Декоративни мазилки в модерен интериор

Декоративни мазилки в модерен интериор

Днес създайте красив интериор под силата на почти всички, най-важното - силата, желанието и средствата. Същевременно изборът на материали и технологии е просто огромен. И декоративна мазилка - това е само материал, който ще създаде модерен и красив дизайн на жилища.

Каква е причината за популярността на декоративната мазилка? Има много причини за това, а първото е чисто външно. Такива мазилки дават възможност за получаване на идеално плоска, равномерна повърхност и обратно, за да се постигне многоцветна и текстурирана повърхност. Втората причина е технически. Има мазилки, които правят възможно скриването на нередности и дефекти в стените. И накрая, третата причина - особено практична: трайност.

Отделен аспект е екологичността на материалите. Наскоро това качество на материалите все повече се стреми да подчертае производителите. Други важни свойства на мазилките, предназначени за вътрешно покритие, са износоустойчивост, лекота на нанасяне, дълготрайност.

Достатъчно широка гама от декоративни мазилки на пазара са класифицирани в зависимост от вида на свързващото вещество (база) - размера и типа на zapolnitelya- метод отлагане и образуване на повърхността модел.

Разнообразието от декоративни мазилки за вътрешно обзавеждане е невероятно. На иновациите на пазара в тази област, изобретен така, сякаш специално да впечатли въображението на дизайнерите и потребителите, можете да говорите безкрайно. Това има най-малко една структурна мазилка, с които можете да създадете най-невъобразими модели обем и чертежи на повърхността на стената, на конкурент на черно-бяла пластмаса с барелеф скулптури на?И така наречената венецианска мазилка. имитираш мраморен дворец в стаята си? Има дори такива изключителни предложения като мазилки, които включват полускъпоценни камъни. Това, трепереше, екстремни вариант, но не предлагат само мазилка, но. Нестандартни дизайнерски решения, свързани с неговото използване, се разглеждат от много хора. И ако на венецианската мазилка позволи да се чувства като художник, причинявайки тънки слоя боя върху платното, структурната превъплъщение художник скулптор в търсенето на хармония в играта на светлина и сянка.

В зависимост от консистенцията и метода на приложение, текстурираната мазилка може да създаде голямо разнообразие от покрития - от обикновена груба повърхност до сложна композиция със сплетени шарки.Декоративните мазилки ни връщат към благородната красота на стените, създадени от строителите на миналото. Има декоративни покрития с пясъчен ефект, с текстура на стари стени, релефна хартия или груб плат. И, разбира се, неизменно в модата на модата всички видове имитации на мрамор и други естествени камъни.

Има около 300 техники за нанасяне на такива покрития. Някои мазилки имат висока вискозна структура, която позволява точното възпроизвеждане на релефната повърхност на стари стени - със смазки, чипове и други следи от време. Структурата на покритието се определя от размера и формата на зърното за пълнене, както и от технологичните методи на нанасяне и използвания инструмент.

Интересна впечатление оставя мазилка с ефекта на "кората бръмбар". Основният слой се нанася с пластмасова пластина или шпатула, след което се търка. В зависимост от техниката на смилане, можете да получите: вертикална, хоризонтална, кръгова или наклонена шарка. Това създава повърхност с по-голяма или по-малка текстура.

Цветът на втория слой може да е малко по-различен от първия. Мазилката може да бъде незабавно втвърдена и нанесена върху бяла повърхност. В този случай образецът, образуван от жлебовете, ще бъде бял, а самата стена ще бъде оцветена. Интересен ефект се получава в случая, когато всичко се прави на обратното.

Широко разпространено използване на текстурирани покрития с естествен пълнител - мрамор, кварц, гранит. Някои парчета от текстурата съдържат синтетични включвания (чипс) за получаване! на декоративния ефект на изкуствения камък. Когато се прилага такава мазилка се движи по различни начини, създавайки интересни релефи.

Някои мазилки използват за създаване на декоративен ефект принципа на отразяване на светлината на съставните елементи, например кварц. В резултат на това покритието придобива динамиката на живия материал: цветовете се променят през цялото време - в зависимост от нивото на видимост и осветеността на повърхността. Мазилка от вида ќhameleon> напълно отговаря на името си.

Декоративни покрития с ефект на перла, злато, кадифе се използват неизменно. Не закъснявайте зад тях и мазилка с влакнести пълнители, имитиращи килими от източните жилища и палмовите колиби на жителите на Полинезия. За вкусовете, както знаете, не спори - те се радват!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративни фотографски проби, перли и покрития от копринаДекоративни фотографски проби, перли и покрития от коприна
Декоративни мазилки - полезна информация - интелигентно декоДекоративни мазилки - полезна информация - интелигентно деко
Видове и методи за производство на декоративни мазилкиВидове и методи за производство на декоративни мазилки
Текстурирана мазилка в интериораТекстурирана мазилка в интериора
Видове декоративни минерални мазилки, акрил, силикон, които да изберете за външна и вътрешна…Видове декоративни минерални мазилки, акрил, силикон, които да изберете за външна и вътрешна…
Текстурирана мазилка снимкаТекстурирана мазилка снимка
Декоративна мазилка - олимпийски декорДекоративна мазилка - олимпийски декор
Мазилка чрез механизиран методМазилка чрез механизиран метод
Декоративна мазилка - декоративна и венецианска мазилкаДекоративна мазилка - декоративна и венецианска мазилка
Отстъпки декоративни мазилки sochi отстъпки насипни мазилки отстъпки структурна мазилка СочиОтстъпки декоративни мазилки sochi отстъпки насипни мазилки отстъпки структурна мазилка Сочи
» » Декоративни мазилки в модерен интериор