Редът за работа на изолацията на сутерена с полистиролова пяна

Редът за работа на изолацията на сутерена с полистиролова пяна

Георги Феликсович, Екатеринбург задава въпроса:

През цялото време на деня! Искам да се консултирам със специалисти как да направите сутерен топъл с пяна пластмаса. Имаше идея да се направи това място уютно място, което е подходящо не само за съхраняване на различни продукти, но и за приятно прекарване. Мазето е доста просторно, така че е реалистично да се приложи идеята. Трудността е, че ще направя сама работата и тъй като не съм специалист в строителството, трябва да се науча как правилно да изолирам избата отвътре. Благодаря предварително за съвета!

Експертните отговори:Повечето експерти препоръчват, ако е възможно, да се извърши изолация на сутерена с пяна отвън, тъй като е възможно да се избегне образуването на конденз в бъдеще при фугите на изолацията и стените. Въпреки това, за много собственици, подобна работа изглежда невъзможна поради необходимостта от копаене на стени, копаене на дълбоки ями, без да се навреди на основата на сградата. И процесът на изолация от външната страна - това е доста скъпо, отнема време и не винаги е възможно работа сама.

Изборът на подходящия материал

По отношение на избора на материал, може да се отбележи, че пяната е сравнително евтина и практична топлоизолация. Тя е издръжлива и отлична за затопляне на стени, таван и сутерен. За работата със собствените си ръце, експертите препоръчват използването на пяна.

Предимства при използването на този материал:

  • водоустойчив, т.е. под въздействието на водата, няма да бъде унищожен;
  • не подлежат на биологични ефекти;
  • лесен за обработка;
  • проста инсталация.

Някои хора правят грешки, когато смятат, че пяната е просто гранулирана стиропор, известна на всички от детска възраст, за да се разпаднат на малки топчета. Всъщност всичко не е така. В конструкцията на такива материали като пяна полиетилен, полиуретанова пяна и експандиран полистирол пяна, които принадлежат към пяна. Те са не само икономически ефективни, но и практични в практиката на процедурите за затопляне.Такива строителни материали се състоят от 97% от въздушните мехурчета. Те се издават под формата на листове с различна сила и дебелина. За изолацията на мазето се счита, че най-добрият вариант е полистиролът с профилирани ръбове, тъй като предотвратява появата на студени мостове в пукнатините между листовете.

Редът на работа със собствените си ръце

Задачата на господаря, т.е. вашият, ще бъде сложна - то е да направи вътрешната изолация отвътре и да я превърне в бариера срещу парите. Без последната процедура е по-скоро възможно да се увреди цялата къща, отколкото експлоатационният живот на сградата. За парна бариера ще ви трябват филмови материали. В допълнение, тази процедура ще бъде вторият слой на общото затопляне.

За монтажа на пяна пластмасово лепило се изисква, защото, използвайки дюбели, съществува риск от проникване в слоя хидроизолация. За вътрешните работи, дюбели не са необходими изобщо, защото стените отвътре няма да бъдат изложени на атмосферни товари.

Затоплянето на мазето трябва да започне от пода. За да направите това, вземете твърда пяна с дебелина повече от 5 см и внимателно я поставете с лепило на повърхността. Можете да започнете стени само след като подът е изсъхнал. По принцип редът на работа включва залепване на плочите от пода до тавана.

Поставете пластмасовата пяна отвътре, така че резултатът да е гладка, без големи фуги. Малките стави могат да се пълнят със специални уплътнители.

Ако след цялата работа, която планирате да отоплявате мазето, таванът не може да бъде изолиран. Ако таванът е плоча на тавана, необходимо е да поставите пластмасовата пяна и да я нанесете за надеждност с дюбели.

След адхезията на пяната към стените е необходимо да се направи армо-слой. Първо, трябва да се обработва с лепило, след това да се налее специална мрежа в повърхността и отново да се работи с лепило.

Сега преминаваме към мембранните филми с бариера на пари. Полагане на този слой трябва да се припокриват съседни платна около 10 см. Етаж пара трябва да въведете стените и 10 см. С конвенционална самозалепващи се ленти е необходимо да залепите всички шевове.

След като всичко изсъхне, можете да завършите мазето. Успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полиуретанова пяна за затопляне на стените в СамараПолиуретанова пяна за затопляне на стените в Самара
Намиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пянаНамиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пяна
Арзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщатаАрзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщата
Полиуретанова пяна за затопляне на стени "Тоглиати"Полиуретанова пяна за затопляне на стени "Тоглиати"
Dzerzhinsk затопляне на стените на дома полиуретанова пянаDzerzhinsk затопляне на стените на дома полиуретанова пяна
Как да изолирате стени с пенопласт отвътре със собствените си ръце изрази технологияКак да изолирате стени с пенопласт отвътре със собствените си ръце изрази технология
Как да изолирате мазето отвътре Затопляне на пода, тавана и стенитеКак да изолирате мазето отвътре Затопляне на пода, тавана и стените
Затопляне на гаража с работни пластове от пянаЗатопляне на гаража с работни пластове от пяна
Топлоизолация на пода в дървена къща с полистиролТоплоизолация на пода в дървена къща с полистирол
Как да изолирате пяна отвътре с пяна, пяна от пянаКак да изолирате пяна отвътре с пяна, пяна от пяна
» » Редът за работа на изолацията на сутерена с полистиролова пяна