Затопляне на стените в Твър

Затопляне на стените на къщата отвътре и отвън

Топлоизолацията на стените на къщата е важен и сериозен въпрос, който изисква интегриран и професионален подход. Препоръчително е да се мисли за всичко на етапа на проектиране на къщата, за да се изчисли правилно дебелината на стените и да се определи кои материали най-добре се използват и различни други нюанси. Не е късно да се мисли за затоплянето на стените на къщата в процеса на нейната експлоатация. В края на краищата добрата топлоизолация ви помага да поддържате дома уютна и топла и да намалите средствата за отопление.

Като начало трябва да се каже, че в наши дни има много фирми, които се занимават не само с производството и монтажа на фасади на сгради, но и с затоплянето на стените на къщата отвън. В такива компании професионалистите работят по своя бизнес, който бързо и ефективно инсталира фасадата и изолира къщата както отвън, така и отвън, като се доближи до проблема с професионален подход.Външна изолация на къщата е затоплянето на стените, когато изолацията е отвън. Този метод на изолация днес е ефективен метод за подобряване на вътрешните условия в помещението с малки парични инвестиции.

Затоплянето на стените на къщата отвън ви позволява да запазите къщата топла през зимата и хладно през лятото, както и да предпазите стените от негативните ефекти на външни фактори. Освен това тя позволява да се увеличи експлоатационният живот на сградата. В допълнение, външната изолация помага да се увеличи шумоизолацията в къщата. И този метод не изяжда жизненото пространство в къщата, което е доста важно за малки площи.Недостатъците на външната изолация включват сезонна работа, тъй като те се извършват главно през топлия сезон. Има още едно минус - това е скъпа работна цена в сравнение с вътрешен нагревател. Но не се страхувайте от разходите - тази технология бързо ще плати за себе си.

Външната изолация на стените се осъществява с помощта на пантирани вентилирани или гипсови системи. Обръщателни вентилирани системи включват монтажни скоби към стената, към който е прикрепен топлоизолационен материал и след това сглобени носещи вертикални профили, и върху тях лигавицата.

Що се отнася до вътрешната изолация на къщата, тази ограждаща конструкция не може да натрупва топлина. В резултат на това възниква кондензационна зона на водна пара между вътрешната стена и топлоизолацията. В бъдеще, появата на гъби, и стената е в зона с ниска температура. По този начин затоплянето на стените на къщата отвътре е бърз и евтин метод, но за добър и бърз резултат не е подходящ. Тя може да се разглежда само като временна мярка за затопляне на жилищата.

Предимствата за този метод са по-малко в сравнение с различните външни изолации, но те съществуват. В края на краищата, вътрешната изолация може да се извърши при всяко време и по всяко време на годината. Плюсът на този метод е, че той може да се извърши независимо. В допълнение, подреждането на топлоизолацията от вътрешната страна поддържа архитектурата на сградата и подобна изолация е по-малка от външната изолация.

Сред недостатъците на този метод може да се отдели образуването на студени мостове в областта на ставите с припокриване, през които изтича топлината. Освен това изместването на точката на оросяване в тази конструкция се извършва отвътре. По този начин водните пари се натрупват през зимата между вътрешната стена и изолацията, в резултат на което стената натрупва влага, което води до образуване на влага и мухъл. И всеки знае, че ако стените умират през цялото време, животът на такава къща е кратък. Друг недостатък на това затопляне на стените на къщата е, че полезната площ на помещението намалява.

По този начин комбинацията от две технологии - затоплянето на фасадите на къщата и вътрешното затопляне на стените - е най-доброто решение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на стените - съвет от адвокати и адвокатиЗатопляне на стените - съвет от адвокати и адвокати
Как да изолирате къщата отвън със собствените си ръцеКак да изолирате къщата отвън със собствените си ръце
Затопляне на фасади на къщиЗатопляне на фасади на къщи
Топлоизолация на селската къщаТоплоизолация на селската къща
Как да изолираме къща от бар?Как да изолираме къща от бар?
Затопляне на къщи в ДонецкЗатопляне на къщи в Донецк
Външни довършителни работи в Челябинск - довършителни къщи, вили, фасади, изолацияВъншни довършителни работи в Челябинск - довършителни къщи, вили, фасади, изолация
Топлоизолация и пароизолация на склоновеТоплоизолация и пароизолация на склонове
Топлоизолация на къщата от лъча отвън с окачени фасади, термични панели, мазилкиТоплоизолация на къщата от лъча отвън с окачени фасади, термични панели, мазилки
Затопляне на дървена къща отвън, основаЗатопляне на дървена къща отвън, основа
» » Затопляне на стените в Твър