Как да планирате оформлението на прозорците в къщата Какъв размер на прозореца е по-добре Добри прозорци и врати

Как да организираме прозорци в къщата.

Планирайки да построите свой собствен селски дом, трябва да премислите всички детайли на структурата си до най-малките подробности. За да изберете броя на прозорците за естествено осветление, техния брой и местоположение, трябва да се обърнете особено внимателно. За това как да го направим правилно, експертите на дизайнерските бюра и древните китайци се притесняваха. Тези трикове и правила на избор споделяме с нашите читатели.

Използването на дневна светлина като естествена светлина вътре в къщата е един от основните приоритети на жилищното строителство. Това не само е ефективно от гледна точка на икономия на енергия, но и правилно от позицията на контакт с околния свят и природата, за да живее и да се чувства комфортно и органично (освен, разбира се, външността на околността съответства на идеята за красивата).

Удобният начин на живот обаче е не само да се осигури максимално предаване на светлина в къщата, но и да се използва правилно. Трябва да планирате къщата и местоположението на прозорците в нея, така че дневната светлина да осветява правилните стаи в подходящото време на деня.Например, се препоръчва прозорците на спалнята да излизат на изток или на североизток, така че слънцето, издигащо се зад хоризонта, да ви събуди с любезни първи лъчи сутрин.

Веранда или тераса (на мястото, където имате намерение да прекарват най-много време през лятото), са по-добре ориентирани на север. Това ще ви позволи да прекарате времето си с комфорт дори и в най-горещата топлина. Ако това е една къща с дневна, а след това правило може да се пренебрегне, принизяването тази област (като най-Shady) за технически помещения и сервизни помещения) - така че можете да се възползвате максимално от естествена слънчева светлина затопляне на къщата през зимата.

Останалите помещения за цялото семейство или работа трябва да имат средно осветление и да осигуряват приток на разсеяна светлина. Подредете такива стаи и (сенчести) по такъв начин, че прозорците им да гледат на запад и югозапад. Това е най-добрата посока за организиране на работна зона или хол с телевизор.

Размерите на прозорците и тяхната форма ще бъдат избрани според Фън ШуйСпоред китайското учение за организирането на хармонично и енергично положително място на пребиваване и работа - фън шуй - прозорците са един от важните и приоритетни компоненти на притока на жизненост.

Не само профилът, от който е направен прозорецът, а не толкова стъкленият елемент, определя вътрешната енергия на пространството, затворено от прозорците, като формата и размера на прозорците и вратите.

Най-благоприятните за къщата са прозорците със заоблена форма. Те помагат за привличането на "добра енергия" в къщата. Ако къщата ви е остъклена с правоъгълни конструкции, важно е да се изчислят правилно техните общи размери.

Основната концепция при определяне на размерите на "положителни" предметите и вътрешни елементи е "квант", която е равна на 43.2 см. Quant, от своя страна, е лента, която е разделена в осем еднакво големи части с променлив положителен "бели" и отрицателен "тъмно ". И те се редуват по определен начин:

  • Благоприятно (0-54 мм)
  • Неблагоприятни (54-108 мм)
  • Неблагоприятни (108-162 mm)
  • Благоприятно (162 - 216 мм)
  • Благоприятно (216-270 мм)
  • Неблагоприятни (270-324 мм)
  • Неблагоприятни (324 -378 мм)
  • Благоприятно (378 -432 мм)

Един прост начин за определяне на добър, благоприятен размер на прозореца

Умножете 432 mm с цял брой пъти и добавете към него броя милиметри, съответстващи на "положителното квантово разделение. По този начин получавате необходимата височина и ширина на прозореца.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови прозорци в дървена къща са възможниПластмасови прозорци в дървена къща са възможни
Избираме пластмасови прозорци за баняИзбираме пластмасови прозорци за баня
Монтаж на тавански прозорци в Санкт ПетербургМонтаж на тавански прозорци в Санкт Петербург
На екологията на PVC прозорциНа екологията на PVC прозорци
Какво е забележително за проектите на дървени къщи с втора светлинаКакво е забележително за проектите на дървени къщи с втора светлина
Изкуствено и естествено осветлениеИзкуствено и естествено осветление
Монтаж на прозорци и врати в дървена нарязана къща Метални пластмасови прозорци и врати, двоен…Монтаж на прозорци и врати в дървена нарязана къща Метални пластмасови прозорци и врати, двоен…
Мъгляв прозорец или как да се отървете от кондензацията на пластмасови прозорци PVCМъгляв прозорец или как да се отървете от кондензацията на пластмасови прозорци PVC
Системен портал - PVC дограма, пластмасови прозорци в Ярославл, фирмата Яна Пушкин ЯрославълСистемен портал - PVC дограма, пластмасови прозорци в Ярославл, фирмата Яна Пушкин Ярославъл
Прозорци за частна къщаПрозорци за частна къща
» » Как да планирате оформлението на прозорците в къщата Какъв размер на прозореца е по-добре Добри прозорци и врати