Изолация на стените отвътре с пяна и гипсокартон

Изолация на стените отвътре с пяна и гипсокартон 1

Ако искате да направите апартамент или къща за затопляне на стените с пяна и гипсокартон вътре, вижте коментарите и коментарите на тази страница за този метод на затопляне. Загряване на стени в къщата с пяна и гипсокартон е възможно, но трябва да вземете предвид някои от нюансите и да не нарушавате технологията на работа.

И така, нека да видим какви са предимствата и недостатъците на този метод и също така да вземем предвид коментарите на специалистите, които оставят под тази публикация.

Плюсове за изолация отвътре

Най-големият плюс, когато правим изолация на стени с пяна и гипсокартон от вътрешната страна на помещението, е способността да произвеждат работа през зимата с отрицателна температура на външния въздух.

Изолация на стените отвътре с пяна и гипсокартон 4Всъщност, зимата е навън и в къщата е студено. И няма начин да чакаме затопляне, за да произведем някаква работа извън нея.

При такива условия е напълно възможно да се повиши нивото на топлинната устойчивост на стените, изолирайки ги отвътре с екструдирана полистиролова пяна.

Изолация на стените отвътре с пяна и гипсокартон 2

Вторият голям плюс на този метод е единственият метод, който ви позволява да изолирате отделни апартаменти в жилищна сграда по всяко време.И направете изолацията на стените отвътре с пяна и гипсокартон, които могат да бъдат ръчно изработени. Подобни работи навън на фасадата на многоетажна многоетажна сграда ще изискват сложно повдигащо оборудване и умения за монтажна работа на висока надморска височина.

Недостатъци на вътрешната изолация на стените

Най-големият недостатък, който има изолацията на стените отвътре с пяна и гипсокартон, е, че заключваме влагата вътре в стаята. Екструдираната пяна от полистирол има минимална пропускливост на парите. Така че цялата влага, която трябва да мине през стените под формата на водни пари, ще остане в помещенията.

Въпреки това има две точки, които смекчават този недостатък:

  1. Това минус е валидно само за стени, пропускливи за парите. Те включват дървени, газобетонни, пенобетонни, тухлени стени.

Изолация на стените отвътре с пяна и гипсокартон 3

Ако имате стена на къща, направена от бетонни панели или леки агрегат бетонни блокове, за вас този недостатък няма значение - вашите стени и изолация на Епс не е паропропусклив, а не "диша".

  1. Дори в къща с "дишащи" стени е възможно да се избегне появата на влага върху вътрешната повърхност на изолационните плоскости под GKL, ако преконфигурирате вентилационната система, така че да премахне повече въздух от помещенията.

В този случай обемът на въздуха, който е бил предварително отстранен през стените на къщата, ще бъде премахнат чрез отвеждане на вентилацията.

Практическа работа по затопляне на стените и обшивка с GKL

След това ще видим как стената е изолирана с пяна и е измазана с гипсокартон. Видеоклипът, който виждате по-долу, ще покаже всички тънкостите на този процес.

Ако не разбирате нещо или имате останали въпроси, оставете коментарите си под формата на отговори в долната част на страницата. Надяваме се, че този материал е полезен за вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на къща Как да изолирате блок с шлака блок с тухлиТоплоизолация на къща Как да изолирате блок с шлака блок с тухли
Затопляне на вътрешните стени в тухлена къща, област ЛенинградЗатопляне на вътрешните стени в тухлена къща, област Ленинград
Как и какво, да изолира тавана в дървена къщаКак и какво, да изолира тавана в дървена къща
Затопляне на стените на тухлена къща от 80 грЗатопляне на стените на тухлена къща от 80 гр
Затопляне на стените отвътре в апартамента със собствените си ръцеЗатопляне на стените отвътре в апартамента със собствените си ръце
Топлинна изолация на къщата - nst crimson Penopolyurethane, течен каучук, penoizolТоплинна изолация на къщата - nst crimson Penopolyurethane, течен каучук, penoizol
Полиуретанова пяна за затопляне на стените в СамараПолиуретанова пяна за затопляне на стените в Самара
Намиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пянаНамиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пяна
Арзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщатаАрзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщата
Полиуретанова пяна за затопляне на стени "Тоглиати"Полиуретанова пяна за затопляне на стени "Тоглиати"
» » Изолация на стените отвътре с пяна и гипсокартон