Загрява стени със собствените си ръце отвън и отвътре

Загрява стени със собствените си ръце отвън и отвътре

Вероятно се чудехте защо бумът за затопляне на стената е започнал само преди 2-3 години. Или, дай боже, на всички в къщи и апартаменти стените стават по-тънки, или студове се увеличи до нивото на Oyimakonsky? Абсолютно не, напротив, зимата се затопля.

Какъв е въпросът? И това е просто, че сме се научили най-накрая да преброим парите си. Основната причина за бум за затопляне на стената е икономическа и тази причина се вижда месечно под формата на разписки за плащане на енергийни носители: газ и електричество. Тези "проклетни" буржоа в Европа вече 40-50 години на държавно ниво изпълняват програми за изолация на съществуващи жилища. Е, трябва да извършим затоплянето на стените със собствените си ръце, като се започне от лозунга, че "държавата е нас".Затоплянето на стените със собствените си ръце е под властта на всеки занаятчия, разбира се, с изключение на случаите на изолация на стени извън многоетажна сграда. Тук обаче са необходими професионални алпинисти, които ефективно и качествено извършват външна изолация на стените. Във всички останали случаи никой не ни пречи да се съберем със силите, за да извършим изолацията на стените отвън сами. Освен това изолацията на материалите и технологията за изолация на външните стени или изолацията на стените в помещенията днес са разнообразни и разнообразни.

Материали и технологии за изолация на стени

Всяка година развитието на химическата наука и промишлеността ни дава нови познания за топлоизолационните материали и новите методи за затопляне на стените отвън и отвътре. Да, те са добри - тези методи на изолация, но изискват много инвестиции за привличане на професионалисти с подходящо оборудване.

За затопляне на стените със собствените си ръце традиционно се използват доказани материали и материали като експандиран полистирол (стиропор). екструдиран експандиран полистирол (EPS), минерална вата. Материалите за изолация на стени от вътре и отвън са еднакви, с изключение на приложената плътност, което на свой ред влияе върху топлопроводимостта.Технология за топлоизолация извън къщата със собствените си ръце, тъй като изпитва, е, като правило, за изолация тухлени къщи използва "мокър" метод за изолация и изолация на преградни стени, използвани в комбинираните рамка изолация минерални листове вълна, и ако е необходимо, на метода на "вентилируема фасада".

Като цяло, експертите препоръчват за изолация на къщи от бар. от дървени трупи, и като цяло за затопляне на дървени къщи отвън. използвайте технологията на вентилирана фасада. Защото, тъй като не обрат, и дървото изисква повече въздух, тъй като тя все още е "жив" материал.

Изолация на помещения отвътре

Вече решихме с вас, че за всички частни къщи стените са изолирани отвън. Завършена с правилната технология и подходящи материали, изолацията на стените отвън ще изпълни функционалната си задача - тя ще ви спести енергия. В този случай, не трябва да забравяме, дори ако говорим само за стени, изолацията на помещенията се прави в комплекс: изолация на подове, изолация на тавани, изолация или подмяна на прозорци и врати.

Що се отнася до правилата на затопляне стаи от вътрешната страна със собствените си ръце. В това също няма особени затруднения. Материалите за изолация на стените в помещенията са напълно еднакви, както при външната изолация. Единствената разлика е правилният състав на "пай".

Когато се изолират помещения отвътре със собствени ръце, основната задача е да се създаде термо ефект, т.е. пълна плътност. Постигнете това чрез правилното поставяне на материали в процеса на затопляне и правилното планиране на вентилацията на помещението или апартамента.

Правилното оформление на материалите означава следната схема:

  • външна стена;
  • слой топлоизолация;
  • парабоарирът трябва да бъде отстрани на стаята;
  • гипсокартон;
  • декоративна украса - мазилка или тапет, или какво ще ви каже дизайнерската муза.

И още веднъж ви напомняме за необходимостта от добра вентилация в помещения, където стените са изолирани отвътре. В противен случай, повишената влажност ще ви подейства с лоши вицове, особено през лятото и зимата. Експертите по топлинна техника препоръчват в случай на затопляне на стените от вътрешната страна, за да се извърши изолация на всички стени на помещението. Това е скъпо, но ако няма друг изход, тогава ... е необходимо да се изолира.

Успех за вас, строители на вашето топло настояще и бъдеще.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Волгоград - затопляне на стени, фасади, къщи, външна изолация, топлоизолация - руски портал за…Волгоград - затопляне на стени, фасади, къщи, външна изолация, топлоизолация - руски портал за…
Как да изолирате помпена станция за зимата видео, инструкцияКак да изолирате помпена станция за зимата видео, инструкция
Как да изолирате къщата отвън със собствените си ръцеКак да изолирате къщата отвън със собствените си ръце
Правилното затопляне на кладенеца за зимата със собствените си ръцеПравилното затопляне на кладенеца за зимата със собствените си ръце
Как да затопляте батерията за зимата със собствените си ръце, какъв материал да използватеКак да затопляте батерията за зимата със собствените си ръце, какъв материал да използвате
Затопляне на дървена къща отвън с ваши ръце, функции, материали и видеоЗатопляне на дървена къща отвън с ваши ръце, функции, материали и видео
Арзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщатаАрзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщата
Затопляне на гаража със собствена снимкаЗатопляне на гаража със собствена снимка
Затопляне на стените в ТвърЗатопляне на стените в Твър
Изолация на тавана отвътре - материали и правилаИзолация на тавана отвътре - материали и правила
» » Загрява стени със собствените си ръце отвън и отвътре