Защо е изолирана отвън?

Защо е изолирана отвън?

Както показва опитът, най-популярният въпрос, който чуваме от нашите клиенти с появата на студено време: "Как да изолираме стената?". Няма какво да се изненада, подходът на зимата е причината, която не може да бъде пренебрегната. И всеки ден, с всяка степен под нулата, тази причина се чувства все повече и повече. Влажните стени, влажни тапети, петна по склоновете на прозорците - всичко това е доказателство за проблеми, които не могат да бъдат пренебрегнати, последствията могат да бъдат много неприятни: гъбички по стените, унищожаването на слоя мазилка, липсващата ремонта, и като цяло - неудобни места за настаняване.

Какви стени трябва да бъдат изолирани?

Има много решения: студената стена на стаята, с лице на улицата или в общ коридор, който никога не затваря вратата към улицата, веранда или антре, което никога не е било използвано през цялата година, а сега тя е необходима.

Как да изолираме стената правилно?

Очевидно, след като стената е студена, тогава нейната устойчивост на топлопреминаване е изключително ниска, с други думи - студеният въздух отвън охлажда стената толкова, че и вътрешната й повърхност се охлажда. Топъл въздух в стаята, в контакт със студена стена, води до кондензация на влага, която се утаява на тази стена. Какво може да се направи? Отговорът е прост: трябва да изолирате стената. С това, може би, всички са съгласни.Но тогава започнат разногласията. Тогава да се затопли? Как? "Пай" на затопляне? И повечето, може би, важни: да се изолира отвън или отвътре?

Студените стени трябва да бъдат изолирани само отвън. Няма други опции.

Ще обясня защо: студът е вече в стаята (на повърхността на студената стена). А само топъл въздух, който циркулира в стаята, слабо отслабва. Сега ще затворим тази стена отвътре с нагревател, материал, който има нисък коефициент на топлопреминаване (т.е. слаб пренос на топлина). Прекъснете циркулацията на топлата въздушна стена. Тогава температурата на вътрешната й повърхност ще се влоши още повече. И какво ще доведе до това? За още по-интензивен вид кондензат, замръзване, лед. Влагата, уловена в порите и пукнатините в стената, ще причини разрастване на мухъл, замръзването ще унищожи пластира, ще предизвика разкъсване на тапета в дългосрочен план - ще унищожи зидарията на стената.Сега помисли какво се случва, ако са изолирани от външната: същата изолация, намалява охлаждащ ефект на стената, например пяна лист с дебелина 10 cm залепени към външната стена, при стайна температура, -20 ° С ще даде температурата на външната повърхност на стената -. 10 ° С. Съответно температурата на вътрешната повърхност на стената също ще се увеличи.

Отделно, бих искал да говоря за това защо често трябва да се изправим пред нежеланието да се топлим навън:

В многоетажните сгради това често се свързва със сложността на такива произведения, с необходимостта от привличане на алпинисти, които "се грижат" за външния вид на фасадата на къщата. Но всичко това, уви, е неизбежно. Опростяването и спестяванията ще доведат до губещи пари, тъй като проблемът няма да изчезне. Ако по време на строителството на къщата не са изпълнени необходимите мерки за изолация или ако изолацията е направена, но тя работи лошо, не могат да бъдат взети половин мери.

Понякога хората от многоетажни сгради чуват, че всичко е било преди добро, но през последните години стената, граничеща с улицата, е замръзнала. Какво се е променило: зими или са по-студени от стомана?

Не, зимата е по-студено, не, но по време на операцията може да се съборят стените, се появяват пукнатини, освен това, "гъсталаци" отоплителни тръби ръжда, изкован на батерията, което води до влошаване на циркулация на охлаждаща течност и топлинни акумулатори, а освен това на охлаждащата течност е станал по-студен. Преди това те удавиха това, което се нарича "за цялото", а сега енергийните компании отчитат разходите.

Отделно, е необходимо да се отделят случаите, когато собствениците на самите помещения изваждат батерията, стояща близо до стената на улицата, за удобство при обзавеждането. Това, разбира се, е неприемливо! Вероятно е поставен тук "точно така".

Тогава да затопли стената?

Много подходящ за тази цел PSB-S полистиренови плаки 25F, минерална вата плътност от най-малко 140 кг / м3, отличен избор се получава за изолация на стени с формован полистирол плоча. L-фланецът значително намалява вероятността от пукнатини между нагревателя. Той не е подходящ изолация руло, тъй като те губят формата си и да се заселят в течение на времето, екструдиран полистирол - тя не прави пара и рискувате натрупване на влага в изграждането на стената.

Как да изолирате стените?

Технологията за затопляне "Мокра фасада" с използване на експандиран полистирол PSB-S 25F е описана подробно в статията тук

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на шлакаЗатопляне на шлака
Затоплящи апартаменти - съвети на адвокати и адвокатиЗатоплящи апартаменти - съвети на адвокати и адвокати
Панелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризмаПанелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризма
Затопляне на стенитеЗатопляне на стените
Как да изолираме пластмасови прозорци за зиматаКак да изолираме пластмасови прозорци за зимата
Полиуретанова пяна за затопляне на стените в СамараПолиуретанова пяна за затопляне на стените в Самара
Намиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пянаНамиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пяна
Арзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщатаАрзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщата
Dzerzhinsk затопляне на стените на дома полиуретанова пянаDzerzhinsk затопляне на стените на дома полиуретанова пяна
Как да изолираме водата от кладенеца до къщата - видео, инструкцияКак да изолираме водата от кладенеца до къщата - видео, инструкция
» » Защо е изолирана отвън?