Топлоизолация на къща Как да изолирате блок с шлака блок с тухли

Коментари

Преди 5 години

валера (експертен Builderclub)

Добре дошли!

Ще се опитам да обясня :-). Виж, не разбирам как сте в къщата сега (само студено, или стените замръзват през зимата и влажни). Ако "просто студено", тогава причината може да не е в стените, а в подовете, таваните, пукнатините и т.н. Повече подробности за възможните причини могат да бъдат намерени в отговора на въпроса "Затопляне на стените от вътрешната страна с фолио от полиетилен".Ако стените замръзнат (през зимата видими мокри петна отвътре), тогава стената определено не е изолирана. За да кажете със сигурност, моля, напишете регионите на пребиваване, за да можем да ги изчислим.

Защото е необходимо да разберем всичко това. Ако стената не замръзва, тогава можете да изолирате стената вътре. В този случай е необходимо да се осигури добра принудителна вентилация на помещенията. Опциите са:

  • Можете да изолирате с минерална вата или памучна вата от фибростъкло. Тези нагреватели трябва да бъдат защитени с парна бариера отстрани на стаята. Такава конструкция (отвътре навън) ще бъде получена: гипсокартон, парно бариерен филм, памучна вата, грундов блок, силикатна тухла.
  • Може да бъде изолирана с пяна или EPS, след това дизайнът ще бъде без пароизолация. Отвътре навън: гипсокартон или гипс, изолация, пепел, силикатна тухла.


Ако стената замръзне, не се препоръчва да я изолирате отвътре, тъй като стената не е изолирана и продължава да замръзва, да се намокри и бавно да се срутва. Защо пиша за "добра принудена вентилация". Факт е, че сега вашата стена е "дишаща", т.е. тя е направена от паропропускливи материали (циментови блокове и силикатни тухли). Когато го изолирате, тогава и в двата горепосочени варианта вие правите пропусклив за парите слой. В случая на памучна вата, това е парна бариера, а в случай на пяна и EPS, това е самата пяна и EPS. Когато най-малко един паропропусклив слой се появи в стената, паропропускливостта на цялата стена става практически нула, т.е. стената престава да "диша". Затова се нуждаем от висококачествена вентилация на помещенията.

Сега нека видим какво може да се направи навън. Опциите са:

  • Изолирайте с минерална вата (специално място за мазилка), пяна или EPS, а след това и гипс (вижте как да нанесете пяната). За тази опция (в случай на употреба на пяна и EPS) е необходима добра вентилация.
  • Загрява се памучната вата (минерална или стъклопласт), а отгоре да се украсяват (облицовка, сайдинг, различни плочи и др.). В този случай, дизайнът ще ventfasada (iznutri- навън): сгурия блок, силикатни тухли, изолация, предно стъкло, въздушна междина 3-4cm облицовки.

По мое мнение, тъй като стената ви сега "диша", би било хубаво да запазите това качество :-). След това трябва да изберете опциите за изолация, пропусклива за пара: или минерална вата с гипс, или ventafasad. Ако вече имате добра вентилация в къщата, тогава можете да разгледате други възможности за външна изолация, дадена от мен.

Все още има възможност за изолация от външната страна с изграждането на друга облицовъчна стена, но ми се струва, че опциите, дадени от мен (изолация с мазилка и вентафасад), са по-прости.

За да дадете по-конкретни препоръки (относно дебелината на нагревателите), моля, напишете региона на вашето жилище и "как" сте студени (стената замръзва).

Ако има още въпроси, попитайте!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на вътрешните стени в тухлена къща, област ЛенинградЗатопляне на вътрешните стени в тухлена къща, област Ленинград
Как да изолирате стената в апартамента от входаКак да изолирате стената в апартамента от входа
Добавяне на котелна къща към тухлена къщаДобавяне на котелна къща към тухлена къща
Затопляне на стени Затопляне на стени от мрамор - полистирол или минерална ватаЗатопляне на стени Затопляне на стени от мрамор - полистирол или минерална вата
Изолация на къща извън, UlyanovskИзолация на къща извън, Ulyanovsk
Затопляне на стените Затопляне на стените на къща от тухлиЗатопляне на стените Затопляне на стените на къща от тухли
Затопляне на фасадатаЗатопляне на фасадата
Как да изолирате пода в стара дървена къщаКак да изолирате пода в стара дървена къща
Затопляне на шлакаЗатопляне на шлака
Затопляне на стените на къщата, район РостовЗатопляне на стените на къщата, район Ростов
» » Топлоизолация на къща Как да изолирате блок с шлака блок с тухли