закон се основава на работата на всички термични машини без изключение. Климатичната инсталация не е нищо повече от топлинен двигател, предназначен да изпълнява конкретна задача - пренасянето на топлина от един обект на друг благодарение на работата на двигателя. Разделената система е един и същ климатик, разделен само на две части.

На домашното ниво - климатизация, топлината от обслужваните помещения се прехвърля на улицата (в околната среда) поради работата, извършена от електрическия компресор. Ако сменяте вътрешните и външните модули на климатика, ще получите обратния резултат - заредената стая ще се отоплява за сметка на улицата. Колко топлина ще тече - да, колкото охлаждащия капацитет на вашия климатик. За да направят живота по-лесен за собствениците на климатици, които искат да използват оборудването си "в пълен размер" и измисли система за "топло-студено".Използването на климатик като термопомпа е ограничено до техните проектни разлики, които определят ефективността на тяхната работа. Вижте инструкциите, в какви температурни условия производителят гарантира функционирането на климатика. За конвенционален климатик това е 10? 46 Gr.С на външното тяло (температура на улицата) и 18? 30 Gy.С на вътрешния модул (стайна температура). И сега мисля, при каква температура на външния въздух има нужда от отопление на помещение ...

Преобразуване на конвенционален климатик в термопомпа, която действа като допълнително отоплително тяло в обслужвано помещение.

Вариант 1. Необходимо е да разглобявате тръбата на климатика, преминавайки през външната стена и да пренаредите блоковете - като вътрешното тяло е външно, а външното - съответно вътрешно. Ако е необходимо да използвате климатизатора по предназначение, извършете прегрупирането на блоковете в първоначалното им положение.Вариант 2. За да модернизирате климатика чрез инсталиране на четирипосочен клапан в него с известна степен на автоматизация.

Готови ли сте за изброените промени? Лично аз не съм срещал такива ентусиасти на термопомпи в моята практика ...

Основната структурна разлика между термопомпата и климатика е дизайна на външното тяло. И двете устройства имат топлообменници, осигуряващи топлообмен с околната среда. Само въздушният топлообменник работи във въздуха и топлообменникът на топлопомпата работи в земята и / или водата и се нарича топлинна сонда. Структурно изглежда на снимката:

Полагането на топлинната сонда е отделна сериозна тема.

Сега няколко думи за икономиката и ефективността.

Спортувайте с продавачите, климатиците и термопомпите, както и да разберете от тях, че - или това е неблагодарна. Някои от тях могат да объркат главата, че "ще забравите къде е точното, къде е останало". Ще си позволя да напомня само един по-принцип на термодинамиката - ефективността на топлинния двигател не може да бъде единство ... Ето защо, без да харчите енергия не може да се движи на един ват на топлина от един обект на друг. Особено се интересуваме от: колко килограма топлинна енергия нашата апаратура (климатик или термопомпа) се движи с един изхабен кВт енергия. В съвременните хладилници това съотношение е 3? 7. Естествено интересни са моделите с най-голям коефициент. Въпреки това, за качеството трябва да плащате повече.

Мисля, че след като прочетете тези думи, можете да решите дали да разделите системата си на термопомпа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлинна помпа за най-новите технологии за отопление на помещенияТоплинна помпа за най-новите технологии за отопление на помещения
Разширени енергийни технологии в услуга на водния каналРазширени енергийни технологии в услуга на водния канал
Термопомпи вода-вода за домашно отопление, вериги, предимства на устройствата Домашен изпарителТермопомпи вода-вода за домашно отопление, вериги, предимства на устройствата Домашен изпарител
Видове термопомпиВидове термопомпи
Инсталиране на термопомпатаИнсталиране на термопомпата
Рециркулационна помпа за отоплениеРециркулационна помпа за отопление
Как да направите термопомпа за отопление на домаКак да направите термопомпа за отопление на дома
Цени на системи за геотермални топлинни помпи за отопление, климатизация и топла водаЦени на системи за геотермални топлинни помпи за отопление, климатизация и топла вода
Топлинни помпи за отопление на жилищни сгради - статии за енергиятаТоплинни помпи за отопление на жилищни сгради - статии за енергията
Термоелектрическа термопомпа за битово отоплениеТермоелектрическа термопомпа за битово отопление
» » Как да си направим разделена термопомпена система?