Затопляне на вентилационни тръби

Затопляне на вентилационни тръби

За да създадете оптимално ниво на влажност в помещението, използвайте вентилационни системи. От вентилационните тръби се оформя система, която през зимата трябва да бъде изолирана.

Защо да изолирате вентилационната система?

Системите за вентилация са необходими не само за поддържане на оптимална влажност в помещението, но и за температурата. По време на отоплението отвътре на вентилационната тръба и едновременно надуване на студен въздух отвън, на повърхността му се появява конденз, който оказва неблагоприятно въздействие върху тръбата. В същото време се разрушават не само тръбите, но и цялата вентилационна система. Топлоизолацията на вентилационните тръби ще запази дизайна от унищожаване, като удължи периода на тяхната работа. Друга най-важна причина за изолацията на вентилационните тръби е икономията на енергия. Трябва да се отбележи, че най-добрите резултати за пестене на енергия могат да бъдат постигнати само когато слоят на устройството за топлоизолация отговаря на изчисленията. Сега знаете отговора на въпроса - трябва ли да изолирам вентилационните тръби?

Процесът на затопляне на вентилационната система на тавана

Затоплянето на вентилационните тръби в тавана може да се извърши с помощта на някой от видовете изолация. В тази статия ще ви информираме как да изолирате вентилационната система с пенополиетилен. Затоплянето с този материал е най-разпространената опция за топлоизолация на вентилационните тръби при ежедневни условия. Пяната от полиетилен е готов корпус, който има формата на тръба, докато тръбата е обвита и изолирана.За изолация е необходимо да изпълните следните действия:

- измерване на подходящия материал;

- да изрежете по специален шев изолационна обвивка;- Инсталирайте обвивка около тръбата;

- чрез монтиране на самозалепващи пени или специални лепила за лепене на шева и фугите на изолационната обвивка.

Топлоизолацията на тръби с помощта на полиетиленова пяна счита безопасен за човешкото здраве, тъй като този материал е екологично чист и операцията не се отделят вредни вещества.

Избор на материал за изолация на вентилационни тръби

При избора на бойлер, вие също трябва да се обърне внимание на факта, че някои от тях, в допълнение към топлоизолационните качества да има стабилни изолационни свойства, като по този начин значително намаляване на шума, които неизбежно възникват, когато въздушните потоци. Изолацията на вентилационните тръби е от следните типове:

- изолация на щапелни влакна на основата на щапелни фибростъкло. Този материал осигурява добра защита от шум, освен това има леко тегло и необходима еластичност;

- изолация на ролката на основата на полиетилен от пяна. Отличен за монтаж на вентилационни канали, тъй като има висока устойчивост и поради това удължава експлоатационния живот;

В повечето случаи се използва топлоизолация върху лепкав субстрат, изработена от експандиран полиетилен, чийто коефициент на топлопроводимост е 0.038.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Свързване на вентилационните тръби един към другСвързване на вентилационните тръби един към друг
Как да изолирате вентилационната тръба видео, инструкцияКак да изолирате вентилационната тръба видео, инструкция
Изводи в основата на къща, изработена от дървен материалИзводи в основата на къща, изработена от дървен материал
Как да организираме вентилация в мазето или мазетоКак да организираме вентилация в мазето или мазето
Приложение на гъвкава вентилационна шахтаПриложение на гъвкава вентилационна шахта
Хапче на покрива за вентилация обща информация, ползите от Санкт ПетербургХапче на покрива за вентилация обща информация, ползите от Санкт Петербург
Пластмасови вентилационни тръби за извличанеПластмасови вентилационни тръби за извличане
Топлоизолация на вентилационните тръбиТоплоизолация на вентилационните тръби
Как да изолирате вентилационните тръби на покрива - изолация на външната вентилацияКак да изолирате вентилационните тръби на покрива - изолация на външната вентилация
Изпотяване на пластмасови прозорци в частна къща?Изпотяване на пластмасови прозорци в частна къща?
» » Затопляне на вентилационни тръби