Как да изолирате пяна отвътре с пяна, пяна от пяна

Как да изолирате къща от пяна блок отвътре със собствените си ръце

Прегледи: 3 617 показвания

Предговор. В материала ще ви кажем как да изолирате къщата от пяна блокове отвътре със собствените си ръце. За изолацията на стени с пяна, пяна и екструдирана полистиролова пяна. Видео в статията ще ви разкаже за вътрешната изолация на стените, характеристиките на вътрешната изолация на къщи, изработени от пяна бетон.

Затопляне на фасадата на къщата

Топлоизолация на фасадата

Penoblok съдържа голям брой въздушни мехурчета - това прави материала достатъчно топъл. Но малка дебелина на стената или големи разходи за отопление изискват допълнителна изолация. Обикновено въпросът се решава чрез затопляне на пяната отвън с вентилирана фасада. Но тя е по-скъпа от затоплянето отвътре, тъй като ще изисква облицовка или облицовка на фасадата на къщата с обшивка от собствените си ръце.

Трябва ли да изолирам блока от пяна отвътре?

Загряване на пяната отвътреВ конструкцията има такъв закон, че когато се проектират стените на сградата, слоевете, с намаление на пароизолационните свойства, се установяват в посока отвътре навън. Ако нагревателят се намира вътре в отопляемото помещение, то тези правила ще бъдат нарушени. Поради това влажността в къщата ще бъде висока и може да се появи мухъл в пространството между стената и нагревателя.

Правилната изолация на стените от пенобетон от вътрешната страна е добра бариера срещу изолация, осигурява добра вентилация и климатизация. В противен случай можете да получите отрицателен ефект върху работата. Ще се сблъскате с проблема за намаляване на експлоатационния живот на пенобетона поради температурния спад отвън и отвътре. Покритията и ъглите на помещенията могат да замръзнат, необходимо е да се използва топлоизолация при затопляне, гризачът може да попадне в нагревател.

Тогава да затопли къщата от пяната отвътре

Когато изолирате отвътре със собствена пяна за ръцете, трябва да осигурите добра изолация от бариери срещу парата от двете страни. Трябва да направите и кожата, т.е. втората стена от гипсокартон или облицовка. За вътрешни изолационни работи, влакнести, паропропускливи и абсорбиращи влага материали не са подходящи. Необходимо е да се избегнат ставите, през които студът ще премине в стаята. Материали като минерална вата, полистиренова пяна не са абсолютно подходящи за домашна работа.

Как да изолирате пяна блок с полиуретанова пяна на ръкаИзолация на блока от пяна отвътре

Нанасянето на полиуретанова пяна върху стената отвътре ще създаде добра хидро-бариера и значително ще увеличи топлоизолационните свойства на стените на къщата. Вътре в помещението въздухът и влагата няма да преминат, кондензатът няма да се образува. Въпреки това, прилагането на материала създава някои трудности, за да се получи необходимата дебелина, е необходимо да се направи кофраж или щайга.

Използвайте метална рамка в този случай не работи, ще предизвика студени мостове. Когато повърхността е обработена, е необходимо да я затворите със слой хидроизолация, използвайки стелажи или мастика. Освен това трябва да направите стена от гипсокартон. Рамката трябва да бъде закрепена към тавана и пода. Точката на оросяване с тази версия на изолацията ще бъде разположена на кръстопътя на полиуретанова пяна и стената или вътре в изолацията.

Изолацията на къщи от пяната отвътре, пяна блок къща с полиуретанова пяна от вътрешната страна, както и затопляне на мазето на къщата със собствените си ръце, има много предимства, обаче, това е доста скъпа процедура. Освен това, за пръскане на изолацията се изисква специално оборудване и професионален опит.

Как да изолирате пяна блок с пяна и пяна

Схемата за изолация на блока от пяна отвътре и отвън

Независимо от факта, че плоскостите EPS не са много подходящи за изолиране на стени вътре вследствие на ставите, които подпомагат проникването на влагата, то може да се използва и на закрито. Листовете от експандиран полистирол и penopolx имат еднакви краища и стандартни размери, но въпреки това няма да могат да бъдат напълно свързани. Можете да опитате да ги затегнете здраво заедно и да поставите нагревателя в два припокриващи се слоя.

Когато изолирате в сграда между пяната и стената, въздушните кухини не трябва да се образуват, кондензацията ще започне да се натрупва в тях, което може да доведе до появата на гъби и мухъл. Нанасянето на лепило със шпатула върху цялата повърхност позволява равномерното му разпределяне. За този метод е важно да има стени дори в къщата, може да е необходимо да ги изравнявате, както в случай на затопляне на къщата от улицата с пяна пластмаса.

Работата по затопляне вътре в къщата се прекарва в топлия сезон, за да се изсуши максимално помещението преди работа. Ако дизайнът на къща не предвижда вътрешна изолация, тогава става много трудно да го направите сами. Поради това е по-добре да изолирате фасадата на къщата под гипс отвън, с полистирол, минерална вата или пяна. Най-добрият начин да изолирате отвътре погледнете видеоклипа.

Video. Как да изолираме пяна отвътре

(6 гласа, средно: 5,00 на 5)

Зарежда.

Прочетете също и на нашия портал:

  • Тогава да затопли къщата от пяна навън
  • Как да изолирате пяна блок с минерална вата навън
  • На материалите на сайта: http: //xn----jtbaaoqpdidh0am.xn--p1ai
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате стените с пенопласт от полистиролКак да изолирате стените с пенопласт от полистирол
Топлоизолация на къща Как да изолирате блок с шлака блок с тухлиТоплоизолация на къща Как да изолирате блок с шлака блок с тухли
Затопляне на вътрешните стени в тухлена къща, област ЛенинградЗатопляне на вътрешните стени в тухлена къща, област Ленинград
Как да изолираме тавана в апартамент - видео, инструкцияКак да изолираме тавана в апартамент - видео, инструкция
Затопляме дървената стена отвътре и отвън - видео, инструкцииЗатопляме дървената стена отвътре и отвън - видео, инструкции
Как да изолирате къща от шутър блок извън видео, инструкцияКак да изолирате къща от шутър блок извън видео, инструкция
Изолация на стените отвътре с пяна и гипсокартонИзолация на стените отвътре с пяна и гипсокартон
Затопляне вън и вътре в стените на тухлена къща с минерална вата, пяна, PPUЗатопляне вън и вътре в стените на тухлена къща с минерална вата, пяна, PPU
Затоплянето на къщата с пянаЗатоплянето на къщата с пяна
Загряване на стени от блокове от пянаЗагряване на стени от блокове от пяна
» » Как да изолирате пяна отвътре с пяна, пяна от пяна