Нанасяне на декоративна мазилка за повърхностна подготовка, нанасяне на декоративна мазилка, боядисване

Нанасяне на декоративна мазилка

Едно от новите и много популярни решения за ремонт на апартаменти е използването на декоративна (текстурирана) мазилка. Текстурираните мазилки представляват различен цвят и вид смес на базата на синтетични свързващи вещества, съдържащи различни пълнители (трохи от естествени и изкуствени минерали, влакна, лен, памук и др.). След нанасяне върху стените, тези мазилки придобиват текстура характерна за конкретен вид пълнител, който не само изглежда оригинален, но също така ви позволява да скриете дефекти в стените.

При ремонт и довършване на помещенията се използват много от най-неочакваните декоративни материали за стени. Специалистите ги наричат ​​- "декоративни стенни покрития".

Текстурирана мазилка - нееднородна гранулирана мазилка с добавяне на различни гранули: фини камъчета, дървесни влакна и др. Структурните мазилки могат да бъдат: минерални (на базата на циментова вар), силикат (на основата на калиев силикат), на основата на синтетичен латекс.

Декорирането на стаи с декоративни мазилки в сравнение с други стенни покрития има редица предимства.

Първо, декоративната мазилка е много проста при нанасянето на материала. На второ място, в завършената форма на стената изглежда по-естетически от обичайните тапети, панели и т.н. сякаш екип от художници работеше по стената, а не от екип от художници. И освен това е лесно да се погрижите за този материал: той може да се почиства с препарати за миене на съдове, прах за пране, сапун или просто вода. В този случай покритието запазва яркостта на цвета и текстурата за дълго време.Също така декоративна мазилка се използва за довършване на фасадите на сградите и техните декоративни елементи. Фасадните покрития от гипс имат висока пропускливост на пара, механична якост и устойчивост на атмосферни влияния.

Технологично приложение на материалите:

  • намалени изисквания за цялостна подготовка на основата (няма нужда от повърхностен пълнител)
  • подобрява естетическото възприятие на стаята.
  • възможността за получаване на необходимия цветен разтвор без допълнително оцветяване.
  • Повърхността, завършена с декоративна мазилка, има завършен вид.
  • Ако е необходимо, текстурираната мазилка може да бъде боядисана в желания цвят без загуба на облекчение.

Компанията "Total Repair", която има богат опит в ремонта и декорирането на апартаменти, е разработила и предлага на потребителите своята оригинална идея за декорация на декоративни стени.

Важен фактор е ниската цена на материалите за производство на строителни работи и характеристики с висока производителност.Основата за покритието обикновено е лепило за плочки или гипсова шпакловка от типа "Rotband" или "Teplon". На мазилката се нанася боя на водна основа.

Технологията на приложение е доста проста и дава възможност да покажете въображението си, когато избирате модел и облекчение за бъдещото покритие. Достатъчно е да използвате шпатула и ролката, за да покажете своята индивидуалност.

Подготовка на повърхността.

Този тип декоративни довършителни работи не изисква особена грижа при подготовката на повърхността.

Стената трябва да е здрава, суха и добре абсорбираща. Тапетите, покритията за креда и боята за размазване трябва да бъдат премахнати. Ако стената е боядисана с маслена боя и е слабо отстранена от стените, тя трябва да се измие със сапунен разтвор и да се покрие с грунд "Betokontakt". Дълбоките пукнатини трябва да се отстранят, например да се покрият с гипсова смес и да се залепят със "serpyanka". В случай на задоволителна повърхност, грундирайте с акрилен грунд и оставете да изсъхне.

Ако искате да комбинирате фактура с гладка повърхност, тогава повърхностите, предназначени за гладка довършителна обработка, трябва да бъдат замазкани, шлифовани и грундирани, т.е. подгответе се за боядисване.

За да отделите повърхности с различни текстури, можете да използвате лента за рисуване за прави линии или самозалепващ се уплътнител за прозорци, за да получите произволни такива, както е показано на снимката.

Покритие.

За измазване и създаване на фактури ще ви е необходима: метална мистрия, шпатули с различни размери, гъба за миене на съдове, контейнер за микс от минерали и воден басейн. Работете по-добре заедно. Едната поставя мазилка, а другата създава повърхностна текстура.

Преди да започнете, практикувайте малка част от стената, за да получите необходимата повърхностна структура и да придобиете необходимите умения за работа с този или онзи материал. Изберете правилната последователност на разтвора, не трябва да се оттича от стената и да не е прекалено дебела. Разтворът се нанася върху стената в равномерен слой 2-3 mm.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за нанасяне на мазилка за текстураТехнология за нанасяне на мазилка за текстура
Видове декоративна мазилка сравняваме, изберетеВидове декоративна мазилка сравняваме, изберете
Видове мазилки, какви са мазилките, модерни мазилки за ремонт на стениВидове мазилки, какви са мазилките, модерни мазилки за ремонт на стени
15 Снимки! Зашеметяващ изглед на декоративната мазилка!15 Снимки! Зашеметяващ изглед на декоративната мазилка!
Текстурирана мазилка в интериораТекстурирана мазилка в интериора
Мазилка под камъкаМазилка под камъка
Декоративна мазилка - декоративна и венецианска мазилкаДекоративна мазилка - декоративна и венецианска мазилка
Текстурирана мазилка за стени - подготовка на стени за мазилкаТекстурирана мазилка за стени - подготовка на стени за мазилка
Декоративни типове и характеристики на мазилкатаДекоративни типове и характеристики на мазилката
Видове и особености на декоративната мазилкаВидове и особености на декоративната мазилка
» » Нанасяне на декоративна мазилка за повърхностна подготовка, нанасяне на декоративна мазилка, боядисване