Състав на сместа от подов пълнеж

Състав на подложката за пълнене

Концепцията за самонивелиращ се етаж е познат на много хора днес, но не всеки знае състава на сместа на основния под.

От какво се състои етажът

Самото поле за пълнене е специално полимерно покритие, то може да бъде от няколко вида в зависимост от състава на основата на пълнежа:

 • метилметакрилат (от метилметакрилни смоли);
 • епоксидни (техните епоксидни смоли);
 • цимент-акрил (произведени на базата на суха строителна смес от "течен компонент");
 • полиуретан (на основата на полиуретан).


Също така в състава на смесите са различни добавки, които предотвратяват проникването на въздух в готовия разтвор, така че масата да стане равномерна и елиминирана възможността за образуване на въздушни мехурчета. Добавките също така придават на смесите свойствата на потока и разстилането, което позволява да се получи равномерна, стабилна основа. Обикновено цименто-акрилни пълнещи течности се използват за подготовка и подравняване на основите за различни подови настилки. За разлика от това, полиуретанови саморазливни подове могат да се използват сами, без отделни подови настилки.

Всеки от тези видове течни подове може да се използва в производствени и жилищни райони. Обикновено полиуретановите покрития се предпочитат за жилищни помещения. Фактът, че те са по-устойчиви на износване и устойчиви, водоустойчиви и устойчиви на удари, са еластични и с добра звукоизолация, са по-елегантни на външен вид и се предлагат в по-широк цветови диапазон. По отношение на безопасността за човешкото здраве, всички етажи имат високо ниво на безопасност.

Характеристики на самонивелиращите се подове

Благодарение на използването на иновативни съвременни материали и технологии при производството на различни видове полимерни пълнежни покрития е възможно да се постигне висока издръжливост и здравина. В допълнение, модерните самонивелиращи се подове трябва напълно да отговарят на изискванията на технологиите за производство на подови настилки с изключително стабилна, идеално плоска и гладка повърхност.На течни полимерни подове сега се използват в области, в които едно покривало етаж са определени строги изисквания: химическа стабилност, нуждата от антистатичен защита, висока устойчивост на износване. Това важи за промишлени помещения и сгради с висок трафик и др. От жилищни помещения: те са тераси, бани, кухни. Такива подове могат да се използват в гаражи и домашни работилници.

Използването на самонивелиращи се подове в жилищни помещения има един недостатък - малък избор от цветни решения. Въпреки че тази концепция е сравнително относителна - 12 цвята се продават, които по принцип са в състояние да задоволят желанията на всеки купувач.

Понастоящем производителите на самонивелиращи се подови настилки са създали много оригинални и интересни решения за увеличаване на разнообразието от цветове с добавяне на свежи чипове - цветни частици от малки парчета акрилна боя, с различни размери и форма. Оказва се много добре.

Полимерните подове се произвеждат по съответния начин със специфични пожелания: специално избрана степен на грапавост, която е от идеално гладка до огледална.

Предимства и недостатъци

Предимствата на самонивелиращите се подове включват:

 • Изключително висока устойчивост от около 40 години;
 • Идеален външен вид, здравина, блясък и постоянен цвят;
 • Химическа устойчивост и устойчивост на влага;
 • Нетоксично подово покритие;
 • Висока безопасност и пожароустойчивост, тъй като материалът е "изгорен" и силно запалим;
 • Удобство и лесно почистване на пода - обикновено можете да се измиете с вода, без добавяне на специални съединения;
 • Простотата на изливане на полимерни насипни пода - направени сами и с ръце само за 12-15 часа;
 • Добра адхезия към всякакъв субстрат по време на полагане, без фуги и без шевове.

Недостатъци на самонивелиращите се подове:

 • Благодарение на дълголетието подовото запълване морално става остаряло и с течение на времето неговият вид притеснява собственика на къщата. В тази ситуация покритието може да бъде модифицирано или актуализирано - да се напълни с нов слой с различна цветова схема.
 • Малък избор по отношение на дизайна в сравнение с други, по-често срещани видове настилки.
 • Трудност при демонтирането на пода от основата, ако е необходимо.
 • Някои видове саморазливни подове стават жълти под въздействието на ултравиолетова слънчева светлина.
 • Изкуствен материал.
 • Необходимо е да се спазва строг контрол на влагата на основата по време на работа, когато се излива пода. Това е много важен момент, защото в противен случай качеството на покритието ще бъде засегнато.
 • Издръжлива и дълга подготовка на основата за изливане на пода - необходимо е точно да се изравни, да се отстранят дефектите и замазката. На лошо подготвена основа, подът ще бъде с лошо качество.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелираща настилка, която е по-добра, как правилно да запълниш ръцете си с инструкции за…Самонивелираща настилка, която е по-добра, как правилно да запълниш ръцете си с инструкции за…
Как да запълни подложката, правилата за производство и стилКак да запълни подложката, правилата за производство и стил
Пълнене на подложката за пълненеПълнене на подложката за пълнене
Нанасяне на декоративна мазилка върху стените, методи, техники, снимки и видео инструкцииНанасяне на декоративна мазилка върху стените, методи, техники, снимки и видео инструкции
Самонивелиращ се самонивелиращ се етаж със собствени ръцеСамонивелиращ се самонивелиращ се етаж със собствени ръце
Полимерни подови настилкиПолимерни подови настилки
Подът в банята със собствените си ръцеПодът в банята със собствените си ръце
Как да запълни пода в банята под плочката видеоКак да запълни пода в банята под плочката видео
Излейте сами подоветеИзлейте сами подовете
Състав и консумация на саморазливни подови смесиСъстав и консумация на саморазливни подови смеси
» » Състав на сместа от подов пълнеж