Затопляне на стените от вътрешността на банята различни ефективни методи

Различни методи за затопляне на стените от вътрешната страна на банята

Изборът на материали за висококачествена изолация на стени от вътрешната баня зависи не само от цената, но и от физическите характеристики, които притежават. Много важни параметри, на които си заслужава внимание - способността да се изолират от пара, огнеустойчивост, хидроизолационни свойства и екологосъобразност.

За осъществяване на качеството на изолация - това е много важно, тъй като това ще гарантира не само запазването на топлината от вътрешната страна, но също така ще запазите в бъдещите финанси похарчени за отопление и използването на ваната.

Правилно изолираната вана ще помогне не само да запази топлината, но в бъдеще ще спести от средствата за отработено гориво.За да бъде изолацията надеждна, трябва да изберете нагревател, който е подходящ за вида на построената сграда. Ако не вземете предвид какво е построена банята (дървени трупи, тухли, рамки, дърво, дърво), тогава в парната баня може да има нежелан ефект "термос". За да направите стените топло структурирани, за различните видове суровини се прилага различна изолация, както отвън, така и отвътре.

Затопляне на стените

Схемата на изолационните вани от блокове от пяна.

За да се поддържа естетиката и да се постигне най-висококачествен ефект, най-оптималното решение е изолацията на банята отвътре. Поради високите вътрешни температури на стените (около + 130 ° C), този вид работа изисква специално внимание и професионализъм. За да монтирате изолацията качествено, стените на ваните са задължително поставени брусковая щайга по-дебел от 30 мм дебел, отколкото дебелината на материала.Такива мерки са необходими за предотвратяване на гънките и плъзгането на нагреватели в бъдеще, от които техните физически характеристики и качествени свойства могат да бъдат нарушени. След монтирането на ламелите се поставят избраните материали за изолация и пароизолация. Освен това технологията на стената на банята отвътре е необходимо да се подстригва облицовката, за да се осигури безопасността на топлоизолацията и да се създаде естетичен вид.

Затоплянето на стените може да бъде направено от различни материали, които са разделени на няколко класа според техните механични свойства:

 • рогозки, плочи и влакна;
 • стенни блокове и плочи;
 • различна плътност на запълване;

Също така има няколко вида изолация на стени, използвани за създаване на висококачествена изолация на стените на банята. Разделянето на материалите в типове се извършва според техния химичен състав:

Схема за затопляне на стената в банята.

 • органична изолация - екологична;
 • техно нагреватели - технолог и техноблок, които в допълнение към високата топлоизолация имат висока устойчивост на механични въздействия;
 • неорганична изолация - минвата и др .;
 • експандиран полистирол обикновени и екструдирани - материали от ново поколение, които сега са в голямо търсене за създаване на висококачествена изолация на стените отвътре.

За да се извърши устойчива бариера срещу пара, за да се избегне образуването на конденз и да се създаде ефектът на "термос", можете да използвате:

 1. Пергамин.
 2. Покривни материали.
 3. Алуминиево фолио.
 4. Полиетилен.

Най-вредните от горепосочените материали за изолация срещу пароизолация са рубероид и пергамент. Тяхната употреба е силно нежелателна поради тяхната токсичност, когато е изложена на високи температури. Ето защо е необходимо да се помисли за това дали или не, че икономиите на разходи, които ще възникнат, когато използвате катран хартия и пергаментова хартия, когато се извършват стена изолация бани, прекарани в здравето на бъдещето.

Ако качествено изолират стените отвътре и paroizolirovat баня, то е възможно да се постигне не само високо качество, топлина съхранение, но също така и значително увеличаване на експлоатационния живот на конструкцията, поради ефекта на премахване на проникване на вода от вътрешната към външната през стената. Чрез проникването на влага е много вредно за всеки тип материал, така че качествената изолация е много важна. При използване на органични и неорганични нагреватели е необходимо използването на пароизолация. Ако изолацията на ваната ще се осъществи с рогозки от фибростъкло, с фолио, което ще се превърне във вътрешността, тогава може да се пропусне парната бариера.

Основното предимство на фолиевия материал за затопляне на стените отвътре е способността да се отразява топлината от фолиото обратно към банята. Също така, при използване на техно-нагреватели не се изисква допълнителна изолация от парата, тъй като те имат повишена устойчивост към влага.

 1. Независимо от вида на изолацията, те трябва да се поставят възможно най-плътно по стените, така че да няма нито една цепнатина. При спазване на това правило е възможно в бъдеще да се избегне проникването на студен въздух в кухините между нагревателя и стената. Анулиране възможно акумулиране на въздух във вдлъбнатините гарантира, че не кондензат, който може да възникне в изолатора на топлина, намаляване на експлоатационния живот на стените на ваната, и влошаване на изолацията на структурата.
 2. Независимо от материала, използван за топлоизолация на банята отвътре, е необходимо да се съблюдава образуването на вентилационната междина, за да се осигури достатъчно изсъхване на изолацията, за да се увеличи експлоатационният й живот.
 3. Особено внимание трябва да се затоплят ъглите във ваната. Необходимо е внимателно и внимателно да се затварят всички пропуски. За тази цел е идеално подходяща специална лепяща лента за парна бариера, която ще осигури здраво закрепване на изолацията към стената или щайгата от шината.
 4. Много важен аспект е биоцидното импрегниране на стените на банята, което трябва да бъде обработено с всички тавани, за да се предотврати преждевременна повреда на кожата и да се осигури по-продължителна работа на сградата.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на тухлена баня Стени и таванЗатопляне на тухлена баня Стени и таван
Как да изолирате стъпка по стъпка инструкциите за банята, затопляйки парната стая отвътреКак да изолирате стъпка по стъпка инструкциите за банята, затопляйки парната стая отвътре
Изолация на стените на банята Пяна от полипропилен с фолио - блоговеИзолация на стените на банята Пяна от полипропилен с фолио - блогове
Фолио за дообработка и затопляне на сауната и сауната парна баня вътреФолио за дообработка и затопляне на сауната и сауната парна баня вътре
Как да изолирате покрива на ваната със собствените си ръце?Как да изолирате покрива на ваната със собствените си ръце?
Затопляне на стените в ТвърЗатопляне на стените в Твър
Топлоизолация отвътре или отвън - топлоизолация Ru - топлоизолация и изолацияТоплоизолация отвътре или отвън - топлоизолация Ru - топлоизолация и изолация
Изолация на стените на банята отвътре със собствените си ръцеИзолация на стените на банята отвътре със собствените си ръце
Изолация на стените на банята отвътре и отвън - технология на работаИзолация на стените на банята отвътре и отвън - технология на работа
Топлоизолация на банята отвътре и отвътре и технологияТоплоизолация на банята отвътре и отвътре и технология
» » Затопляне на стените от вътрешността на банята различни ефективни методи