Декориране на стени със собствените си ръце с помощта на текстурирана мазилка - ntd канал

Декориране на стени със собствените си ръце, използвайки текстурирана мазилка

като реклама

Текстурирана мазилка е модерен и оригинален начин за декориране на стените със собствените си ръце. С помощта на мазилка е възможно да се постигнат неочаквани визуални ефекти, благодарение на широкия обхват и възможността за създаване на повърхностна структура независимо.Изчезнали са часовете, когато единствената украса на типичните градски апартаменти са картините. Днес ние не сме ограничени в избора на начини да украсяваме семейното си гнездо и може безопасно да използваме всякакви материали, каквито и да било аксесоари, за да създадем наистина оригинален дизайн. За тази цел не е необходимо да се свързвате с професионалисти, защото има много блестящи идеи, които могат да се реализират самостоятелно. Една такава идея е декорирането на стените със собствените си ръце. Декорирането на стените може да бъде по различни начини, но най-естетически и трайни (което е важно) от тях е декорацията с текстурирана декоративна мазилка.Защо точно текстурирана мазилка? На първо място, тя позволява не свръхестествени усилия за създаване на различни рисунки облекчение и скулптури, както и повърхността на перлен ефект или мокро коприна. Второ, има редица неоспорими предимства пред други видове покритие: привлекателен външен вид, възможността за комбиниране на различни цветове, трайност, лесна употреба и поддръжка. Трето, тя запълва интериора с индивидуален характер, отразяващ вкусовете и предпочитанията на собствениците.

Преди да пристъпите към проектирането на стените с текстурна мазилка, е необходимо предварително да подготвите повърхността. Класическият метод за подготовка е грундиране и шпакловане на стени с цел премахване на неравностите и дефектите. Но този процес може да включва (или да изключи от себе си) други методи. Всичко зависи от това, какъв вид мазилка се използва на закрито: минерал, акрил или силикон.

Минерална текстурирана мазилка

Основните предимства на минерални мазилки - висока якост, устойчивост на влага и демократична цена - единствената отрицателна - ниска еластичност. Основата на мазилката е цимент, и се произвежда като суха смес, която трябва да се омесва преди финала. След като се постави върху стената, мазилката получава само бял цвят, защото не може да се тонизира в маса. Следователно, след изсушаване, повърхността трябва да бъде боядисана в подходящ цвят. Преди нанасянето на сместа се препоръчва да се грундират стени с кварцов пясък, така че покритието да е здраво закрепено към повърхността.

Акрилна текстурирана мазилка

За разлика от минералните смеси, мазилката на основата на акрилова смола вече е налична в готов вид и не изисква смесване. Освен това цветното разнообразие на готовите миксове ще задоволи и най-взискателните домакини. Основните предимства на акрилните мазилки - висока еластичност, устойчивост на влага и деформация на основата. Недостатъкът е леко запалим, затова не трябва да се използва заедно с памук или друга запалима изолация. Преди началото на финала трябва да бъдат добре грундирани със стената и с прякото прилагане на смес от - ръчно създаване на текстура (с релефна валяк умре, четки).

Силиконова текстурирана мазилка

Силиконовата мазилка е подходяща за всякакъв вид основа и има отлична еластичност, абсорбция на парите, устойчивост на влага и цветово разнообразие. Тя се основава на силиконова смола, която ви позволява да придадете на повърхността всякаква текстура. Предимствата на този вид мазилка включват лекота на поддръжка: или - какъв вид замърсяване се отстранява за няколко минути с влажна гъба. Преди да започнете да украсявате стените със собствените си ръце със силиконова мазилка, трябва да третирате повърхността със специален силиконов грунд.

Единственото минус на силиконовите смеси е тяхната висока цена. Но разходите струват: само няколко часа работа и стая - независимо дали става въпрос за хол, спалня или детска стая - придобива модерен и оригинален вид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Занаяти за интериорЗанаяти за интериор
Как да украсите свещ със собствените си ръцеКак да украсите свещ със собствените си ръце
Декориране на саксии за цветя със собствените си ръцеДекориране на саксии за цветя със собствените си ръце
Ние украсяваме кухнята със собствените си ръцеНие украсяваме кухнята със собствените си ръце
Декориране на саксии за цветяДекориране на саксии за цветя
Ние украсяваме цветни саксии за цветяНие украсяваме цветни саксии за цветя
Идеи за декориране на къща за ВеликденИдеи за декориране на къща за Великден
Устройството на текстурирана мазилка със собствени ръцеУстройството на текстурирана мазилка със собствени ръце
Текстурирана мазилка в интериораТекстурирана мазилка в интериора
Ние украсяваме къщата за новата година със собствените си ръцеНие украсяваме къщата за новата година със собствените си ръце
» » Декориране на стени със собствените си ръце с помощта на текстурирана мазилка - ntd канал