Прехвърляне на снимката на стената

Прехвърляне на чертеж от скица (снимки) към стената

Често художниците се сблъскват с проблема с прехвърлянето на рисунка (скица, снимки, снимки) върху стена (платно). Естествено, изображението трябва да се прехвърля в увеличен мащаб, като се спазват пропорциите. Има много методи за прехвърляне на изображение от по-малък формат на по-голям. В зависимост от сложността на скицата, броя части в нея, наличието на архитектурни елементи, които изискват перспективни конструкции, фигури на хора и животни, можете да изберете най-удобния начин за прехвърляне на изображения в по-големи формати. Нека разгледаме някои от тях.

1) традиционните методи за превод на скици:

а) "по очите" - изображението е направено от художника директно на стената, без предварителна маркировка. Плюсове: можете директно да коригирате изображението на стената. променят пропорциите, отрежете или добавете и т.н. Това е особено важно при извити повърхности, където пропорциите трябва да се променят съзнателно, така че в случай на визуално възприятие те биха изглеждали правилни. Недостатъци: понякога дори и много опитни артисти може да пропуснат. особено върху много големи монументални изображения или в условия на намалена видимост. например. Когато само една от частите на картината е видима по едно и също време.б) увеличаване на модела на клетките. Скицата е счупена в клетки, стената също е разбита на клетки. Изображенията се увеличават пропорционално и картината се прехвърля на стената с ръце. Плюсове: можете да използвате импровизирани материали. Недостатъци: скорост perenosa.Pri малка рисунка опит възможно изкривяване в клетките (rascherchivat имат по-голям брой клетки). в) Понякога, за много сложни изображения, когато имате нужда от точна рисунка, използвате КАРТОНТА. фигура в пълен размер. Отново, с клетки или по друг начин, скицата се превежда в естествен формат и се рисува. Навярно върху него има допълнителни линии на строителство, точки на спускане и т.н. Вече готовият картон може да бъде прехвърлен на стената. За прехвърляне на изображението в стената се използва традиционно PRECIOUS. линия пробита с остър предмет, се прилага към стената на картон и пълнени оцветяване прах, например, въглища: прониква през перфорирани отвори и пигмента оставя чертежа под формата на точки. Priporoh много полезно, когато образа на орнаменти и други повтарящи се елементи, тъй като не е необходимо всеки път да се проследи образа на: проследяване не се изтрива от повторен трансфер и процесът е достатъчно бърза. Предимството на този метод за прехвърляне на изображения към стената е липсата на допълнителни конструктивни линии и визуална визия за бъдещото изображение в пълен размер. Недостатъкът е само едно: време прекарано. Много рисунки на стари майстори, например. Ханс Холбейн младши е само подготвителен картон за рисуване: можете да видите няколко малки точки върху тях. Алтернативен метод за прехвърляне на картон е прехвърлянето. обратната страна на листа с изображението се втрива с мека графични изображения: сос, въглища или блажна боя, или просто копиране е затворена чертеж bumaga- след това се прехвърля от предната част на остър предмет (високо молив твърдост nepishuschey писалката, и т.н.)

2) по-съвременни методи за прехвърляне на изображения:

а) производствени увеличи КОПИЯ .За да получат увеличение на качество, все още се нуждаят от доста подробна скица или картина с висока резолюция: Не винаги една снимка изтеглени от интернет се да чете на висока степен на увеличение. Предимства: скорост Недостатък: не винаги е възможно да се получи точен размер: възможна грешка при мащабиране, висока цена.б) ПРОЕКТОР - замества пързалка, шрайбпроектор и др Предимства: визуално да видят крайния резултат, скоростта на трансфер и mobilnost- скица може да се регулира директно в графичен редактор "на място". Недостатък: геометрични изкривявания на големи стени, нуждаете се от пространство пред изображението, ниска резолюция в присъствието на малки детайли в изображението.

Понякога за висококачествено изображение на планарни композиции, орнаменти и др. прибягват до помощ .Trafaret шаблон може да се направи ръчно на плътен картон или нарязани самозалепващо фолио, но може да се използва винил рязане.

Шаблонна украса върху самозалепващ се филм.

Всички тези методи - както традиционни, така и модерни - се прехвърлят на стената от художници в приблизително еднаква степен в зависимост от зададените задачи.

Относно спецификата на подготовката на стените за боядисване, прочетете в статията: Материали и видове боядисване

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плакатите на стената са начин за украса на интериораПлакатите на стената са начин за украса на интериора
Декоративни стени как да украсяват стените в стаятаДекоративни стени как да украсяват стените в стаята
Боядисване на стениБоядисване на стени
Фигури от сакура на стената на стаята на дърво клон 23 снимка на интериор със списък, стикери, фото…Фигури от сакура на стената на стаята на дърво клон 23 снимка на интериор със списък, стикери, фото…
Прожекционна бояПрожекционна боя
Боядисване на стени и създаване на декоративни повърхности Декоративни мазилки 3D картини Барелефи…Боядисване на стени и създаване на декоративни повърхности Декоративни мазилки 3D картини Барелефи…
Урок - ефектът от счупеното стъклоУрок - ефектът от счупеното стъкло
Декор за коридораДекор за коридора
Снимки в интериора, бюджетен начин за актуализиране на интериора, за украса на интериора с снимки,…Снимки в интериора, бюджетен начин за актуализиране на интериора, за украса на интериора с снимки,…
Как да украсите стена с снимки - 6 трикаКак да украсите стена с снимки - 6 трика
» » Прехвърляне на снимката на стената