Как да изберем подов мобилен климатик?

Как да изберем подов (мобилен) климатик

Външната климатизация е мобилно устройство за климатичен контрол, което не изисква постоянна инсталация и може да се движи по време на работа. Най-важните предимства на такова устройство са неговата лесна инсталация и приложение в тези съоръжения, където е невъзможно да се инсталират стационарни комуникации. Това важи за офис сгради, временни магазини, сгради, които представляват историческа и културна стойност.

Отговорът на въпроса как да изберем подомиячи зависи от редица параметри. Устройството трябва да е достатъчно продуктивно и мощно да поддържа цялата площ на помещението. Устройството може да се използва не само за охлаждане, но и за отопление на въздуха. Освен това, някои модели са снабдени със сменяеми филтри за насищане на въздушната смес с хранителни вещества, както и за промяна на режима на влага.

Основни елементи на подовия климатик:

Популярни видове мобилни климатици

1. Моноблок: евтин и простТова е класически външен климатик, където всички елементи на устройството са в една "кутия". Вълната, отнемайки топлия въздух, трябва да бъде изнесена на улицата - във всяко свободно пространство. Такива климатици са оборудвани с ролки за удобно транспортиране, контролни табла, защитни системи, които позволяват във времето да се идентифицира всяка неизправност.

Професионалистите. Бърза инсталация, висока мобилност, липса на вградени комуникации, събиране на кондензат в специален контейнер, възможност за монтаж във всякакви сгради, включително предмети с историческо и културно наследство, естетически външен вид.

Минуси. Насипно състояние, висока цена, силно ниво на шума, необходимост от вентилационно оборудване за отвеждане на канала за подобряване на ефективността.

2. Мобилна сплит система: подходящ климат без инсталацияДруга популярна версия на климатиците се състои от външен и вътрешен модул. Тяхната ключова характеристика е и бързата инсталация, която не изисква отметка на комуникациите. Идеалното място за инсталиране на такъв климатик е стая с балкон: там можете да поставите външно тяло. В противен случай е необходимо да предприемете мерки за поправяне на това устройство, тъй като то ще се намира извън помещенията.

Професионалистите. Бърза инсталация, ненужен шум, липса на гофриране (вместо това се използва фреонна линия), просто движение, висока ефективност.

Минуси. Необходимостта от оборудване за външното тяло на климатика, къса дължина на фреонната линия, която не позволява да се разпръскват блоковете много отдалечено, постоянно почистване на резервоара за събиране на кондензат.

3. Климатик за прозорци: добър стар приятел

Такава климатична система може да се нарече мобилна с много голям участък. Най-важното предимство на устройството е бързата инсталация, която не изисква поставянето на комуникации. Демонтажът на устройството е много по-прост, отколкото обикновената сплит система. В други отношения това решение се счита за остаряло и е в слабо търсене, поради необходимостта от закрепването му към отвора на прозореца. Това е подходящо само за нежилищни помещения, тъй като в апартамента такова устройство ще създаде някои неудобства в експлоатация.

Професионалистите. Лесна и бърза инсталация без поставяне на комуникации, наличност, дълъг експлоатационен живот, възможност за премахване.

Минуси. Ограничаване на зрението и осветлението, необходимостта от внимателно закрепване, лоша естетика.

 Сравнителна таблица

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем климатик?Как да изберем климатик?
Въздушно отопление на къщата на дадена страна, частна, дървенаВъздушно отопление на къщата на дадена страна, частна, дървена
Как да изберем правилния газов котелКак да изберем правилния газов котел
Windows с контрол на климата Какво е това и как работи интелигентните пластмасови прозорци?Windows с контрол на климата Какво е това и как работи интелигентните пластмасови прозорци?
Правила за инсталиране на климатик в жилищна сградаПравила за инсталиране на климатик в жилищна сграда
Системата за вентилация и климатизация в помещенията на голяма площ - електронна електротехническа…Системата за вентилация и климатизация в помещенията на голяма площ - електронна електротехническа…
Монтиране на мобилен климатик в пластмасов прозорец - инструкцията с снимкаМонтиране на мобилен климатик в пластмасов прозорец - инструкцията с снимка
Предимства на подвижния под под килима и неговите сортове - инфрачервени и резистивниПредимства на подвижния под под килима и неговите сортове - инфрачервени и резистивни
Монтаж на подов газов котелМонтаж на подов газов котел
Оборудване за системи за отопление на въздуха и техните предимстваОборудване за системи за отопление на въздуха и техните предимства
» » Как да изберем подов мобилен климатик?