Как да украсяваме стена?

Как да украсяваме стена?

Видео за статия

Ако сте уморени от ситуацията в стаята, а ремонтите не искате или не може, винаги има възможност да се промени малко пространство около тях с импровизирани средства. В тази статия ще ви покажем как да декорирате стените със собствените си ръце - така ще спестите много пари и най-вероятно да получите много удоволствие от процеса.

Рамки с снимки

Първото нещо, което ни идва на ум, когато мислим какво да украсим стените, е рамката с снимки. По такъв непълен начин, хората украсяват интериора на домовете си в продължение на много години. Напоследък много хора се опитват да покажат колкото е възможно повече творчество и да правят цели колажи от снимки.Бъдете креативни и вие - организирате семейни снимки под формата на родословно дърво или украсявате сватбени снимки на стена във формата на сърце. Ако планирате да поставите голям брой снимки на стените, е по-добре да не използвате рамка за всеки от тях, тъй като това визуално ще направи композицията тежка.

снимки

Вторият най-популярен начин, как можете да украсите стените - виси върху тях различни картини.За да изберете правилната картина, трябва да имате художествен вкус. Тя не само трябва да съответства на вашите лични предпочитания, но и да бъде в хармония с интериора на стаята и с други снимки в стаята. Важна роля тук играе изборът на рамка за картината. Най-добре е да вземете снимка с вас в сервиза на багети и да се консултирате с майстора относно рамката на какъв цвят, дебелина и какъв материал е по-добре да дадете предпочитание.

Винил стикери

Напоследък все повече хора избират винил стикери като елемент на декорация на стената. Те могат да бъдат направени под формата на някакъв надпис или да имат определена форма. Някои получават цели композиции от стикери.

Предимства на винилови етикети е, че те могат лесно да бъдат залепени (е достатъчно за отстраняване на защитния слой от задната страна), те могат да се почистват с влажна кърпа дори с използването на детергенти и по този начин те са скъпи. Има много варианти на винилови етикети - всеки може да намери нещо за себе си.

Боядисани плочи

В нашата страна този начин на декориране на стените по някаква причина не е много чести, но в европейските страни е много популярен. Особено органично плочите по стените ще изглеждат в трапезарията или в кухнята. За мнозина това също става един вид хоби, тъй като събирането на кимвали е подобно на събирането на печати или монети.

Шибър или графитна боя

Много дизайнери наскоро предложиха на своите клиенти да украсят една от стените в стаята с боя с ефект на плоча. Тази стена изглежда почти във всяка стая. На него можете да рисувате, да правите полезни бележки или да изпращате съобщения на други членове на семейството си.

Как да украсяваме стена с помощта на боядисана боя? Преди нанасянето на боята, повърхността на стената трябва да се отстрани от старото покритие, да се шлайфа и грундира. След това боята трябва да се нанесе в 1-2 слоя и да се остави да изсъхне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние украсяваме абажуратаНие украсяваме абажурата
Декорация на апартамента от собствените си ръцеДекорация на апартамента от собствените си ръце
Снимки от сухи листаСнимки от сухи листа
Ние украсяваме кухнята със собствените си ръцеНие украсяваме кухнята със собствените си ръце
Създаване на елементи за домашен декорСъздаване на елементи за домашен декор
Декориране на идеи Нов живот на семейни снимкиДекориране на идеи Нов живот на семейни снимки
Снимки в интериора, бюджетен начин за актуализиране на интериора, за украса на интериора с снимки,…Снимки в интериора, бюджетен начин за актуализиране на интериора, за украса на интериора с снимки,…
Как да украсите стена с снимки - 6 трикаКак да украсите стена с снимки - 6 трика
Как да закачите снимки на стенатаКак да закачите снимки на стената
Как да поставите снимки в интериораКак да поставите снимки в интериора
» » Как да украсяваме стена?