Видове и особености на декоративната мазилка

Видове и особености на декоративната мазилка

Декоративната мазилка има много предимства - скоростта на нанасяне, най-високите оперативни свойства и евтиността в сравнение с други методи за довършителни работи. За дълго време мазилката е материал, както за изравняване на повърхностите, така и за декорация. Днес възможностите за използване на декоративни мазилки значително се разшириха. Разнообразието от текстури и цветове позволява използването на този вид декорация не само за вътрешни и външни стени на офиси и институции, но и в жилищни апартаменти и къщи. Използвайки декоративна мазилка, дизайнерът е в състояние да създаде уникални орнаменти за декориране на всяка стая.Текстурираната мазилка е смес от различни цветове, базирана на стипчиви синтетични материали с различни пълнители (памук, лен, трохи от изкуствени и естествени материали и др.). След нанасянето върху повърхността такава мазилка придобива текстура характерна за пълнежа. Той изглежда не само оригинален, но и скрива дефекти в стените.Каменната мазилка и свързващото вещество са включени в състава на каменната мазилка. Лесен за използване - той може да се прилага и от непрофесионални. След изсъхване тази мазилка създава стилно и оригинално покритие по стените на помещенията. Друго безспорно предимство на каменната мазилка е нейната издръжливост.

Изкуствените мазилки от латекс са много издръжливи и не се поддават на механични влияния. Силикатът също не е податлив на замърсяване и не набъбва. Единствената отрицателна - повърхността трябва да се основава на кварц (пясък). А дисперсията и водният грунд не могат да се нанасят с силикатна мазилка - просто няма да се залепят.

Структурна мазилка - гранулиран хетерогенна маса на гранули с добавки, такива като дървесни влакна, кварцови фрагменти или малки камъчета и т.н. се произвежда като латекс-базирани (или други синтетични материали), както и цимент и вар на базата на (минерал) .. Среща се на база разтворител или вода. За вътрешно обзавеждане е по-добре да се използват мазилки върху вода - те не миришат на "химия". Основната отличителна черта на структурната мазилка е екстремната пластичност. Той лесно се подхожда на всички инструменти. Освен това такива мазилки не е необходимо да се разреждат или смесват със субстрата (те са готови за употреба и се продават в кофи или метални буркани). Покритията от структурни мазилки могат да бъдат почистени и измити с вода, дори и въпреки варовика в състава (вар се страхува от вода)! Тайната е проста: специалните вещества в минералната мазилка не позволяват "стопяване" на вар.

Нека обобщим предимствата на структурните мазилки:
  1. Възможност за нанасяне на външни и вътрешни повърхности - тухли, бетон, гипсокартон, метал, дърво и др.
  2. Отлични дефекти на маската - отоци, микрокредити, стари бои.
  3. Рафтове за механични влияния - драскотини, удари и др.
  4. Практически водоустойчив - лесен за почистване и измиване с всички средства, които не съдържат разтворители.
  5. Могат да издържат на всякакви температури - от -45 до +75.
  6. Пластмаса, която ви позволява да създавате релефна повърхност.
  7. Създайте микропорести повърхности (стените "дишайте").
  8. трайност
  9. Най-ниската цена на всички видове декоративни покрития

За тези предимства на декоративни мазилки можете да добавите възможността за оцветяване, което означава, че давате цвят и сянка. Можете да добавите пигмент от всякакъв цвят към масата независимо и да поискате от фирмата или магазина, че специалистите правят професионално оцветяване.

Интересни от фото галериите:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за нанасяне на мазилка за текстураТехнология за нанасяне на мазилка за текстура
Декоративната мазилка под камъка е стилна и евтинаДекоративната мазилка под камъка е стилна и евтина
Декоративна мазилка в интериора - дизайн студио декоративна мазилкаДекоративна мазилка в интериора - дизайн студио декоративна мазилка
Видове декоративна мазилка сравняваме, изберетеВидове декоративна мазилка сравняваме, изберете
Декоративни текстурирани цени на мазилката от фирма "Парит-декор"Декоративни текстурирани цени на мазилката от фирма "Парит-декор"
Форми за мазилкаФорми за мазилка
Текстурирана мазилка в интериораТекстурирана мазилка в интериора
Видове декоративни минерални мазилки, акрил, силикон, които да изберете за външна и вътрешна…Видове декоративни минерални мазилки, акрил, силикон, които да изберете за външна и вътрешна…
Мазилка под камъкаМазилка под камъка
Текстурирана мазилка снимкаТекстурирана мазилка снимка
» » Видове и особености на декоративната мазилка