Как да украсяваме стена в стая? Точни идеи за декорация на стени със собствените си ръце

Ние украсяваме стените в къщата

"Нашият дом е нашата крепост", казва популярната поговорка. Така е, но всеки от нас иска стените на апартамента да са не само силни, но и красиво декорирани.

Често след нов ремонт, окото ни е доволно от новия тапет или живопис, но не оставя усещането за непълнота. Точно тогава болезненият въпрос е как да украсяваме стена в стая? В края на краищата, искам дизайнът да изглежда, първо, интересен от гледна точка на дизайна, и второ, с течение на времето собствениците на апартамента не свикнаха.

Как можеш красиво да украсиш стените на стаята?

Първото нещо, което идва на ум, е опциите, проверени по време:

  • рафтове за книги;
  • часа;
  • картини;
  • семейни снимки.

Такива идеи на пръв поглед може да изглеждат скучни и неоригинални. Не бързайте със заключения. В действителност, като по този начин декориране на стените в апартамента, можете да създадете изключителен интериор, който можете да направите със собствените си ръце, докато харчите само стотинка.

При създаването на хармоничен интериор, темата е важна. Това означава, че декорните елементи не трябва да бъдат изхвърляни от цялостната конструкция на пространството. Например, багажник с добре изложени върху тях плочи или кани в кухнята ще изглежда по-хармонично, отколкото в спалнята или стаята за гости. Ето защо, избирайки елементите, с които ще трансформирате тази или онази стая, първо разгледайте естеството на нейното използване.Съществуват обаче редица елементи, които са подходящи за всяка стая, независимо от нейната употреба.

Най-универсалните методи за декорация се считат за следните методи:

  • Огледала. На пръв поглед е трудно да си представим, че ги използваме където и да било с изключение на спалня или баня. Не подценявайте потенциала на огледалата в декорирането на пространството. Огледалната стена в хола лесно ще добави визуално допълнително измерение към вашата стая. Творчески тя ще изглежда като стена, декорирана с няколко различни огледала с форма и размер. Интересен ръб в модерен стил може също да съживи скучен интериор;
  • Часовници. Тази украса не винаги е свързана само с функционалността, но и подходяща за всяка от стаите във вашия апартамент. Много оригинален ще изглежда, ако поставите на една стена наведнъж няколко часа. И ако имате роднини, с които споделяте не само определен брой километри, но и времевата разлика, този начин на декориране не само ще бъде оригинален, но и практичен;
  • Картините бяха и остават лидери сред елементите за декориране на стените. Красив пейзаж, апетитен непостоянен живот, ексцентричен портрет ще донесе комфорт и усещане за пълнота на цялостния дизайн;
  • Ако искате да пътувате със сигурност, от всяко едно от вашите пътувания ще донесете малък сувенир, който е характерен за тази или тази страна. Могат да бъдат магнити, малки фигурки, шапки, плакати, бутилки, ястия - това е всичко! Ако в къщата ви има подобна колекция, защо не я поставите на рафтовете в някоя от стаите;
  • Все повече и повече хора предпочитат модните панели сега. Това може да включва снимки, картини, рисунки, огледала, изрезки от вестници. Като цяло, всичко, което изглежда подходящо във вътрешността на вашия апартамент.

Този списък далеч не е завършен. В процеса на декориране на апартамент, вашето въображение може да ви каже ново оригинално решение, което ще бъде приятно да се хвалите на гостите си.

Украсяваме стените на апартамента със собствените си ръце

Все по-популярни се използват елементи на декор, направени със собствени ръце. Когато декорирате стените по този начин, трябва да помните, че всички материали, използвани от вас в идеалния случай, трябва да бъдат естествени и екологосъобразни.Така че не само ще можете да покажете творчеството, но и да запълнете интериора с елементи, които не могат да окажат отрицателно въздействие върху вашето здраве.

Ако не сте били виждани по-рано за такава отговорна работа като правене на декоративни предмети, можете да започнете с най-простите неща, например, с decoupage.

Декупаж - това е доста популярно през последните години, посоката на домашната бродерия, която ви позволява да създавате шедьоври от най-баналните неща. Този метод е лесен за изпълнение и не изисква никакви специални умения. Идеален за онези хора, които започват да се опитват да създават ръчно изработени декоративни елементи. В магазините ще Ви предложим широка гама от салфетки за декупаж. Лепило, четки и лакове ще бъдат намерени във всяко домакинство.

Ако имате такива таланти като изрязване или изгаряне на дърво, плетене или рисуване - всички тези таланти ще играят само в ръцете ви. Можете да добавите към създаването на такива домашни орнаменти за деца, особено когато става дума за декорация на стените в детската стая.

Как да украсяват стените в детската стая?

Къде, как не в родителите на децата може да се проявят всички чудеса на творчеството и въображението. В тази стая, както във всеки друг, тя винаги ще изглежда като всичко от картини, рисунки, занаяти, медали и писма, и завършва с рафтове, шкафове и семейни снимки.

Като опция можете да предложите декориране на стената на стаята с голямо родословно дърво. Можете да го направите сами без затруднения и ако детето ви ще бъде пряко ангажирано в процеса - операцията е просто обречена на успех!

Необходимо е само боя, четки и някои семейни снимки. Използвайте шаблона, ако не сте сигурни, че можете да направите снимка на стената без неговата помощ.

Снимките могат да бъдат като семейство (мама-баща, леля на чичо, баби и дядовци) и само деца, правени през определен период от време да отглеждат бебе. Така че можете да създадете необичаен дизайн на стените и да променяте снимки, като понякога актуализирате родословното си дърво.

Друга възможност за декориране на стените в детската стая може да са апликации или цветя, направени от хартия. Също така от цветните ролки хартия можете да направите снимка. Ако детето ви е на възраст, когато вече има музикални или литературни идоли, защо да не украсявате стаята на детето с плакати с образи на тези хора или герои.

Дори ако смятате, че не сте достатъчно креативни за този вид дейност, като интериорен дизайн, онлайн ресурси и печатни публикации ще ви помогнат. Те ще ви осигурят широк спектър от идеи, за да създадете пространство за всеки вкус, с който можете да се справите сами. Творческо вдъхновение и красиви стени!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декорация на апартамента от собствените си ръцеДекорация на апартамента от собствените си ръце
Ние украсяваме кухнята със собствените си ръцеНие украсяваме кухнята със собствените си ръце
Ние украсяваме цветни саксии за цветяНие украсяваме цветни саксии за цветя
Декориране с цветяДекориране с цветя
Красива рафтове Идеи за декорация на стени снимкаКрасива рафтове Идеи за декорация на стени снимка
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Как да украсим къщаКак да украсим къща
Ние украсяваме къщата за новата година със собствените си ръцеНие украсяваме къщата за новата година със собствените си ръце
Как да украсяваме стена?Как да украсяваме стена?
Как да украсяваме стена?Как да украсяваме стена?
» » Как да украсяваме стена в стая? Точни идеи за декорация на стени със собствените си ръце