Боядисване на стените

Боядисване на стените

Изкуството на стените и таваните е един от най-популярните съвременни начини за декориране на живия и работещ интериор. Традиционните видове довършителни работи дават предимство на новите, но по-ефективни варианти за декориране на пространството, което става красиво и уникално.

Къде и защо се използва боядисване на стени

С цел индивидуализиране на жилищното пространство, съвременните дизайнери предлагат да се използва изкуството за боядисване на стени и тавани. Този тип интериорен дизайн е известен още от древни времена. Пирамидите на фараоните на Древен Египет, дворците на древните римски генерали и древните гръцки владетели запазват останките от стенописите, които инициират развитието на стенописите.

В модерния дизайн стенописите са придобили различна посока. Основната задача на артистите сега е проектирането на оригиналния, уникален интериор на жилищна сграда (апартамент) или бизнес пространство (кафе, ресторант, антикварен магазин или бижутериен магазин).

Основното предимство на тази картина е, че рисунката на стената става уникално произведение на изкуството. В допълнение към естетическата функция боядисването по стените е в състояние да разреши практически проблеми: маскиране на разрушаването на геометрията в стаята, несъответствие, създаване на допълнителни обекти, визуално увеличаващи или намаляващи пространството. С нейната помощ можете да се отървете от повърхностните дефекти, като преместите визуални акценти.

Грешка е да мислим, че само класическите интериори правят фрески. Опитни дизайнери могат да избират рисунка за всеки от популярните вече стилове и хармонично да се поберат в модерен декор.

Каква техника се използва за създаване на художествена живописМнозина смятат, че стенописите могат да си позволят само богат човек, който може да плати за услугите на художника. Модерните технологии ви позволяват да създавате бюджетни варианти на стенописите с помощта на сравнително евтини техники за рисуване върху повърхността.

Аерографията е техника на стенописи, при която оцветяващият състав се нанася чрез пръскане от балон с аерозол. Този тип боя е създаден да създава обширни платна в просторни стаи с широк изглед. Най-често се използва в дизайна на младежки интериори с оригинални истории и герои, популярни сред младите хора. Предимствата й са, че боята бързо изсъхва, почти не мирише и дълго време запазва, а не зачервява. Боята може да се нанася директно върху бетонната повърхност.

Акрилното покритие, създадено от бои на водна основа, е идеално подходящо за жилищни помещения. Има невероятно разнообразие от цветове и нюанси на тези композиции, което ви позволява да създавате рисунки. В резултат на прилагането на акрилна боя на стената, интериорът става лек и проветрив. В него има игра на светлина и наличие на обем. Акрил е прекрасен материал, който не мирише, изсъхва в кратък период от време. При желание се измива лесно и се полага нов. По този начин, ако е необходимо

можете да промените изображението на стената.Температурата на изображението е дългогодишен вид на стенопис, който в съвременния дизайн се използва заедно с акрил. Използва се за създаване на сложни композитни чертежи с преходи на светлина и сянка, тънки линии. Такъв растеж изглежда изискан и изискан. Темпераментното рисуване никога не се притеснява, защото може да гледа различно осветление на различни интервали от време по съвсем различни начини.

Техниката на прилагане на изображение върху декоративна мазилка включва създаването на оригинална рисунка върху предварително направен релеф от художника. Като фактура се използва масата, приложена към стената и образът, формиращ се в бъдеще, който след изсъхване се извлича от майстора с помощта на бои. Изглежда много впечатляващо. Стаята също така придобива допълнителен обем и игра на цвят.

Как стените са боядисани

Фирмите, които се занимават с предоставянето на услуги за артистично боядисване на стени и тавани, работят съгласно установената схема.

1. Изготвяне на проекта за бъдещото изображение:

• срещи дизайнер и клиент;

• запознаване на художника с обекта на регистрация;

• Изберете модел според интериора.

2. Предварителна работа: създаване на скици и 3D компютърни модели на бъдещото изображение на стена, корекция и корекция на грешките.

3. Избор на вида на боядисване, подготовка на материала и прилагане на контура върху повърхността.

4. Изпълнява артистична декорация на интериора. Работата е отнемаща време, продължителна. В зависимост от сложността на изображението, художници се справят с него след една до две седмици.

5. Полагане на крайното защитно покритие (лак или восък). Това ще спести човешката живопис от изгаряне, висока влажност и различни механични влияния.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на стени и създаване на декоративни повърхности Декоративни мазилки 3D картини Барелефи…Боядисване на стени и създаване на декоративни повърхности Декоративни мазилки 3D картини Барелефи…
Изкуството, вместо тапет, изцяло за боядисване на стениИзкуството, вместо тапет, изцяло за боядисване на стени
Кратки завеси в красивия дизайн на спалнята с снимкаКратки завеси в красивия дизайн на спалнята с снимка
Стенопис в идеите за детските стаи и интериора за снимкиСтенопис в идеите за детските стаи и интериора за снимки
Избираме художника на декоратора за боядисване на стени и таваниИзбираме художника на декоратора за боядисване на стени и тавани
Боядисване на стени, боядисване, декорация, възстановяванеБоядисване на стени, боядисване, декорация, възстановяване
Артистичното боядисване на стените е уникален интериор!Артистичното боядисване на стените е уникален интериор!
Изкуство живопис, като декор на интериораИзкуство живопис, като декор на интериора
Произведения - боядисване на стени, lincrusta, стенописи ВоронежПроизведения - боядисване на стени, lincrusta, стенописи Воронеж
Изкуство живопис на стените във ВоронежИзкуство живопис на стените във Воронеж
» » Боядисване на стените