Дебелина на гипсовия слой върху тухлени нюанси на работа и довършителни методи

Оптималната дебелина на мазилният слой върху тухла

  • Нюанси на работа върху тухла
  • Видове мазилки
  • Оптимална дебелина на гипсовия слой
  • Изключение от правилата
  • Как да се постигне необходимата дебелина на слоя мазилка?

Всеки иска да види къщите си красиви и оборудвани. В стремежа си той непрекъснато търси нови материали и технологии, понякога в преследване на модата в ума, че старите, изпитани от времето за довършителни операции често не са само равни, но надмине нови, както в качество и цена.

Стъклото е най-добрият вариант за завършване на стените, тъй като не е скъпо и лесно се нанася.

Един от тези методи остава мазилката на стените. То има много предимства: лесно е да се приложи, така че всеки може да се научи как да го използва. Мазилният слой надеждно ще защити повърхността на стената и разходите за такива ремонти ще бъдат сравнително евтини.

Нюанси на работа върху тухла

Необходимо е да поставите метална мрежа, така че мазилката да не започне да се напуква.

Но всички тези предимства могат да отхвърлят елементарното невежество на правилата. Ето защо, преди да започнете мазилка стени, трябва сериозно да се подготви теоретично. Например никога не трябва да изпълнявате мазилката на тухлените стени на новопостроена сграда, но трябва да изчакате поне шест месеца след завършване на строителството.

Факт е, че новопостроената сграда неизбежно ще се свие, макар и малка. Но това ще бъде достатъчно, за да се гарантира, че нанесеният покривен слой, дори с оптимална дебелина и отлично качество, е покрит с пукнатини. В резултат на това и материалите, и времето ще се губят.

Дебелината на слоя от мазилка, приложена върху тухли, се различава от дебелината на бетонните или дървени повърхности. Ако това не е препоръчително да се прилага финишен слой от по-голяма от 5 mm, а за дърво бетонна повърхност - по-малко от 20 mm, тухлата за тези цифри са само посочва в границите (от 5 до 20 mm).

Ако поставите слой по-малък от 5 мм, тогава през него, поради малката дебелина ще се покаже през клетките на зидарията. Те не могат да бъдат маскирани с допълнителна боя за боядисване или лепило. Слоят, по-голям от 20 мм поради теглото му, няма да се задържи добре за зидарията на зидарията. Въпреки че в някои случаи, например в ставите на тухлени и дървени повърхности, е необходимо да се извършват довършителни работи и по-дебел, но е необходимо условие е да се използва специална метална армираща мрежа.

Връщане към съдържанието

Видове мазилки

Стегнатите стени трябва да бъдат направени от фарове.

Дебелината на покритието зависи до голяма степен от избора на състав и вид на мазилката. Тъй като завършването на тухлени стени може да се извърши както вътре, така и извън помещението, това вече предполага разлики в състава и дебелината на топената мазилка.За външни работи се използват смеси на базата на цимент, по-плътни от вар и гипс, способни да поддържат външната част на помещението влажна и студена. Минималната дебелина на този край не трябва да е по-малка от 10 мм.

За вътрешно покритие се използват по-леки и порести лакове и следователно по-добри топлинно задържащи варови смеси, които в сравнение с циментовите смеси се втвърдяват много по-бързо. Но такива смеси са по-малко гъсти и следователно не толкова силни и по-податливи на механични щети. Минималната им дебелина трябва да бъде най-малко 10 см.

Дебелината на мазилният слой зависи от вида на мазилката. За да завършите стените на тухла използване мазилка:

  • Лесно;
  • подобрени;
  • високо качество;
  • декоративни.

Класификация на монолитна мазилка.

При декорирането на стени всеки от тези видове се състои от различен брой слоеве, което влияе върху общата дебелина на покритието. Простата мазилка включва само спрей и почва. Общата дебелина на покритието, приложена върху тухлената стена, е средно 10-12 мм.

Подобрената мазилка включва спрей, грунд и покритие. Общата дебелина на покритието, приложена към стената, е 12-15 мм. Висококачествена мазилка първо се пръска, след което се правят 2-3 слоя грунд. Завършването завършва покритието. Общата дебелина на този завършек може да варира от 15 до 20 мм, а в някои случаи - дори повече.

Декоративна мазилка и изглежда на стената ефективно, държи здраво и позволява стените да "дишат". В зависимост от избрания тип, дебелината на покритието на тухлените стени варира от 5 до 10 мм.

Връщане към съдържанието

Оптимална дебелина на гипсовия слойПроцесът на извършване на подобрена мазилка.

Мазилката е добра преди всичко, тъй като може да скрие неравности и празнота на повърхността на стената. Това подравняване се извършва по време на нанасянето на спрея, което е "основата" на всички бъдещи покрития. Следователно, дебелината на спрея трябва да е достатъчна, за да се справи с задачата. За бетонни и тухлени повърхности, които нямат големи разлики в равнините, дебелината на слоя от разпръскване се прави в рамките на 4-5 mm.

След това, след нанасяне и изсушаване на спрея, се поставя грунд. Този слой е уникален с това, че може да се прилага не в едно, а в няколко приеми. Единственото нещо, което трябва да се отбележи, е, че всеки нов слой може да се приложи само след изсъхването на предишния слой. Дебелината на един нанесен основен слой варира в зависимост от мазилният материал.

За варови разтвори е 7 мм, а за циментови разтвори - 5 мм. Ако планирате да се прилагат в почвата на стената повече от един път, по-добре е да се засили финалната стената армираща мрежа, както и когато се прилага върху почвата, в присъствието на 3 дози armirovochnoy е необходимо метална решетка.

Завършва мазилното нанасяне на покритието. Целта му е да се сведе до минимум грапавостта на стените. За тази цел, покриващият разтвор се приготвя, използвайки най-фината фракция. Дебелината на покритието не трябва да е по-голяма от 2 мм.

Връщане към съдържанието

Изключение от правилата

Слоеве от подобрена мазилка.

Понякога е необходимо да се скрие под слоя мазилки сериозни дефекти по повърхността на стените. В този случай дебелината на нанесената повърхност може да достигне 50 мм. В строителната практика са известни дори случаите, при които дебелината на покритието трябваше да се повиши до 70 мм.

И въпреки че това са изолирани случаи, но като завършите завършването на стените, трябва да сте готови и на такъв ход. Ако това се случи, трябва да вземете под внимание, че не е възможно да се наложи такъв дебел слой мазилка, без да се използват няколко слоя метална финишна мрежа.

Също така е необходимо да се гарантира надеждността на носещата способност на повърхностите преди започване на работа, тъй като мазилката е един от най-трудните довършителни материали. Освен това, при промени в влажността и температурата на дебелия слой, шансовете са много по-големи за появата на пукнатини, особено когато става въпрос за външна облицовка на стени.

Дебел слой покритие не е икономичен.

В края на краищата, колкото по-дебел е, толкова по-скъпи материали и работа ще струват. Затова е по-добре, когато се сгъсти довършителни работи завърши и да се постигне по-голяма сила се прилага за мазилка тухлена стена, добавяйки, гипсови специални свързващи вещества.

Ако е необходимо да се постави още по-голям слой мазилка върху тухлената стена, е по-добре да се изостави тази идея и да се изравни повърхността, като се построи допълнителна тухлена стена и се измаза по обичайния начин.

Връщане към съдържанието

Как да се постигне необходимата дебелина на слоя мазилка?

При мазилки стените трябва да следите внимателно не само правилната подготовка и нанасяне на хоросана, но и дебелината на нанесеното покритие. Това, че измазаната повърхност се оказа равна, по време на работа върху тухлени повърхности най-често използваните излъчвани маяци.

Такива маяци са водачи, по-често метални, които се монтират на стената по определен начин и в определена последователност. Преминавайки по тези ръководства, правилото разпространява нанесената смес от мазилки върху зидарията, като оставя еднаква, равномерна равнина.

Днес в продажба има 3 и 4-метрови маяци с дебелина 6 или 10 мм. Първият е по-тънък, следователно по-гъвкав, което може да причини някои трудности при инсталирането му. От друга страна, използвайки 10-милиметрови маяци, първоначално добавете 4 мм дебелина на мазилката.

На подготвената повърхност на стената трябва да вървиш с олово. Много рядко такова измерване показва липсата на вертикални отклонения. Ако разликата от горната е по-голяма от отдолу, тогава слоят разтвор под мая трябва да се постави по-дебел отгоре, ако отклонението е по-голямо в долната, а след това по-долу.

След това на стената, се излиза 20-30 cm от ъгъла, от горе на долу на стъпки от 40-50 см мазане носовете предварително подготвени дебелина разтвор (нормален разтвор ще масите на тухлена стена). Диаметърът на тези пластири е 10-15 см. Височината на тези пластири зависи от височината на разтвора, като се вземат предвид откритите отклонения в равнината на стената.

След това към тези пластири се добавя маяк и се загрява до разтвор. Светлината се прилага от горе по правило поставен върху ниво го дърводелски, и това ниво се регулира фар позиция където тя преса в разтвор, и където издърпване показва идеално равнина. Тези маяци са изложени по време на равнината на стената на стъпки от 100-120 см. След това е необходимо да се прилагат слой от мазилка на стената, така че дебелината му не излиза извън рамките на установените светофарите. В резултат на това получавате приблизително идеалната плоска стена.

Ако знаете как и какво да направите, за да се постигне желаната дебелина на слоя поставен върху тухлената стена на мазилка не е много трудно, дори и да се представят подобна работа за първи път. Във всеки случай, в сравнение с други довършителни материали, правилно приложен към стените на мазилка ще ви спести много пари, въпреки че ще отнеме повече време, когато на финала. Но времето, прекарано повече, ще върне продължителността на експлоатационния живот на поставената мазилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подравняване на тухлени стениПодравняване на тухлени стени
Как да направите декоративна мазилка със собствените си ръцеКак да направите декоративна мазилка със собствените си ръце
Мрежа мазилка - как да се засили?Мрежа мазилка - как да се засили?
Мазилка на стени Част 3 Технология на мазилкиМазилка на стени Част 3 Технология на мазилки
Цената на мазилка на стените на m2, цените на гипсовите стени на квадратен метърЦената на мазилка на стените на m2, цените на гипсовите стени на квадратен метър
Каква трябва да бъде дебелината на мазилката върху тухли, газобетон, бетон, пяна или гипсокартон?…Каква трябва да бъде дебелината на мазилката върху тухли, газобетон, бетон, пяна или гипсокартон?…
Тухлени стени от мазилка - ремонтно студиоТухлени стени от мазилка - ремонтно студио
Как да се прилагат декоративна мазилка на фасадата на декорация на къща на капачката на видео и…Как да се прилагат декоративна мазилка на фасадата на декорация на къща на капачката на видео и…
Визуална мазилкаВизуална мазилка
Технология за тониране на тухлени стени, подготовка на повърхности, грундиране, нанасяне на…Технология за тониране на тухлени стени, подготовка на повърхности, грундиране, нанасяне на…
» » Дебелина на гипсовия слой върху тухлени нюанси на работа и довършителни методи