Боядисване на стените със собствените си ръце

Боядисване на стени

Предимството на стените за боядисване в сравнение например с тапетите е, че техният цвят не се променя с течение на времето, те могат да бъдат измити, но най-важното предимство е способността да се взимат почти всеки цвят и сянка. При голямото желание на боядисаните стени е възможно да се поставят рисунки, например герои от приказки в детската стая или родствени брези в гостната. Ако сте талантливи, рисунката може да бъде приложена по протежение на пътя, с малка или никаква подготовка, и ако създадете проблем, можете да използвате шаблони. Дизайнът на боядисаните стени също може да бъде променен, ако нещо не работи, пребоядисвайки ги.

Основното нещо е, че това не изисква да плащате значително време и разходи. За да сте сигурни, че боядисаните стени изглеждат гладки и не виждат никакви недостатъци и следи от четката или валяка, те трябва внимателно да се подготвят преди боядисване (Подготовка за боядисване на стените).

Подготовка на стени за боядисванеПодготовката на стените за боядисване на процеса е по-дълга от самата картина. Но след като сте работили един път, резултатът от работата ще ви хареса за дълго време. Когато подготвяте стените за рисуване, трябва да знаете някои тайни.

Помислете за къща, която е на възраст под пет години. В такава къща свиването все още не е завършено, а стените могат да се счупят след боядисване. Необходимо е внимателно да се изследват ставите на панелите. Обикновено небрежните строители спасяват уплътняващите стави, като използват нискокачествени решения. Почистете всички стави от бетона и ги поставете отново с лепило или циментова смес, като оставите тесен шев по протежението на фугата. След като разтворът изсъхне, напълнете ставата със силикон. Силиконът замества нашия стар начин за запечатване на пукнатини с мрежа или строителна превръзка. Такъв малък трик ще спаси ставите от появата на пукнатини, с продължаващото свиване на къщата. Панелните къщи са по-податливи на свиване.Ако къщата е тухлена или направена в монолит, тогава естествено няма да намерите никакви стави. Но стената може да има много пукнатини, дупки и неравности. Всички тези дефекти трябва да се отстранят с гипсов разтвор. За по-дълбоки дупки може да нанесете и циментова замазка, като добавите PVA лепило. Е, сега стените са готови за грундиране. Грундът се нанася с ролка или четка. Това изобщо не е трудно, дори и едно дете да може да върши тази работа.

Полагане на стени за боядисване

Следващата стъпка е замазката. Шпатулите за работа трябва да избират два размера - широки и тесни (големи и малки). Spatlevku завод строго съгласно инструкциите. Не трябва да е много дебела или много течна. Ето защо, когато започнете да замазвате стените, не разреждайте веднага голямо количество замазка. Замазка на стените ще има няколко пъти. Тази работа изисква умения.

Ние правим визуална проверка на стената, която ви е необходима за замазка. Премахваме неравностите (почукани с чук). Ние разпространяваме пукнатините с шпатула, правим ги по-големи и по-дълбоки. Ако има мехурчета от стара живопис, ударим и пясък с шкурка. Пропуква се течният разтвор и се оставя да изсъхне.

  • Първият слой замазка се нанася в зависимост от грешката на стената, ако повърхността е възможно най-плоска, след това се нанася в тънък слой. Нека изсъхне и проверете за пропуснати петна (полупрозрачни петна, следи от шпатула). Ние го почистваме с фина шкурка.
  • Поставяме втория слой шпакловъчен материал и го оставяме да изсъхне. Ние пясък с фин шкурка, и внимателно го проучи. Ако замазката се нанася върху емайла на боята, тогава трябва да шпакловка и трети път. Когато боята изсъхне, емайллът може да изглежда непривлекателен. Ако върху повърхността на замазката се постави вода-емулсионна боя, тя ще скрие всички пропуснати недостатъци.
  • Можете да поставите няколко шпатула върху слоевете, докато повърхността бъде възможно най-плоска. След всеки слой се препоръчва да се шлайфа с фин шкурка.

Завършващата (последна) шпакловка се изпълнява с малко по-различна замазка, която се различава от стартовата композиция и цвета. След това ще бъде най-мръсната работа. След 24 часа (този път е необходимо напълно да изсъхне шпакловката), необходимо е шлайфайте стените с фина шкурка. Това премахва всички останали малки недостатъци от стените. Не забравяйте респиратора! И накрая, крайният етап на подготовка е крайният праймер. На този етап можете да помислите какво искате да постигнете в крайния резултат от работата си. Ако гладка стена, след това използвайте обикновен грунд, а ако е груб и гранулиран, след това използвайте грунд с кварцов пясък. Ако всичко е направено правилно и качествено, боята по стените ще е плоска и резултатът, който сте постигнали, ще бъде постигнат.

След това изберете вида и марката на боята (Какво е боята), направете благоприятен цвят и я оцветете!

Споделете статия в социалните мрежи, направете отметка, за да се върнете към тази статия или да прочетете нова на сайта!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Започнаха боядисване на стени с боя на водна основаЗапочнаха боядисване на стени с боя на водна основа
Как да нарисувате стените без развод със собствените си ръцеКак да нарисувате стените без развод със собствените си ръце
Боядисване на стени цена за работа Цена на боядисване стени, цени на m2 от mehstroyotdelkaБоядисване на стени цена за работа Цена на боядисване стени, цени на m2 от mehstroyotdelka
Боядисваме стени с боя на водна основаБоядисваме стени с боя на водна основа
Как да нарисувате стените в различни цветовеКак да нарисувате стените в различни цветове
Цени за боядисване на стениЦени за боядисване на стени
Ние правим рисунки по стените в детската стаяНие правим рисунки по стените в детската стая
Как да украсите детската стая със собствените си ръце, като използвате шаблони за рисуванеКак да украсите детската стая със собствените си ръце, като използвате шаблони за рисуване
Подготовка за боядисване на стениПодготовка за боядисване на стени
Шаблони за декор Боядисване на стениШаблони за декор Боядисване на стени
» » Боядисване на стените със собствените си ръце