Боядисване на стени в два цвята

Само в Уестуинг

Боядисване стени в два цвята: снимки, стилове, идеи

Боядисването на стени в два цвята днес остава популярен и реален начин за завършване на вертикални повърхности в различни помещения. Получавайки успешна комбинация от цветове, можете да запълните интериора с креативност и лудост, да създадете благороден и уважаван фон за хармонично пространство. Тайните и тънкостите на боядисване на стените в два цвята за читателите им се отварят от търговския клуб WESTWING.

Хармонична комбинация от цветове

Най-често срещаната и широко използвана техника на проектиране за боядисване на стени в два цвята в една снимка и в живота е комбинация от цветове. Кои комбинации трябва да се предпочитат?

  Изящният и луксозен изглежда комбинация от близки и свързани цветове. Една от класическите комбинации е изненадващо проста - това е хармонията на черно и бяло. Също така много органично изглежда комбинация от сиво и бежово, всички нюанси на студените и топли пастели. Удивителната декоративна рецепция включва използването на различни нюанси от същия цвят чрез насищане. Удебеленият и динамичен избор е комбинация от разнообразни цветове. Има ярка комбинация от синьо и червено, зелено и оранжево. За смесица от цветове, за да изглеждате хармонично, трябва внимателно да изберете нюансите за насищане и тоналност. По-спокойните цветове изискват подходяща заглушена двойка, в тандем, с която ще могат да демонстрират великолепие в цялата си слава.

Ясна граница

Залог на хармонично и атрактивно боядисване на стени в два цвята - чиста и равна граница между ивиците от различни нюанси. Ако се окаже, че е размазано, можете да свържете:

  пластична полиуретанова moldinga- грандиозно хартия bordyura- стилни reek- обикновени дървени летви от пластмаса граница на декоративна или естествен камък, мозайка или дребен чакъл.

Имам ли нужда от запас?

При избора на подходящ нюанс за боядисване на стените в два цвята, особено ако те се търсят по каталог, трябва да се осигури твърд състав на оцветяващия състав. Това ще е необходимо, ако някои области бъдат изтрити, появяват се петна по повърхността или се изискват козметични ремонти в помещенията.

Разбира се, можете отново да кандидатствате за студените нюанси. Трябва обаче да се разбере, че новата част от боята никога няма да съвпадне напълно с предишната версия. Този нюанс трябва изцяло да се вземе предвид, ако оцветяването на боята се извършва сама.

Точни идеи за стени

Най-популярните и популярни варианти за боядисване на стени в два цвята са:

 • Разделяне на повърхността стриктно хоризонтално

Този метод на оцветяване включва маркиране и наблюдение на ясна граница между цветята, която най-често се намира на височина около една трета от пода. Също впечатляващо и стилно е разделянето на половина - комбинация от цветове с доминиране в долната част или тясна ивица почти под тавана. Независимо кой дизайн предпочитате: традиционен или модерен, границата между нюансите може да бъде оградена с декоративна рамка или корнизи.

 • Вложки за контраст или тон


Този метод на боядисване на стени в два цвята се нарича имитация на панели. Това включва боядисване на повърхността в основен тон с последващо маркиране в местата, където ще се появят в последствие декоративни панели. За да се получи ясна граница между цветовете, използвам лента за боя, която е залепена ясно върху линиите, които са изчертани.

Получените геометрични форми са боядисани с придружаваща боя, която може да бъде по-тъмна или по-лека от основния цвят. Касетата за боя се отстранява, като се уверите, че боята е напълно изсъхнала.

Панели - идеалното решение за интериор в класически стил или барок. Те могат да се използват успешно за поставяне на стенни стенни или часовници.

 • Уол-силен акцент

Модерният и изискан интериор се променя значително, ако всички стени са боядисани в спокоен неутрален сянка, оставяйки един за смел и динамичен цвят. В зависимост от желания ефект може да се изберат запазени и сочни, наситени нюанси, които не запълват напълно пространството, но само добавят ярки цветове към него.

 • Цветови преходи

"Gradient" е метод за боядисване на стени в два цвята. Но за него, събирането на различни нюанси от един и същи цвят, и резултатът от него зависи от броя на използваните тонове и насищането им.

 • Хоризонтална лента


Този метод на оцветяване позволява свеж дъх и разнообразие в интериорния дизайн. Това включва предварителното оцветяване на повърхностите в основния цвят, след изсъхване, стените са маркирани като широка лента. На ясни граници, лепене на лента боя и прилагане на втори цвят, не се застъпва за очертани граници. Последният етап на оцветяването включва премахване на лентата за боядисване, без да се чака боята да изсъхне напълно.

Декоративният прием е идеален за дизайн на коридора. Визуално става по-просторен и обемист. Контрастната лента е идеална основа за малки снимки и фоторамки.

 • Ефективна лента

Щателна и упорита работа за прилагане на боя по стените, под формата на ленти е оправдано от зашеметяващ ефект, който създава дъга и добро настроение за домакинството и гости, за да прекрачат прага на стаята. Широките банди изглеждат органични и ненатрапчиви, а по-малката ивица предлага повече работа, но изглежда особено ярка и игрива.

Между другото, заедно с хоризонтална лента, вертикалната лента също не губи позициите си. Тя изглежда елегантна и спокойна, подчертавайки здравината и доброто качество на интериора.

 • Очарователни ромбои

Винтичните ромби са оригинален начин за боядисване на стените в кухнята в два цвята, който също е подходящ за спалня или детска стая.

Настоящият ретро изглежда необичаен, наподобяващ класическа плетена жилетка със същия мотив. Тя дава пространство комфорт, чар, специална атмосфера на топлина и душа.

 • Преобразуване на недостатъци и характеристики на помещенията

В живота и във фотографията, боядисването на стени с два цвята може да трансформира геометрията на помещението, като я спасява от архитектурни особености и недостатъци. За да подчертаете и да подчертаете функционалността на рафтовете, депресиите, отворите и всички видове ниши помага за оцветяването на дизайна им с контрастен нюанс.

 • Оригинален дизайн

Заедно с групата, и диаманти украсяват интериора могат да бъдат различни геометрични фигури, повтарящи се за акцент в текстилния дизайн на помещението, мебели и интериор. Цветната граница може да има формата на дъга, вълна или зигзаг.

 • Хубав грах

Украсете интериора в стила на страната или ретрото може да бъде чрез боядисване на стените в полка точки с помощта на гъба или шаблон. Този дизайн изглежда страхотно в детската стая, независимо дали е направен случайно или с определена систематичност.

Тайните на хармоничния дизайн

За да нарисувате стените в два цвята, погледнато вътрешно хармонично и елегантно, е необходимо да се изучават и спазват следните правила:

  Комбинираната живопис ще бъде обект на възхищение, само ако работата за нейното прилагане ще бъде направена внимателно. Това ще изисква качествена лента за боядисване, която ще осигури защита на декорирана повърхност от получаване на боя извън желания модел. Само добра лента за боядисване няма да премахне изсъхналото след себе си. По време на работата по нанасянето на различни цветове върху стените е необходимо внимателно и задълбочено да направите всички изчисления и измервания, за да приложите разбираема маркировка върху декорирана повърхност. Не бързайте по време на комбинираното боядисване. Всички действия трябва да се извършват на етапи, след като се уверите, че вече нанесената боя е напълно изсъхнала. Не е необходимо да се стремим към модерния и популярен дизайн на комбинираната живопис. Бъдещият интериор трябва да бъде индивидуален, да отчита характеристиките на помещенията и да отговаря на очакваното разположение на мебелите и оформлението на жилищното пространство.

Пазаруване Club WESTWING разрушава стереотипите, според които се предполага, че картината на стените в апартамента - един тъп и скучен декоративна техника. За да създадете уникален и интересен дизайн на стените, което е достатъчно, за да изберете от най-широка гама от цветове, подходящ нюанс или да го създаде с помощта на оцветяването. След това трябва да комбинирате избрания цвят с друга еднакво атрактивна тона, за да постигнете невероятен ефект. Само тогава боядисването на стените в два цвята ще играе по специален начин, запълвайки пространството с цвят и уют.

Очаквайте скоро

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате стените в различни цветовеКак да нарисувате стените в различни цветове
Декоратор - цветови комбинации, декоративна мазилка в Санкт Петербург, стенописи в Санкт Петербург,…Декоратор - цветови комбинации, декоративна мазилка в Санкт Петербург, стенописи в Санкт Петербург,…
70 Снимка на кухненския интериор в черно70 Снимка на кухненския интериор в черно
В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?
Красива комбинация от цветове в интериораКрасива комбинация от цветове в интериора
Техника за боядисване на мраморТехника за боядисване на мрамор
Оранжева кухня в интериораОранжева кухня в интериора
Боядисване на стени в два цвята, съчетаващи цветовеБоядисване на стени в два цвята, съчетаващи цветове
Колко бързо да поставите тапет в два цвята? Вашата уют, хармония, красота и здраве!Колко бързо да поставите тапет в два цвята? Вашата уют, хармония, красота и здраве!
Кои завеси ще прилягат примерите за лилави тапетиКои завеси ще прилягат примерите за лилави тапети
» » Боядисване на стени в два цвята