Изолация на стените на банята отвътре със собствените си ръце

Изолация на стените на банята отвътре със собствените си ръце

Топлинната изолация на банята е важен аспект, осигуряващ не само запазване на топлината, но и осигуряване на спестяване на топлинни ресурси, когато се отоплява и използва. Но за тази цел е необходимо да изберете правилната изолация. Основните изисквания, които се отнасят до нагревател, който използва за топлоизолация на банята, се свеждат до наличието на специфични качествени характеристики, като пламък резистентност, пароизолация, устойчивост на влага и действието на биологичната фактор, достъпността диапазон.

Освен това е необходимо да се предвиди отсъствието на нежелан термо ефект в парната баня. В зависимост от това какво е изградена банята (тухли, барове, дървени трупи, дърво, рамки), се прилага различен вид къпане, както отвън, така и отвътре.

За да се запази естетиката и да се постигне по-добър ефект, изолацията на банята от вътрешната страна е най-оптималното решение. Топлоизолацията на банята отвътре изисква специален подход към този вид работа, защото е свързан с високи температури (до 130 градуса). Ето защо стената на ваните задължително е закрепена с щайга на бара, чиято дебелина трябва да бъде с 3 см повече от използваната изолация.

Тази технология е необходима, за да се предотврати плъзгането или раздробяването на изолацията и загубата на свойствата и качествените характеристики. Между калдъръмите и стената на банята се монтира избраната изолация и парна бариера (ако е необходимо). Освен това, технологията за затопляне на стените отвътре във ваната осигурява облицовката на стените на стените, за да се осигури естетика и да се гарантира сигурността на свойствата на изолацията.Изборът на изолация е пряко свързан с неговите механични свойства, според които те са разделени на 3 групи:

 • пълнежи с различни плътности;
 • влакна, рогозки и плочи;
 • плочи и блокове за стени.

Съществува и по-сложна класификация на нагревателите, която се основава на използването на материала за постигане на топлоизолация. В тази класификация нагревателите са разделени на:
 • неорганична изолация (най-популярната от които е minvata);
 • органична изолация (по-специално ecowool);
 • експандиран полистирол и стиропор (нагреватели от ново поколение, които са с голямо търсене);
 • Техно-нагреватели (технически и техноблок, осигуряващи в допълнение към топлоизолационните качества, висока устойчивост на деформация).


Като парна бариера с цел отстраняване на кондензата, материали като:

 • покриви;
 • полиетилен;
 • алуминиево фолио;
 • кристал.

Използването на пергамент и рубероид обаче не трябва да се използва за парна баня, с оглед на отделянето на токсични вещества при висока температура и влажност.

Топлоизолацията на стени вътрешно в банята осигурява максимално намаляване на топлинните загуби и осигурява живот удължение баня означава проникване изключване на влага през външната стена и разваляне на материала, от който вградената баня. Използването на пароизолация е необходимо при използване на неорганични и органични нагреватели. Използва се в технологични рогозки, изработени от фибростъкло, покрити с фолио, насочени към вътрешната страна на помещението, премахвайки необходимостта от допълнително изпаряване.

Предимството на този вид материал също е фактът, че отразява топлината от фолиото обратно в банята. Използването на топлоизолатори като нагревател също не изисква допълнителна бариера срещу парата предвид високата устойчивост на този материал към влажността.

При извършване на работа по изолацията на стените на ваната трябва да се спазват редица правила:

 • Независимо от използваната изолация, тя трябва да се полага възможно най-плътно към стената, като се избягват най-малките цепнатини. Това изискване предотвратява проникването на студен въздух в пространството между стената и изолацията, което от своя страна гарантира избягва образуването на кондензат, който се образува в материала топлоизолиращи, постепенно влошаване на качеството на нея;
 • Когато се използва материал за изолиране на банята отвътре, е необходимо да се съблюдава образуването на вентилационния порт, за да се осигури изсушаване на нагревателя и по-продължителното му действие;
 • Особено внимание се обръща на затоплянето на ъглите на банята, внимателно и внимателно да се отстранят всички пропуски. За тези цели оптималното средство е лента за бариери срещу пароне, която осигурява здраво свързване на топлоизолационния нагревател към стената и калдъръмите;
 • Важното е да биоцидни стени импрегниране баня, проникващ в drevyasiny структура позволява стените за защита на кожата от преждевременно унищожаване баня и гарантиране на дългосрочната употреба.

Трябва да се помни, че затоплянето на банята е важен процес, който изисква да се вземат предвид всички подробности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Избор на нагревател за сауна с фолиоИзбор на нагревател за сауна с фолио
Затопляне парна баня във ваната от вътрешния изолиран под, тавана на стенатаЗатопляне парна баня във ваната от вътрешния изолиран под, тавана на стената
Как да изолирате стъпка по стъпка инструкциите за банята, затопляйки парната стая отвътреКак да изолирате стъпка по стъпка инструкциите за банята, затопляйки парната стая отвътре
Топлоизолацията на стените на ваната избира материалаТоплоизолацията на стените на ваната избира материала
Топлоизолация отвътре или отвън - топлоизолация Ru - топлоизолация и изолацияТоплоизолация отвътре или отвън - топлоизолация Ru - топлоизолация и изолация
Загрява стени със собствените си ръце отвън и отвътреЗагрява стени със собствените си ръце отвън и отвътре
» » Изолация на стените на банята отвътре със собствените си ръце