Мога ли да изолирам тавана с пяна от пластмаса със собствените си ръце?

Затопляне на тавана с пяна

Когато става въпрос за изолация на дома, първото нещо, което хората мислят за изолация на подове и стени, но на тавана, мислят в последния завой. Разбира се, таванът не може да бъде изолиран, но в този случай ще има големи загуби на топлина, тъй като топлият въздух има свойството да се изкачва. И ако вашият таван къща не е изолирана, този топъл въздух ще изтече, първоначално в тавана (ако има такива), а след това на улицата (в случая на не-изолиран покрив).

Затоплянето на тавана ще ви спести къщата от големи топлинни загуби.

Как мога да изолирам тавана в къщата?

Модерните материали правят възможно изолацията по два начина - от тавана и отвътре. И двата метода имат предимства и недостатъци.

Кой път да изберем?

Процесът на получаване на пени.

За да се определи методът на топлоизолация на тавана, ще направим малко сравнение на тези методи. И двата метода се изпълняват, използвайки различни строителни материали. Например, вътрешната топлоизолация се прави с помощта на минерална вата и пяна, а външната - с помощта на всички известни нагреватели в момента. Методът на изолация оказва влияние върху височината на пода на къщата. Тъй като изолацията отвътре е свързана с монтаж на окачена конструкция, тогава ако имате ниски стени, вътрешната изолация пада и съответно остава само външна изолация.Ако сте Кривото подредени плочи, разбира се, на вътрешния изолацията ще бъде по-подходящо, но не забравяйте, че на върха на изолацията е завършващ материал, може да е от гипсокартон. Освен това, трябва да се вземе предвид разпределеният бюджет, тъй като външната изолация не изисква довършителни работи в сравнение с вътрешната изолация.

Важен фактор е, че не всеки може да направи монтаж на окачен таван, дори и от гипсокартон, и съответно е по-добре да се даде предимство на външната изолация.

Как да изолираме тавана отвътре със собствените си ръце?

Сравнителни характеристики на пяната и полистироловата пяна.

Таванът в частна къща се затопля предимно от пяна, които имат добри топлоизолационни свойства и са лесни за работа.

Технологията на изолация отвътре зависи от типа таван, например в дървена къща, а таванът е дървен, но в тухли може да бъде дървен и бетон (монолитни плочи).Топлоизолация от вътрешната страна с полистирол в дървена къща

За да направите това на тавана над главата, за да запълни багажник по такъв начин, че да се получи нещо като квадрат на 30x30 см. Тя може да бъде повече, но в този случай процеса на инсталиране на изолация е малко по-сложно, въпреки че размерите на отворите зависи от размера на плочите, например, сте закупили размерите пяна 1h1m , съответно, да се направи по-добре 50x50 см., което е, ще трябва внимателно да се намалят плочата пяна на 4 равни части.

Правилно поставяне на изолацията.

Между другото, ламелите, които образуват клетките, трябва да бъдат предварително обработени с лак. В каналите се вкарва полистирол, смазан от едната страна с лепило, като лепило може да използва разнообразие от материали, най-често срещани са течни нокти. След това таванът, изолиран с полистирол, е украсен с гипсокартон.

Изолирайте тавана отвътре в дървена къща с пяна от пластмаса и с помощта на алуминиев профил. Тя трябва да бъде прикрепена с винтове за самобръсначки на разстояние, равно на размерите на плочата за пяна, и пяна се вкарва в тях. Предимството при използването на алуминиеви профили е, че процесът на инсталиране на гипсокартон е опростен. В първата и втората версии на изолацията с помощта на пенопласти, всички слотове трябва да бъдат внимателно запечатани с монтажна пяна.

Що се отнася до изолация пяна топлинна, това, което е, пяна плочи, и не може да завършат с помощта на гипсокартон, като изолиран таван може да бъде шпакловка и боя. Само в този случай е необходимо да поставите специална мрежа върху плочите за пяна, които допълнително ще запазят нагревателя.

Ако таванът е изработен от бетон, плочите от пяна са залепени за тавана с шпакловка, специални лепила, течни нокти и други средства.

Топлоизолация отвън

Схема за изолация на покриви.

В дървени и тухлени къщи е по-добре да направите топлоизолация отвътре и отвън, особено ако живеете в студени климатични райони на страната. Разбира се, тези, които могат да разпределят подходящия бюджет, вземат решения и от двете страни, но можете да сте сигурни, че няма да съжалявате за това.

Затоплянето на тавана от тавана страна с пяна пластмаса се извършва по подобен начин, единственото нещо, е възможно да се изолира не само на тавана база, но и директно на покрива.

Изолирайте основата на тавана не само с пенопласти, но и с други топлоизолационни материали, но пенопластите имат много предимства при монтажа им.

Друга възможност за топлоизолация на покрива е пяна пяна, която в сравнение с пенопласта има няколко предимства, но в същото време струва малко повече на цена.

По такъв прост начин е възможно да се изолира не само покривът и таванът в частна къща, но и стени, сутерен, фундамент, с други думи, всички повърхности. Освен това, такава изолация може да бъде направена в апартаменти, където специално внимание заслужава северните стени, балкони и балкони. Като цяло топлоизолацията е основният фактор за комфорт и уют през зимния период, поради което на този фактор трябва да се обърне специално внимание, освен това е необходимо да се планира топлоизолация на етапа на проектиране на сградата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате вентилационната тръба видео, инструкцияКак да изолирате вентилационната тръба видео, инструкция
Как да изолираме тавана в апартамент - видео, инструкцияКак да изолираме тавана в апартамент - видео, инструкция
Затопляне на стените на къщата, район РостовЗатопляне на стените на къщата, район Ростов
Затопляне на тавана с минерална вата в частна къща, в апартаментЗатопляне на тавана с минерална вата в частна къща, в апартамент
Изолация за дървени материали таван къща и къде да ги купяИзолация за дървени материали таван къща и къде да ги купя
Затопляне на вентилационни тръбиЗатопляне на вентилационни тръби
Затоплянето на покрива на къщата, топлоизолация за наклонен, мансарден и плосъкЗатоплянето на покрива на къщата, топлоизолация за наклонен, мансарден и плосък
Изолация на тавана - направете го сами!Изолация на тавана - направете го сами!
Затопляне на тавана със собствените си ръце Как да изолира тавана в частна дървена къщаЗатопляне на тавана със собствените си ръце Как да изолира тавана в частна дървена къща
Таван на балкона със собствените си ръце снимка, видеоТаван на балкона със собствените си ръце снимка, видео
» » Мога ли да изолирам тавана с пяна от пластмаса със собствените си ръце?